Jump to content
MAINOS

Kotihoidon työntekijät väsyneitä ja huolissaan hoidon laadusta


Hoitajat.net
 Share

Kyselyyn vastasi 3 005 kotihoidossa työskentelevää perus- ja lähihoitajaa. Kuva: Shutterstock

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin selvityksen mukaan kotihoidon työntekijät ovat huolissaan asiakkaidensa saaman hoidon laadusta sekä omasta kuormittumisestaan. Yhteydenottojen määrä kotihoidossa työskenteleviltä jäseniltä liittoon on kasvanut merkittävästi. Kuntapuolen lisäksi yhteydenottoja tulee jatkuvasti enemmän yksityisissä yrityksissä työskenteleviltä työntekijöiltä.

Selvityksen mukaan kotihoidon työntekijöiden tyytymättömyys kotihoidon laatuun on huomattavan suurta. Tämä johtuu siitä, että kotihoidon henkilöstöresurssit ja asiakkaiden tarpeet eivät kohtaa, mikä estää hoito- ja palvelusuunnitelmien toteuttamisen laadukkaasti. Vain 19 % vastaajista kokee, että hoito- ja palvelusuunnitelmat toteutuivat hyvin.

Vastaajista lähes 90 prosenttia kokee työmääränsä lisääntyneen viimeisten kolmen vuoden aikana. Tämä johtuu pääsääntöisesti siitä, että asiakkaat ovat huonokuntoisempia, henkilökunnan poissaoloja ei paikata sijaisilla ja työntekijöiden sairauslomat ovat lisääntyneet. 10 prosenttia vastaajista kertoo, että työntekijöitä on vähennetty. Noin 80 prosenttia vastaajista kertoo työn henkisen rasittavuuden lisääntyneen selvästi viimeisten kolmen vuoden aikana.

- Uusia asiakkaita tulee lisää, mutta henkilökuntaa ei. Työntekijät väsyvät, sairauslomat lisääntyneet, joudutaan tekemään pitkiä päiviä, kun ei saada sijaisia. Kotiin laitetaan huonokuntoisia asiakkaita, kertoo kotihoidossa työskentelevä lähihoitaja.

Hoitajat kokevat, ettei henkilökuntaa ei ole riittävästi ja ettei esimiehet aina ota työntekijöidensä huolta asiakkaiden hoidon toteutumisesta ja työntekijöiden jaksamisesta vakavasti.

Asiakaskäyntien väliin varataan vastaajien mukaan liian vähän tai ei lainkaan siirtymäaikaa, mikä pakottaa työntekijät tinkimään asiakasajasta kotikäynneillä ja jättämään työehtosopimuksen mukaiset tauot pitämättä. Asiakaskäyntejä saatetaan myös ajoittaa päällekkäin. Hoidon laatu on heikentynyt myös siksi, että asiakkaalla käy enemmän eri hoitajia kuin aikaisemmin, mikä on heikentänyt hoidon jatkuvuutta.

Vastauksissa näkyy hoitajien halu toteuttaa hyvää kotihoitoa asiakkaiden parhaaksi. Asiakkaat koetaan tärkeimpänä työssäjaksamisen voimavarana. Vastaajat tuovat esille sen, että he saattavat olla asiakkaan odotetuin ja ainoa kontakti päivän aikana. Juuri siksi heistä tuntuu niin pahalta, etteivät he ehdi aidosti jäädä kuuntelemaan asiakasta.

SuPerin selvitys työstä kotihoidossa ja kotihoitotyön kehittämisestä 2018

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Täällä yksi uupumukseen oman terveytensä menettänyt. Kukaan ei auta ja elämä mennyt selviytymistaisteluksi. Liitosta ei apua. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Ex. kotipalvelu!

