Jump to content
MAINOS
 • Lääkäreiden mielestä potilailta on hävinnyt kyky arvioida omien oireidensa vakavuutta


  Hoitajat.net
   Share

  Lääkäreiden mielestä potilaat hakeutuvat lääkärin vastaanotolle silloinkin, kun vaiva hoituisi itsehoitolääkkeellä. Yli 60 prosenttia lääkäreistä on sitä mieltä, että potilailta on hävinnyt kyky arvioida omien oireidensa vakavuutta. Tiedot selviävät Lääketeollisuus ry:n TNS Gallupilla teettämästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi puhelimitse 200 lääkäriä.

  Suomessa on hiljattain hyväksytty itsehoitoon särkylääke naprokseeni ja migreenin hoitoon käytettävä sumatriptaani. Itsehoitolääkinnän hallittu ja turvallinen laajentaminen tukee osaltaan terveydenhuollon tehostamista. 

  - Terveydenhuoltoa voidaan tehostaa ja terveyskeskuksiin kohdistuvaa painetta keventää itsehoitolääkkeiden turvallisella käytöllä.  Näin terveyskeskuslääkäri voi keskittyä nimenomaan lääkärin hoitoa vaativiin sairauksiin ja niiden ehkäisyyn,sanoo Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Merikallio.

  Yli 60 prosenttia Lääketeollisuus ry:n kyselyyn vastanneista lääkäreistä on sitä mieltä, että apteekit osaavat auttaa potilaita arvioimaan, vaatiiko vaiva lääkärikäyntiä. Yli puolet lääkäreistä katsoo myös, että apteekit ovat oikea taho neuvomaan potilasta oikean lääkkeen valitsemisessa.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Varsinkin ulkomaalaisissa on tätä maalaisjärjen vähyyttä huomattavissa. Hakeudutaan vastaanotolle, koska "oksensin eilen, tänään parempi olo".

  Link to comment
  Share on other sites

  Työnantajilta tuo taito on kadonnut, kun vaativat todistuksen esim. ohimenevästä vatsataudista tms. Ja duunarihan tekee niinkuin käsketään...

  Link to comment
  Share on other sites

  Tämä niin totta. Itsekkin joudun hakemaan joka päivälle sairaspoissaolosta todistuksen LÄÄKÄRILTÄ, ei edes riitä hoitajan todistus. Sit jos kuume yllättää viikonloppuna ja olisi töitä, niin sit sitä istutaan kuormittamassa päivystystä tämän lappusen takia. 

  Link to comment
  Share on other sites

  juu, aika harva suomalainen lekuriin menee ihan perus flunssan takia muuten ku työnantajalle pitää saada se perkuleen lappu... helpompaa olis jos vois vaan luottaa työntekijän sanaan siitä että on kipeenä, mutta eihän se niin mene...

  Link to comment
  Share on other sites

  Aika paljon tuntuu kumminkin riittävän näitä ambulanssinsoittajia ainakin pienen lämpöilyn tai mahataudin kanssa. Näkökulma tietenkin vääristyy kun en niitä kohtaa jotka jättävät soittamatta.

  Link to comment
  Share on other sites

  Ulkomaalaiset tuntuu kuormittavan jo pikku kuntien terveysasemia. Mun lapsella on kuumetta paljon ja se yskii. Odotusaulassa ei kuitenkaan yskästä ole jälkeäkään. Sairaanhoitajan vastaanotolla lapsi yskii... Kun äiti on pyytänyt ensin, että kuulee kiva sairaanhoitajakin sen yskän nyt. Kuumetta paljon, ok. Jos siis +37 on kova kuume, niin eihän siinä sitten. Ja oma luku on ne jotka ovat koko viikonlopun kuumeilleet ja oksentaneet, ilmestyen maanantaina klo 13 jälkeen hakemaan saikkulappua, ettei tarvitse mennä mihin ikinä onkaan menoa.. Ja tämä toistuu usein maanantaisin.

  Link to comment
  Share on other sites

  MIkä on loppujen lopuksi sairaanhoitajan tai lääkärin hoitoa vaativa sairaus? Terveyskeskukset kiinni ja tarvittaessa ambulanssilla päivystyksen kautta sairaalaan!? :D KÖ?

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...