Jump to content
MAINOS

Kysely: Sairaanhoitajaopiskelijoita kohdellaan epäasiallisesti


Hoitajat.net
 Share

Kuvituskuva: Shutterstock

Sairaanhoitajaliiton selvityksen mukaan sairaanhoitajaopiskelijat kohtaavat työharjoittelussa epäasiallista kohtelua. Lähes 40 % liiton kyselyyn vastanneista on kohdannut epäasiallista kohtelua työharjoittelussa.

Opiskelijoita muun muassa vähätellään, puhutellaan opiskelijana, ei käytetä henkilön nimeä, ei oteta osaksi työyhteisöä, osoitetaan suoraan, ettei haluta ohjata, jätetään huomiotta, opiskelijalle ei puhuta kahvihuoneessa, häntä ei tervehditä, puhutaan opiskelijoiden kuullen, kuinka ärsyttävää opiskelijaohjaus on.

– On pöyristyttävää, kuinka opiskelijoita kohdellaan työyhteisöissä. Kohtelulla on suuri merkitys siihen, millaisen kuvan he saavat tulevasta alasta ja ammatistaan, sanoo opiskelijatyöstä vastaava Anne Pienimaa Sairaanhoitajaliitosta.

Lähes 80 % käytännön harjoittelussa olleista vastaajista on kohdannut harjoittelussa psyykkisesti ja/tai eettisesti vaikeita tilanteita. Lähes kaikilla vastaajilla on ollut mahdollisuus käsitellä näitä tilanteita jälkikäteen ohjaajansa tai opiskelijakavereidensa kanssa.

Sairaanhoitajaliiton kyselyyn vastasi 651 sairaanhoidon opiskelijaa.

Lisää tuloksia Sairaanhoitajaliiton kyselystä: Sairaanhoitajaopiskelijat kritisoivat opetusta kovin sanoin

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Opiskelija voi aika paljon itsekin vaikuttaa siihen, miten hänet kohdataan. Varsinkin nuorisoasteen opiskelijoilla voisi koulussa olla pari kurssia jotain työelämätaitoja.

Eikä ole tarkoitukseni syytellä ketään. Varmasti osaavat ilman syytäkin jotkut ohjaajat olla inhottavia.

  • Tykkää 2
Link to comment
Share on other sites

Kun itse opiskelin, ei ollut asiaa kahvihuoneeseen ja lääkärin kanssa ei puhuttu. Ja kakki tehtiin, mitä pyydettiin. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Opiskelijavastaava

Posted

Meillä on todella paljon opiskelijoita, tälläkin hetkellä 8 aloittanut maanantaina ja vielä en ole itse heistä ketään tavannut. Nimimuistinio on ihan tolkuttoman huono ja on enemmän kuin todennäköistä että neljän viikon aikana minä ja varmasti moni muu ei opi kaikkien opiskelijoiden nimiä, jos heitä ei juurikaan harjoittelun aikana näe. Tässä asiassa toivon siis armollisuutta opiskelijoilta. 

Link to comment
Share on other sites

Itse sain aikoinaan Seinäjoen keskussairaalassa ihan järkyttävää kohtelua opiskelijana. On siitä toki jo monta vuotta, mutta edelleen muistelen sitä harjoittelua pahalla. Olin nuori ja psykiatrian puolelle olin kouluttautumassa. Ei olleet psykiatriset hoitajat vissiin huudossa sillä osastolla. No eipä ole sen koommin somaattiselle puolelle ollut hinkua. Sain kerrasta tarpeekseni. 

Sitten yksi sen osaston sairaanhoitajista, joka oli varsin ilkeä, oli ehdolla jossain TEHYn vaaleissa. Voitte olla varmoja, että en vaalityötä hänen vuokseen tehnyt.

Mutta onneksi seinäjoen sairaalan psykiatrian osastot olivatkin sitten taivaspaikka :-) Siellä otettiin vastaan ihmisenä, annettiin ohjausta, oltiin huumorintajuisia ja arvostettiin :-) Miten voikaan olla opetuskulttuuri niin erilainen kahden erikoisalan välillä.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest ent ohjaaja/kouluttaja

Posted

Työntekijöitten täytyy muistaa että kouluttaa tulevaa työkaveria! Mihin tämä ohje on kadonnut! Laittakaa se taukohuoneen seinälle Mooseksenkirjeenä,isolla.

Link to comment
Share on other sites

Itseäni ei tuo opiskelijaksi kutsuminen  jaksa haitata. Eri asia on sitten juurikin tämä työyhteisön ulkopuolelle jättäminen,  opiskelijan haukkuminen, pilkkaaminen ja juoksuttaminen. Onneksi on kuitenkin myös niitä hyviä ohjaajia, jotka hieman tasoittavat näitä kauhujen ohjaajia joiden elämäntarkoituksena tuntuu olevan opiskelijoiden mollaaminen. Kannattaisi tosiaan miettiä, että opiskelija ei lopun elämää opiskelija vaan tulevaisuuden työkaveri...

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...