Posted

Sama linja on kautta Suomen ja pääkaupunkiseutu on vain usein lehdissä. Loppujen lopuksi, koskaan kukaan Ei ota vastuuta mistään. Lakaistaan maton alle. Inhimillinen erehdys on pelkkä vitsi. Aina on henkilö kuka mokaa ja hänet pitäisi laittaa vastuuseen, että oppisi jotakin.  Ottaa selville  asian oikean laita ja ei vieritetä syitä keikkalaisten, sijaisten niskaan, on yleinen tapa. Jos, työntekijöiltä vaaditaan tietokoneen käyttöä jo on kumma jos johtajat eivät osaa. Kotihoidossa aina selviää, kuka on käynyt missäkin.   Ei, ole rakettitiedettä selvittää asia vaan maalaisjärjen käyttöä. Halu selvittää asianlaita ja korjata asia. Sitä ei ole olemassa missään. Vanhukset, avuttomat  henkilöt ovat pelinappuloita herrojen leikeissä.

Onko teidän läheinen seuraava "uhri" ja taas inhimillinen vahinko. Tai kone tekee ja SYY ON MYÖS ihminen on sen takana. Kone ei toimi itsestään, ilman että joku säätää/ohjaa sitä. Olisi aika astua esiin, kuka on mokannut ja kantaa vastuuta. Muutosta parempaa ei voida edes odottaa, niin kauan kun mennään jonkun selän taakse. Parempaa ei ole näkyvissä.

Olen työskennellyt kotihoidossa, nyt viime vuonna. Sitä ennen " hyvinä aikoina" ja viihdyn hyvin siellä. Meillä oli me henki työssä ja puhallettiin yhteen hiileen, ei ikäsyrjintää kokenut kukaan ym.  Oltiin eri-ikäisiä ja mutta kaikilla oli sama määränpää. Asiakas oli ketä avustettiin ja johtaja oli JOHTAJA isolla kirjaimilla. Tuli kännykät ja tietokoneet mukaan. Todella ihanaa aikaa. Huomasi välittömästi kuka oli koulutettu hoitaja ja ketkä eivät. Työasenne oli hoitajilla ihan  eri luokkaa kuin näillä epäpätevillä. Oli työniloa ja työimua.  jokainen työnkaveri oli luottamuksen arvoinen ja olivat rehellisiä kaiken puolin. Ei, tarvinnut pelätä asiakkaita, työkaveria, omaisia tai johtajia.

Oltiin AIDOSTI YLPEITÄ, työpaikasta.  Ammattiylpeys ja kunnioitus/ arvostus omaa ammattiin oli a ja o.

Nyt , ei ole me-henkeä  vaan minä-asenne, itsekkyys loistaa läpi puheista. Jotkut työntekijät ovat niin taloon päin, että pahaa tekee. Työskentelevät suulla ja käytäntö on ihan vierasta.  Kehdataan " nukkua" keskellä työpäivää ja leikitään omilla " älypuhelimillaan" eli kaikki tehdään mikä rikkoo työpelisäännöt. Ollaan niin kuin KOTONA ja muut ovat heitä varten siellä asenne . Juuri nämä ovat niitä " hyviä hoitajia". Kilpaillaan johtajan, muiden työntekijöiden suosiosta eli kaikki mitkä ei kuulu työkuvioihin on sallittua. Johtajalla ei ole mitään " sanan valtaa" näihin  työntekijöihin.  Työssä mennään sieltä, missä on aita matalin. No, seuraava hoitaa hommat tällä asenteella. Kiitosta sai ennen hän, kuka sen ansaitsi ja nyt JOKA PORUKKA. Myös nämä " työstä vieroksuvat" työntekijät, saavat kiitosta toisten kustannuksilla. Palkitaan huonoista tavoista ja työstä.

