Jump to content
MAINOS

Lääketoimituksissa ongelmia – potilasturvallisuus vaarassa


Hoitajat.net
 Share

Kuvituskuva: Shutterstock

Lääketukkukauppa Oriola Finland Oy on ottanut syyskuun alussa käyttöönsä uuden toiminnanohjausjärjestelmän. Käyttöönotto on hidastanut lääkkeiden toimitusprosesseja ja osa lääkkeistä on jäänyt toimittamatta apteekeille ja muille asiakkaille. HUS tiedotti keskiviikkona, että jos Oriola ei pian saa lääketoimituksiaan toimimaan, potilasturvallisuus voi vaarantua. 

Fimea on edellyttänyt Oriolaa parantamaan viipymättä asiakastiedotusta tilanteesta. Lisäksi Oriolaa on kehotettu varmistamaan kiireelliset lääketoimitukset hätätoimituksina ja ohjeistamaan näihin liittyvät käytännöt selkeästi apteekeille. Oriolan tulee myös varmistaa asiakaspalvelunsa parempi toimivuus tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Heidän on myös toimitettava ohje, miten mahdollisissa ongelmatilanteissa asiakkaiden tulee toimia.

Oriola on ilmoittanut priorisoineensa kriittiset lääketoimitukset. Oriolan arvion mukaan ongelmat lääketoimituksissa helpottuvat loppuviikosta. Fimea valvoo tilanteen kehittymistä.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Potilasturvallisuuden vaarantuminen ei kai edellytä näiden kaikken tärkeimpien lääkkeiden loppmista vaan minkä tahansa oleelliseksi katsotun valmisteen loppumista. Ja uutisessahan se on vasta potentiaalisesti tulossa jos ei ala toimitukset pelaamaan; jotain puskuria siis selvästi on...

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...