Jump to content
MAINOS

Kuntatyönantajien toimitusjohtajan hiihtoreissu herättää ihmetystä hoitajissa – "Jos potilasturvallisuus olisi työnantajain todellinen huoli, luulisi neuvotteluhaluja löytyvän sassiin"


Hoitajat.net
 Share

Työnantajan edustajan somepäivitys herättää ihmetystä hoitajissa. Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT keskeytti neuvottelut kunta-alan sopimusten jatkosta 28.2. Sittemmin tilanne on ajautunut kriisiin, hoitajat ovat lakossa ja sovittelulautakunta on aloittanut työnsä.  

12.4. KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen tviittasi keskeltä kriisiä hiihtoreissustaan. 

 – Kohta huhtikuun puoliväli ja etelässä vielä hyvä keli, kirjoitti Jalonen Twitterissä.

Tämä huolettomalta tuntuva tviitti on herättänyt ihmetystä mm. hoitajien keskuudessa.

 – Jos potilasturvallisuus olisi työnantajain todellinen huoli, luulisi neuvotteluhaluja löytyvän sassiin, kirjoitti kätilö Saara Partanen Twitterissä.

– Näin kuntatyönantaja ottaa tosissaan neuvottelut. Mistäköhän tuollekin maksetaan? Ei ole kiirettä työnantajapuolella. Voisiko joku puuttua tähän pelleilyyn? kysyy sairaanhoitaja Kari Tirkkonen Twitterissä.

 

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.



Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Lisää ajankohtaisia

    • Hoitajien kokemaa väkivaltaa näkyväksi tekevä #Nyrkkisääntö-kampanja käynnistyi maanantaina. Yksi koskettavimmista kampanjan videoista löytyy kauneusvaikuttaja Rita Jokisen TikTok-kanavalta.
      Rita kertoo videolla miksi kampanjan aihe menee hänellä tunteisiin.

      – Olen miettinyt sitä, että mun työ on jutella teille täällä mukavia ja näyttää nättejä meikkitutoriaaleja, kun samoihin aikoihin mun sisko on ollut hoidettavana sen jälkeen kun hän on tullut pahoinpidellyksi töissä.

      Rita sanoo, että siksi osallistuminen kampanjaan oli hänelle erityisen tärkeää ja vähintä mitä voi tehdä. Hän kehottaakin kaikkia osallistumaan Nyrkkisääntö-kampanjaan.
      Katso koskettava video:
      Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä. Lisää kampanjasta osoitteessa www.nyrkkisääntö.fi
      Lue lisää...
    • IT'S CRAZY, IT'S PARTY, IT'S HÄÄRIJÄ. GO KÄÄRIJÄ! 💚
      Lue lisää...
    • Podcastit eivät pelkästään viihdytä, vaan tarpeen tullen tehostavat myös ajankäyttöä. Kuuntele kävelyllä, salilla, sohvalla tai vaikkapa työmatkalla. Tässä muutama ajankohtainen podcast teille hoitajille. Onko joku näistä suosikkisi? Tiedätkö hyvän alan podcastin, jota ei tässä ole mainittu? Vinkkaa meille kommenteissa!
      FaliSvart
      FaliSvart podcastissa pureudutaan hoitoalaan sekä yhteiskunnallisiin aiheisiin rennolla otteella. Tässä podcastissa kuuluu moninainen hyvinvointialan kokemus, kun ääneen pääsee sote-alan moniottelijat, lähihoitaja/hieroja/sairaanhoitaja duo Marko Fali ja Tico Svart! Yhdessä tämä kaksikko paneutuu päivän polttaviin aiheisiin sekä hoitoalan kummallisuuksiin jakso kerrallaan näkemyksiään säästelemättä.

      Meidän vuoro
      Meidän vuoro on Tehyn podcast siitä, millaisia tarinoita- ja todellisuuksia sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla kohdataan. Sarjassa ääneen pääsevät sote-alan työntekijät ja muut asiantuntijat.

      Ensihoitoa ja geriatriaa
      Tässä podcastissa Tiia Raitmaa, akuuttilääketieteeseen erikoistuva geriatrian erikoislääkäri sekä sairaanhoitaja ja hoitotason ensihoitaja Aapo Liukko keskustelevat eri aiheista. Jaksot sopivat niin terveydenhuoltoalan ammattilaisille, kuin myös täysin maallikoillekin.

      Kätilön kahvitunti
      Kätilön kahvitunnilla keskustellaan rennosti mutta rohkeasti naisen elämänkaaren eri vaiheista: lisääntymisterveydestä, hedelmällisyydestä, lapsettomuudesta, raskaudesta, synnytyksestä ja vanhemmuudesta. Keskustelussa myös seksi, seksuaalisuus sekä arkaluontoisia asioita ja tabuja. Podcastin takana ovat kätilöt Heidi Eloranta ja Ulla Karhu.

      Ensihoidon ja PelastustyönCast
      Podcast kuvaa sairaalan ulkopuolisen sosiaali-ja terveystoimen, ensihoidon sekä pelastustoimen tehtäväkenttää ja arjen onnistumisia ja haasteita. Vakiojäseniä ovat ensihoidon lehtori, Marko Tolonen, ensihoidon kenttäjohtaja Marko Kolula sekä ensihoitaja, lääkäri Anssi Saviluoto.