Kuuntelin tänään kaupassa , miten OMAISET OVAT katkeria, VIHAISIA suorastaan KOTIHOIDON työntekijöille, kunta. Vanhukset maksavat siitä, kun nämä kääntyvät ovella ja siteen vielä KEHUTAAN HOIDETAAN HYVIN... Minulle on myös sanottu päin naamaani; Kotihoidon työntekijä v.30 nainen ; HOIDETAAN HYVIN ja ei mitään ongelmia.  Kuinka kehtaavat olla noin omahyväisiä, kun omaiset ym. kirjoittavat jatkuvasti .. Lisäksi hoidin omalla ajallani,  avustin asiakasta kaupassa ostoksilla.  Oli kotihoidon asiakas ja " eksyksissä " . Tässä oli kiitos, kotihoidon työntekijältä. Ei, edes hävennyt , oli kanttia kehua omaa erinomaisuuttaan. En, halua edes työkaveriksi moista henkilöä. Ihme jos, työpaikkakiusaamista on paljon.

  Ei, siis ole ihme mitään parannusta ei tapahdu, jos yksikin työntekijä on " itseään täynnä" ja ei näe metsää puilta. Johtajat menevät vielä halpaa, näiden kanssa.

 On siis  todella yleinen puheenaihe, kaupoissa, metroissa yli valtakunnan ja aina kaupunki/ kunta  palvelunantajana.  Kaikki eivät osaa sulkea korvia liikkuessa ulkona. Hätä on suuri ja omaiset alkavat olla neuvottomia, mitä tehdään, mihin valitetaan.....Kotihoidon maine on vitsin arvoinen ja kuka kehtaa edes työskennellä moisen mainen alla.

Miten kotihoito voi edes  muuttua paremmaksi, jos EI EDES TYÖNTEKIJÄ OSAA KANTAA VASTUUTA OMASTA TYÖSARASTAAN. eli yksi työntekijä voi pilata työnantajan maineen ....onko palkan perusta johtajien " nuoleminen" tai vanhusten hoito.....

Lisäksi oli naurettavaa, kun muutama on itse hoitoalan työntekijä vain  eri hoitoalan saralta työssä. Niin itse keskestä porukkaa saa hakea, olisi aika vilkasta peliin ja miettiä miksi on työssä ja mikä on työnkuva. Johtajien, työnkavereiden nuoleskelu, tai onko peräti " suojatyöpaikka" eli onko oikealla alalla edes.....Sitten he siirtyvät pilaamaan seuraavan firman maineen tai palvelutaloon.  Eivät näe, vika on omassa asenteessa vaan aina osoitetaan toisia.....helpolla pääsee, kun syytetään muita.....

Omaisille/ vieraille henkilöille Ottakaan yhteys suoraan ; AVI;N. Turha ilmoittaa  työntekijöille eivät tee mitään, jos menee edes viesti johtajalle asti.  Osaavat pestä kätensä hyvin asiasta ja en, minä tiennyt..... vastuu on vieras sana. Mutta viaton henkilö saa " rapaa" niskaa ja on todella syytön asiaa. Jotkut työntekijä osaa kääntää puheensa aina oikean päin ja on VIATON.

  Jokainen vanhus maksaa tehdystä työstä, ei työntekijän " valittamisesta" on niin monta paikkaa ym.. Lisäksi onko edes varma pitääkö edes paikansa tai onko 10min paikkoja pelkästään.  Asiakas ei pääse tarkistamaan, asian oikeaa laitaa tai puhuuko omiaan.    Ei, aina pidä paikansa mitä työntekijä " levittää" asiakkaan luona. On joko työpaikan maine tai yksityinen henkilön maineen pilaaminen kyseessä.  Ei, kuulu yhdenkään työntekijän työnkuvaan.

Eräs asiakas totesi viime syksynä;  Edellinen työntekijä oli valittanut on 18 käyntiä. Mutta ei ollut kertonut teki aamu ja iltavuoroa eli 9 käyntiä aamussa ja iltavuorossa 9 eli normaalia vähemmän. Lisäksi moni käynti oli juuri 10min käyntejä eli tipat silmiin.  Valittaa osasi asiakkaalle ja asiakas oli fiksu ja ei mennyt mukaan. Naureskeli , kun kertoi asiasta. Hoitajan oma maine meni, asiakkaan silmissä.

