Jump to content
MAINOS
 • Kunta-alalle vaaditaan palkankorotuksia


  Hoitajat.net
   Share

  Shutterstock

  Kunta-alan pääsopijajärjestöt valmistautuvat syksyn palkkaneuvotteluihin ja vaativat selkeitä palkankorotuksia. Lomarahaleikkaukset lankesivat kesällä julkiselle sektorille osana kilpailukykysopimusta. Järjestöjen mukaan koko yhteiskunnan toiminnan sekä työllisyyden ja talouden vahvistumisen kannalta on välttämätöntä, että julkisen sektorin työntekijöiden palkkoja ja muita palvelussuhteen ehtoja parannetaan.

  Yhtä sopimuskautta pidempi palkkaohjelma kaikille sopimusaloille on käynnistettävä jo nyt edessä olevalla sopimuskierroksella. 

  - Kilpailukykysopimus kohtelee julkisen sektorin työntekijöitä rankemmin kuin ns. avoimen sektorin työntekijöitä. Julkisten palveluiden kiristäminen tai julkisen sektorin työntekijöiden päähän potkiminen eivät tuo teollisuudelle lisää tilauksia tai työpaikkoja. On tärkeää ymmärtää, että julkinen ja yksityinen sektori tukevat toisiaan, todetaan tiedotteessa.

  Julkiset palvelut ovat lakisääteisiä eikä julkinen sektori voi valita asiakkaitaan tai tavoitella voittoa, vaan se palvelee kaikkia tasavertaisesti. Kuntien lakisääteisien tehtävien hoitamiseen tarvitaan riittävästi osaavaa sekä motivoitunutta työvoimaa, pääsopijajärjestöt muistuttavat.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments  Julkinen velka on tuplaantunut kymmenessä vuodessa ja valtion budjetti on edelleen Sipilän hallituksen säästötoimista huolimatta yli 5 miljardia alijäämäinen. Eli vastuullinen ihminen, järjestö tai instanssi ei vaadi tässä tilanteessa palkankorotuksia koska mitään "jakovaraa" ei ole olemassa.

   

  Link to comment
  Share on other sites

  mites käy, kun sitä alati paisuvaa velkaa koitetaan väkisellä lyhentää ostovoiman kustannuksella?

  Link to comment
  Share on other sites

  44 minuuttia sitten, Vieras: 363yebjk kirjoitti:

  Julkinen velka on tuplaantunut kymmenessä vuodessa ja valtion budjetti on edelleen Sipilän hallituksen säästötoimista huolimatta yli 5 miljardia alijäämäinen. Eli vastuullinen ihminen, järjestö tai instanssi ei vaadi tässä tilanteessa palkankorotuksia koska mitään "jakovaraa" ei ole olemassa.

   

  Höpöhöpö. Onko se sitten vastuullista että hyvätuloisten ja rikkaiden verotusta helpotetaan ja mahdollistetaan suuryrityksille entistä helpommat tavat keinot tehdä varosuunnittelua. Tässä tapauksessa jakovaraa näyttää olevan rikkaille mutta ei pieni- tai keskituloisille. 

   

  Jos alijäämäistä budjettia halutaan kiriä pois pitäisi myös rikkaiden ja työnantajapuolenkin tehdä jotain sen eteen. Vienti ei lähde vetään sillä että mä istun puolituntia pitempään töissä viikossa ja Finnairin pomolle annetaan lisäeläkkeitä. Se johtaa vain siihen että kansamme jakautuu entistä enemmän kahtia. 

  Link to comment
  Share on other sites

   

  1 tunti sitten, nor kirjoitti:

  Jos alijäämäistä budjettia halutaan kiriä pois pitäisi myös rikkaiden ja työnantajapuolenkin tehdä jotain sen eteen. 

  Tämä väitehän on kuin L. Anderssonin tai V. Niinistön suusta, kokonaisnäkemys on luokkaa nolla mutta silti pitää varmuuden vuoksi haukkua rikkaat ja työnantajat. Ihan vaan tiedoksi että parhaiten tienaava 10% maksaa 70% ansiotulokertymästä ja yrittäjät omalla henkilökohtaisella riskillä vaurastuttavat maata ja tarjoavat työtä muille kansalaisille. Eli älä huoli, he kyllä tekevät enemmän kuin jotain maamme eteen..

  Link to comment
  Share on other sites

  Kunta-alalla on pitkät lomat kompensaationa palkalle.  Julkisen sektorin palkat hoitoalalla ovat korkeammat kuin yksityisellä. Suuri osa hoitajista pystyy silti tekemään lyhennetty työaikaa. Työn vastuullisuus on ainoa asia, jolla pystyy perustelemaan palkan nostoa.

  Link to comment
  Share on other sites
  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...