Jump to content
 •  

  Lääketoimituksissa ongelmia – potilasturvallisuus vaarassa

  Hoitajat.net
  Kuvituskuva: Shutterstock

  Lääketukkukauppa Oriola Finland Oy on ottanut syyskuun alussa käyttöönsä uuden toiminnanohjausjärjestelmän. Käyttöönotto on hidastanut lääkkeiden toimitusprosesseja ja osa lääkkeistä on jäänyt toimittamatta apteekeille ja muille asiakkaille. HUS tiedotti keskiviikkona, että jos Oriola ei pian saa lääketoimituksiaan toimimaan, potilasturvallisuus voi vaarantua. 

  Fimea on edellyttänyt Oriolaa parantamaan viipymättä asiakastiedotusta tilanteesta. Lisäksi Oriolaa on kehotettu varmistamaan kiireelliset lääketoimitukset hätätoimituksina ja ohjeistamaan näihin liittyvät käytännöt selkeästi apteekeille. Oriolan tulee myös varmistaa asiakaspalvelunsa parempi toimivuus tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Heidän on myös toimitettava ohje, miten mahdollisissa ongelmatilanteissa asiakkaiden tulee toimia.

  Oriola on ilmoittanut priorisoineensa kriittiset lääketoimitukset. Oriolan arvion mukaan ongelmat lääketoimituksissa helpottuvat loppuviikosta. Fimea valvoo tilanteen kehittymistä.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Potilasturvallisuuden vaarantuminen ei kai edellytä näiden kaikken tärkeimpien lääkkeiden loppmista vaan minkä tahansa oleelliseksi katsotun valmisteen loppumista. Ja uutisessahan se on vasta potentiaalisesti tulossa jos ei ala toimitukset pelaamaan; jotain puskuria siis selvästi on...

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...