Tänään kuulin taas saman ; Kaupassa omaiset keskustelivat ihan vieressäni ja kysyivät neuvoa.....  AVI ja ilmoitus menee sen kautta johtajalle.

Pst. jätetty työt tekemättä ja seuraava taas hoitaa tekemättömät työt.  Häpesin kotihoitoa, vaikka olin vieressä seisomassa.

Ei, ole ihme porukka palaa loppuu ja kiusaamista esiintyy.  Säälin asukkaita, eivät ansaitse tälläistä kohtelua, missään muodossa. Jos, et ole tyytyväinen tavaraa, niin on palautusoikeus. 

Toivottavasti kuolema korjaa, ennen kuin tarvitsen heidän apua, missään muodossa.

Link to comment
Share on other sites

Viime syksynä olin kotipalvelussa vajaat 2-päivää ja asikkaita oli 17. Perhdytykseen olisi pitänyt olla 2- viikkoa mutta ei ollut kuin vaivainen 1- päivä ja seuraavana aamuna olisi pitänyt hoitaa asukkaita yksin elikä heitä olisi ollut 17. Minä siintä suivaantuna menin pomon juttusille ja sanoi , että ei onnistu olen uusi ja tarvitsen perhdetyksen joka oli luvattu 2- viikkoa, koska en tuntenut asiakkaita enkä tiettyä kaupunkia sanoin pomolle ei käy minä hoitajana en suostu tekemään ensinäkään yksin 17- asukasta yksin en voi ottaa vastuuta asikas määrästä yksin ja sanouduin irti tästä työpaikasta välittömästi. Pomo oli hölmistyneen näköinen ja sanoi et sinulla on vankka työkokemus 38,5 - vuotta  ja hoitajat olivat puhuneet kuinka me saatiin hyvä työntekijätaloon hallitsee hyvin työnsä.  Minä siinä päivittelin , että herran jumala tälläistäkö tänäpäivänä vanhustenhoito ei minkäänlaista kunnioitusta, turvaa, eikä inhimillisyyttä ole hoidettaviin ! ei ole väliä tänäpäivänä vanhusten hoidosta tehdään juostenkustuna hommia ,tätäkö on meidän hyvin vointi Suomessa päättäjät mieltä. Nyt olen päässyt eläkkeele ja kauhuna seuraan päivittäin vanhusten ja sairaiden manipulointia päättäjien taholta. Hävetkää päättäjät ja hävetkää myös osa hoitajista mielivaltaisista ajatuksistanne !!! Toivon ,että kun tulette siihenikään niin saatte kokea kaltoinkohtelua kovemmalla kädellä myös. 

 

Link to comment
Share on other sites

23.3.2018 klo 13.05, Vieras: Ex. kotipalvelu! kirjoitti:

Sama linja on kautta Suomen ja pääkaupunkiseutu on vain usein lehdissä. Loppujen lopuksi, koskaan kukaan Ei ota vastuuta mistään. Lakaistaan maton alle. Inhimillinen erehdys on pelkkä vitsi. Aina on henkilö kuka mokaa ja hänet pitäisi laittaa vastuuseen, että oppisi jotakin.  Ottaa selville  asian oikean laita ja ei vieritetä syitä keikkalaisten, sijaisten niskaan, on yleinen tapa. Jos, työntekijöiltä vaaditaan tietokoneen käyttöä jo on kumma jos johtajat eivät osaa. Kotihoidossa aina selviää, kuka on käynyt missäkin.   Ei, ole rakettitiedettä selvittää asia vaan maalaisjärjen käyttöä. Halu selvittää asianlaita ja korjata asia. Sitä ei ole olemassa missään. Vanhukset, avuttomat  henkilöt ovat pelinappuloita herrojen leikeissä.

