Jump to content
MAINOS
 • Lääkäreitä rokotettu suhteessa enemmän kuin hoitajia


  Hoitajat.net
   Share

  Selvitys on tehty terveydenhuollon ammattihenkilörekisterin Terhikin ja rokotusrekisterin tietojen pohjalta.

  Terveydenhuollon henkilöstöä on rokotettu monissa ammattiryhmissä jo kattavasti. Rokotuskattavuus on korkein lääkäreillä, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tekemästä selvityksestä.

  15.4.2021 mennessä Suomessa lääkäreistä oli rokotettu melkein 60 %, röntgenhoitajista 50 %, laboratorio- ja sairaanhoitajista yli 40 % sekä kätilöistä ja terveydenhoitajista melkein 40 %. Hammaslääkäreistä, hammashoitajista ja lähihoitajista oli rokotettu noin 30 %. Fysioterapeuteista ja suuhygienisteistä oli rokotettu viidennes.

  – Valtaosa niistä terveydenhuollon ammattilaisista, jotka ovat säännöllisesti tekemisissä koronaa sairastavien tai koronaviruksen kanssa, on saanut koronarokotuksen. Muiden ryhmien rokotuskattavuus on pääsääntöisesti matalampi. Tämä kertoo siitä, että rokotteita on pystytty kohdentamaan rokotusjärjestyksessä ensimmäisinä oleville terveydenhuollon ammattilaisille ja ikääntyneille” kertoo THL:n ylilääkäri Tuija Leino. 

  Sairaanhoitopiireittäin ammattiryhmien rokotuskattavuus vaihtee paljon. Suurimmat alueelliset erot rokotuskattavuudessa ovat kätilöillä ja hammashuollossa.

  Lääkäreiden korkeampaa rokotuskattavuutta voi THL:n mukaan selittää lääkäreiden laajempi päivystysvelvollisuus, jolloin muihin yksiköihin sijoitetut lääkärit työskentelevät ajoittain myös päivystyksessä. Laboratorio- ja röntgenhoitajien korkeaa rokotuskattavuutta selittää koronapotilaiden laboratorio- ja kuvantamistutkimukset sekä koronavirusdiagnostiikkaa tekevä laboratoriohenkilökunta.

  Terveydenhuollon henkilöstön rokotuskattavuus (1. annos) 

  image.png

  Terveydenhuollon henkilöstön rokotettujen (1. annos) ja rokottamattomien lukumäärä ammattiryhmittäin 

  Ensimmäisen rokotusannoksen saaneita terveydenhuollon ammattilaisia oli 15.4.2021 noin 140 000. Määrällisesti eniten rokotetuissa oli lähi- ja sairaanhoitajia, kaikkiaan 95 600 henkilöä. Rokotettuja lääkäreitä oli noin 13 900.

  image.png

  Lähde: https://www.julkari.fi/handle/10024/141671

   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

  MAINOS
×
×
 • Create New...