Jump to content
MAINOS

Kysely: Sairaanhoitajat pitävät monikulttuurisuutta rikkautena


Hoitajat.net
 Share

Suurin osa sairaanhoitajista tuntee ylpeyttä ammatistaan ja on tyytyväisiä työhönsä. Vain viidennes kokee, että palkka vastaa heidän osaamistaan . Kuvituskuva: Shutterstock

Suomessa sairaanhoitajat työskentelevät säännöllisesti eri kulttuureista tulevien potilaiden ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Tämä koetaan suuressa määrin positiiviseksi asiaksi. Tämä selviää Sairaanhoitajaliiton laajasta kyselystä, johon vastasi yli 1600 välittömässä asiakas- ja potilastyössä työskentelevää liiton jäsentä.  

Lähes kaikki kyselyn vastaajat (96 %) pitävät kielimuuria työtä vaikeuttavana tekijänä. Kielimuurista huolimatta vastaajat pitävät kulttuurisia eroja rikkautena, noin yhdeksän kymmenestä työskentelee mielellään eri kulttuureista tulevien kanssa ja hoitaa mielellään eri kulttuureista tulevia potilaita. Tämä myös vaatii enemmän aikaa ja on huomioitava resurssoinnissa.

Sairaanhoitajaliiton kysely lähetettiin noin 10 000 välittömässä potilastyössä toimivalle sairaanhoitajalle. Kyselyyn vastasi 1671 julkisessa, yksityisessä ja kolmannen sektorin palveluksessa toimivaa sairaanhoitajaa.

Lue myös: Enemmistö sairaanhoitajista tekee lääkärin töitä

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...