Onko teidän läheinen seuraava "uhri" ja taas inhimillinen vahinko. Tai kone tekee ja SYY ON MYÖS ihminen on sen takana. Kone ei toimi itsestään, ilman että joku säätää/ohjaa sitä. Olisi aika astua esiin, kuka on mokannut ja kantaa vastuuta. Muutosta parempaa ei voida edes odottaa, niin kauan kun mennään jonkun selän taakse. Parempaa ei ole näkyvissä.

Olen työskennellyt kotihoidossa, nyt viime vuonna. Sitä ennen " hyvinä aikoina" ja viihdyn hyvin siellä. Meillä oli me henki työssä ja puhallettiin yhteen hiileen, ei ikäsyrjintää kokenut kukaan ym.  Oltiin eri-ikäisiä ja mutta kaikilla oli sama määränpää. Asiakas oli ketä avustettiin ja johtaja oli JOHTAJA isolla kirjaimilla. Tuli kännykät ja tietokoneet mukaan. Todella ihanaa aikaa. Huomasi välittömästi kuka oli koulutettu hoitaja ja ketkä eivät. Työasenne oli hoitajilla ihan  eri luokkaa kuin näillä epäpätevillä. Oli työniloa ja työimua.  jokainen työnkaveri oli luottamuksen arvoinen ja olivat rehellisiä kaiken puolin. Ei, tarvinnut pelätä asiakkaita, työkaveria, omaisia tai johtajia.

Oltiin AIDOSTI YLPEITÄ, työpaikasta.  Ammattiylpeys ja kunnioitus/ arvostus omaa ammattiin oli a ja o.

Nyt , ei ole me-henkeä  vaan minä-asenne, itsekkyys loistaa läpi puheista. Jotkut työntekijät ovat niin taloon päin, että pahaa tekee. Työskentelevät suulla ja käytäntö on ihan vierasta.  Kehdataan " nukkua" keskellä työpäivää ja leikitään omilla " älypuhelimillaan" eli kaikki tehdään mikä rikkoo työpelisäännöt. Ollaan niin kuin KOTONA ja muut ovat heitä varten siellä asenne . Juuri nämä ovat niitä " hyviä hoitajia". Kilpaillaan johtajan, muiden työntekijöiden suosiosta eli kaikki mitkä ei kuulu työkuvioihin on sallittua. Johtajalla ei ole mitään " sanan valtaa" näihin  työntekijöihin.  Työssä mennään sieltä, missä on aita matalin. No, seuraava hoitaa hommat tällä asenteella. Kiitosta sai ennen hän, kuka sen ansaitsi ja nyt JOKA PORUKKA. Myös nämä " työstä vieroksuvat" työntekijät, saavat kiitosta toisten kustannuksilla. Palkitaan huonoista tavoista ja työstä.

Kuuntelin tänään kaupassa , miten OMAISET OVAT katkeria, VIHAISIA suorastaan KOTIHOIDON työntekijöille, kunta. Vanhukset maksavat siitä, kun nämä kääntyvät ovella ja siteen vielä KEHUTAAN HOIDETAAN HYVIN... Minulle on myös sanottu päin naamaani; Kotihoidon työntekijä v.30 nainen ; HOIDETAAN HYVIN ja ei mitään ongelmia.  Kuinka kehtaavat olla noin omahyväisiä, kun omaiset ym. kirjoittavat jatkuvasti .. Lisäksi hoidin omalla ajallani,  avustin asiakasta kaupassa ostoksilla.  Oli kotihoidon asiakas ja " eksyksissä " . Tässä oli kiitos, kotihoidon työntekijältä. Ei, edes hävennyt , oli kanttia kehua omaa erinomaisuuttaan. En, halua edes työkaveriksi moista henkilöä. Ihme jos, työpaikkakiusaamista on paljon.

  Ei, siis ole ihme mitään parannusta ei tapahdu, jos yksikin työntekijä on " itseään täynnä" ja ei näe metsää puilta. Johtajat menevät vielä halpaa, näiden kanssa.