      Miekö miepä
      Miekö miepä -podcast sarjassa keskustellaan psykiatrisen sairaanhoitajan Sami-Petteri Asikaisen johdolla muun muassa riippuvuuksista, seksuaalisuudesta, monikulttuurisuudesta, kehonkuvasta, nuorista ja kulttuurin tuomasta hyvinvoinnista. Podcast-sarjan vieraina on Siun soten ammattilaisia, kokemusasiantuntijoita sekä kolmannen sektorin toimijoita.

      Hyvinvoiva terveydenhuolto
      Laurea-amk:n podcast on toteutettu Euroopan Sosiaalirahaston tuella osana Hyvinvoiva terveydenhuolto -hanketta.

      Laurea-ammattikorkeakoulu · Hyvinvoiva terveydenhuolto -podcast jakso 1: Digitalisaatio ja kokeilukulttuuri
      Lue lisää...
    • ARMOTONTA MENOA – hoivatyön lauluja on koskettava ja tumman huumorin sävyttämä dokumentaarinen lauluelokuva suomalaisen vanhushoivan tilasta. Elokuvan tarinoissa seurataan lähihoitaja Tiinaa Hämeenlinnassa, eläkeläisiä Kaavilla ja vanhushoivan digiloikkaa Helsingissä.
      Elokuva voitti helmikuun alussa DocPoint -festivaalin parhaan kotimaisen elokuvan palkinnon ja festivaalin yleisöpalkinnon. Festivaalin jury kiitti elokuvaa ohjaustyön oivaltavuudesta ja syvälle ihmisyyteen pureutuvasta otteesta. Jury painotti, että hoivatyön haasteet eivät ole suomalaisen yhteiskunnan erityispiirre, vaan väestön ikääntymiseen liittyvät kysymykset koskettavat ympäri maailmaa.
      ”Armotonta menoa on vuoden paras dokumenttielokuva” – HS

      ”Elokuvan tärkein viesti on, että hoivatyön työntekijäpulaa ei ole mahdollista ratkaista, jos työolot eivät kerrotusta parane.” – Savon Sanomat
      Näytökset
      Finnkino Kuvakukko Kuopio Kino Iiris Lahti Kino Aurora Jyväskylä Kino Metso Jyväskylä Kysy myös ryhmäalennuksia.
      Lue lisää...
    • Lisää Liksaa Hoitsuille! on lastenhoitaja, kulttuurituottaja, näytelmäkirjailija ja nuorisoteatterin ohjaaja Ilona Tiaisen ja musiikkiluokan opettaja Mika Virran käynnistämä projekti, jonka tarkoitus on laulun keinoin ottaa kantaa erityisesti lähihoitajien palkkatilanteeseen.
      "Musiikilla on iso voima. Miksei käyttäisi sitä välineenä ja tekisi samalla hyvän ja laadukkaan uuden kappaleen?" tekijät pohtivat.
      Sanat saivat alkunsa Ilona Tiaisen tunteesta hänen omana palkkapäivänään. Keskusteltuaan asiasta lähihoitajaystäviensä kanssa, hän lähetti syntyneen tekstin Mikalle, joka ihastui siihen ja alkoi työstämään sävellystä.
      Kappalleella ei tavoitella taloudellista etua, vaan mahdollisimman paljon julkisuutta ja keskustelua. Biisi on tehty tietoisesti samaan aikaan, kun uusia työehtoehtosopimuksia neuvotellaan, lakon uhka on iso ja hoitajien työvoimapula valtava.
      Hoitajien heikko tilanne aiheena
      Työntekijöiden tarpeen päiväkodeista vanhusten hoitoon ja sairaaloihin tietävät kaikki, mutta samalla sanotaan, että rahaa palkankorotuksiin ei ole. Ensin oli pandemia ja nyt sitten Ukrainan kriisi. Aina on joku syy olla kiltti ja vain hoitaa työnsä. Hoitajien pitäisi vain jaksaa töissä päivästä toiseen, koska ovat ehdottoman välttämättömiä yhteiskunnan kannalta, vaikka heidän palkkansa ei aina meinaa riittää edes yhä kasvaviin elinkustannuksiin, kuten asumiseen ja sähköön.
      Biisi ottaa kantaa hoitajien väsymykseen ja motivaation puutteeseen palkkapäivänä, kun laskujen jälkeen rahaa ei jää mihinkään ylimääräiseen. Hoitajatkin ansaitsevat sen etelänloman edes joskus. Projektissa on mukana huumoria ja pilkettä, mutta vakava sanoma kumpuaa monien todellisista tunteista. Monet miettivät alan vaihtoa.
      Lauluryhmä HOIVA
      Päälaulaja:
      Sanna Hämäläinen (Espoo)
      Kertosäkeessä laulavat:
      Peppi-Lotta Sironen (Jyväskylä)
      Lilja Larbi-Talbi (Helsinki)
      Linda Jokiniemi (Salo)
       
      Lue lisää...
×
×
  • Create New...