Jump to content
MAINOS
 • Kotihoitajat pakotettuja pysäköimään väärin, maksavat sakot itse


  Hoitajat.net
   Share

  Kuvituskuva

  Espoon kotihoidon työntekijät joutuvat metsästämään luvallisia parkkipaikkoja päivittäin. Jos auto on väärin pysäköity, napsahtaa sakko jonka työntekijä maksaa itse. Kaupungilta ei heru kotipalvelun autoíhin lupalappuja. Pysäköintirallin vuoksi aika asiakkaan luona on tiukilla.

  Kotihoidon työntekijät ovat täysin pysäköinninvalvojien armoilla. Luvallisen parkkipaikan etsimiseen saattaa huveta 20 minuuttia. Asiakkaan luona ei ehditä olla sovittua aikaa, koska aikaa tuhraantuu parkkipaikan etsimiseen. Hoitajilla saattaa olla yhden työvuoron aikana jopa 16 asiakaskäyntiä. Hoitovälineitä ja lääkkeitä joudutaan kantamaan pitkiä matkoja. Osa hoitajista kokee myös turvattomuutta tämän takia. Vaeltelu pimeässä epämääräisillä parkkipaikoilla hoitovälineiden kanssa pelottaa.

  Hoitajat ovat pyytäneet lukuisia kertoja kaupungilta kotipalvelun autoíhin lupalappuja, jotka mahdollistaisivat pysäköinnin myös kieltoalueille tai ainakin aikarajoituksen ylittämiseen. Niitä ei ole saatu. Hankalasta tilanteesta kärsivät eniten vanhukset, koska luvallisen pysäköintipaikan etsiminen on pois autettavien ajasta. Asiasta kertoi lansivayla.fi

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments  Mikä ihme tuo nyt on, Espoo on Kokoomuksen valtakuntaa eikä siellä taida tuollaiset ongelmat päättäjiä tai luottamusmiehiä hetkauttaa.

  Link to comment
  Share on other sites

  Itse teen työtö Vantaalla palveluohjaajana ja sama ongelma on täälläki. Joissakin paikoissa pysäköintiaikaa kiekolla ei saa kuin 30 minuuttia jonka vuoksi on pakko kiirehtiä autolle vaikka asiakastilanne on täysin kesken..

  Link to comment
  Share on other sites

  Hoitajan joka on sovittua aikaa vähemmän, kuuluu ilmoittaa tästä virallisesti jotta se näkyisi asiakkaan laskussa. Mikäli hommat jää hoitamatta se on hoitovirhe, siitä kuuluu ilmoittaa myös, että tein hoitovirheen.

  Missä on Super liitto?

  Link to comment
  Share on other sites

  Guest Samaa hommaa tekevä

  Posted

  Tätä kyseistä ongelmaa on varmasti myös muissakin kaupungeissa! Esim.meillä täällä turussa!

  Link to comment
  Share on other sites

  Sama ongelma on Helsingissä. Kun et voi parkkeerata kerrostaloalueella pihaan etsit paikkaa muualta. Sakot joutuu itse maksamaan. Miksi ei anneta "virka-ajossa" tms lappua? Ei se auto yli 40 min siinä ole.

  Link to comment
  Share on other sites

  Ja vaikka olisi millainen lupalappu tahansa, se ei auta jos ei ole vapaata ruutua. Pelastustielle et voi kuitenkaan jättää. 

  Link to comment
  Share on other sites

  Miksi taloyhtiöitä ei painosteta tekemään pihoihinsa kotihoito/siivouspalvelu ruutuja? (Sama oikeushan pitäisi olla myös yksityisenpalveluntuottajan työntekijöillä). Tässähän palvelua järjestetään taloyhtiön asukkaalle. 

  Link to comment
  Share on other sites

  Varkaudessa yhden vuoron aikana voi olla 25-28 asiakasta.. Siinä vasta hyvä onkin miettiä mihin hoitaa parkata.

  Link to comment
  Share on other sites
  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...