Jump to content
 •  

  Kysely: Sairaanhoitajaopiskelijoita kohdellaan epäasiallisesti

  Hoitajat.net
  Kuvituskuva: Shutterstock

  Sairaanhoitajaliiton selvityksen mukaan sairaanhoitajaopiskelijat kohtaavat työharjoittelussa epäasiallista kohtelua. Lähes 40 % liiton kyselyyn vastanneista on kohdannut epäasiallista kohtelua työharjoittelussa.

  Opiskelijoita muun muassa vähätellään, puhutellaan opiskelijana, ei käytetä henkilön nimeä, ei oteta osaksi työyhteisöä, osoitetaan suoraan, ettei haluta ohjata, jätetään huomiotta, opiskelijalle ei puhuta kahvihuoneessa, häntä ei tervehditä, puhutaan opiskelijoiden kuullen, kuinka ärsyttävää opiskelijaohjaus on.

  – On pöyristyttävää, kuinka opiskelijoita kohdellaan työyhteisöissä. Kohtelulla on suuri merkitys siihen, millaisen kuvan he saavat tulevasta alasta ja ammatistaan, sanoo opiskelijatyöstä vastaava Anne Pienimaa Sairaanhoitajaliitosta.

  Lähes 80 % käytännön harjoittelussa olleista vastaajista on kohdannut harjoittelussa psyykkisesti ja/tai eettisesti vaikeita tilanteita. Lähes kaikilla vastaajilla on ollut mahdollisuus käsitellä näitä tilanteita jälkikäteen ohjaajansa tai opiskelijakavereidensa kanssa.

  Sairaanhoitajaliiton kyselyyn vastasi 651 sairaanhoidon opiskelijaa.

  Lisää tuloksia Sairaanhoitajaliiton kyselystä: Sairaanhoitajaopiskelijat kritisoivat opetusta kovin sanoin


  User Feedback

  Recommended Comments

  Opiskelija voi aika paljon itsekin vaikuttaa siihen, miten hänet kohdataan. Varsinkin nuorisoasteen opiskelijoilla voisi koulussa olla pari kurssia jotain työelämätaitoja.

  Eikä ole tarkoitukseni syytellä ketään. Varmasti osaavat ilman syytäkin jotkut ohjaajat olla inhottavia.

  • Tykkää 2

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Kun itse opiskelin, ei ollut asiaa kahvihuoneeseen ja lääkärin kanssa ei puhuttu. Ja kakki tehtiin, mitä pyydettiin. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Opiskelijavastaava

  Posted

  Meillä on todella paljon opiskelijoita, tälläkin hetkellä 8 aloittanut maanantaina ja vielä en ole itse heistä ketään tavannut. Nimimuistinio on ihan tolkuttoman huono ja on enemmän kuin todennäköistä että neljän viikon aikana minä ja varmasti moni muu ei opi kaikkien opiskelijoiden nimiä, jos heitä ei juurikaan harjoittelun aikana näe. Tässä asiassa toivon siis armollisuutta opiskelijoilta. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Itse sain aikoinaan Seinäjoen keskussairaalassa ihan järkyttävää kohtelua opiskelijana. On siitä toki jo monta vuotta, mutta edelleen muistelen sitä harjoittelua pahalla. Olin nuori ja psykiatrian puolelle olin kouluttautumassa. Ei olleet psykiatriset hoitajat vissiin huudossa sillä osastolla. No eipä ole sen koommin somaattiselle puolelle ollut hinkua. Sain kerrasta tarpeekseni. 

  Sitten yksi sen osaston sairaanhoitajista, joka oli varsin ilkeä, oli ehdolla jossain TEHYn vaaleissa. Voitte olla varmoja, että en vaalityötä hänen vuokseen tehnyt.

  Mutta onneksi seinäjoen sairaalan psykiatrian osastot olivatkin sitten taivaspaikka :-) Siellä otettiin vastaan ihmisenä, annettiin ohjausta, oltiin huumorintajuisia ja arvostettiin :-) Miten voikaan olla opetuskulttuuri niin erilainen kahden erikoisalan välillä.

   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Järkyttävää, että tällaista  tapahtuu vielä tänä päivänä. Nim. seniori sairaanhoitaja

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest ent ohjaaja/kouluttaja

  Posted

  Työntekijöitten täytyy muistaa että kouluttaa tulevaa työkaveria! Mihin tämä ohje on kadonnut! Laittakaa se taukohuoneen seinälle Mooseksenkirjeenä,isolla.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest opiskelija

  Posted

  Itseäni ei tuo opiskelijaksi kutsuminen  jaksa haitata. Eri asia on sitten juurikin tämä työyhteisön ulkopuolelle jättäminen,  opiskelijan haukkuminen, pilkkaaminen ja juoksuttaminen. Onneksi on kuitenkin myös niitä hyviä ohjaajia, jotka hieman tasoittavat näitä kauhujen ohjaajia joiden elämäntarkoituksena tuntuu olevan opiskelijoiden mollaaminen. Kannattaisi tosiaan miettiä, että opiskelija ei lopun elämää opiskelija vaan tulevaisuuden työkaveri...

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Tämän päivän harjoittelija voi jonain päivänä olla esimiehesi. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...