 On siis  todella yleinen puheenaihe, kaupoissa, metroissa yli valtakunnan ja aina kaupunki/ kunta  palvelunantajana.  Kaikki eivät osaa sulkea korvia liikkuessa ulkona. Hätä on suuri ja omaiset alkavat olla neuvottomia, mitä tehdään, mihin valitetaan.....Kotihoidon maine on vitsin arvoinen ja kuka kehtaa edes työskennellä moisen mainen alla.

Miten kotihoito voi edes  muuttua paremmaksi, jos EI EDES TYÖNTEKIJÄ OSAA KANTAA VASTUUTA OMASTA TYÖSARASTAAN. eli yksi työntekijä voi pilata työnantajan maineen ....onko palkan perusta johtajien " nuoleminen" tai vanhusten hoito.....

Lisäksi oli naurettavaa, kun muutama on itse hoitoalan työntekijä vain  eri hoitoalan saralta työssä. Niin itse keskestä porukkaa saa hakea, olisi aika vilkasta peliin ja miettiä miksi on työssä ja mikä on työnkuva. Johtajien, työnkavereiden nuoleskelu, tai onko peräti " suojatyöpaikka" eli onko oikealla alalla edes.....Sitten he siirtyvät pilaamaan seuraavan firman maineen tai palvelutaloon.  Eivät näe, vika on omassa asenteessa vaan aina osoitetaan toisia.....helpolla pääsee, kun syytetään muita.....

Omaisille/ vieraille henkilöille Ottakaan yhteys suoraan ; AVI;N. Turha ilmoittaa  työntekijöille eivät tee mitään, jos menee edes viesti johtajalle asti.  Osaavat pestä kätensä hyvin asiasta ja en, minä tiennyt..... vastuu on vieras sana. Mutta viaton henkilö saa " rapaa" niskaa ja on todella syytön asiaa. Jotkut työntekijä osaa kääntää puheensa aina oikean päin ja on VIATON.

  Jokainen vanhus maksaa tehdystä työstä, ei työntekijän " valittamisesta" on niin monta paikkaa ym.. Lisäksi onko edes varma pitääkö edes paikansa tai onko 10min paikkoja pelkästään.  Asiakas ei pääse tarkistamaan, asian oikeaa laitaa tai puhuuko omiaan.    Ei, aina pidä paikansa mitä työntekijä " levittää" asiakkaan luona. On joko työpaikan maine tai yksityinen henkilön maineen pilaaminen kyseessä.  Ei, kuulu yhdenkään työntekijän työnkuvaan.

Eräs asiakas totesi viime syksynä;  Edellinen työntekijä oli valittanut on 18 käyntiä. Mutta ei ollut kertonut teki aamu ja iltavuoroa eli 9 käyntiä aamussa ja iltavuorossa 9 eli normaalia vähemmän. Lisäksi moni käynti oli juuri 10min käyntejä eli tipat silmiin.  Valittaa osasi asiakkaalle ja asiakas oli fiksu ja ei mennyt mukaan. Naureskeli , kun kertoi asiasta. Hoitajan oma maine meni, asiakkaan silmissä.

Tänään kuulin taas saman ; Kaupassa omaiset keskustelivat ihan vieressäni ja kysyivät neuvoa.....  AVI ja ilmoitus menee sen kautta johtajalle.

Pst. jätetty työt tekemättä ja seuraava taas hoitaa tekemättömät työt.  Häpesin kotihoitoa, vaikka olin vieressä seisomassa.

Ei, ole ihme porukka palaa loppuu ja kiusaamista esiintyy.  Säälin asukkaita, eivät ansaitse tälläistä kohtelua, missään muodossa. Jos, et ole tyytyväinen tavaraa, niin on palautusoikeus. 

Toivottavasti kuolema korjaa, ennen kuin tarvitsen heidän apua, missään muodossa.

Nyt oli kyllä niin pitkä vuodatus, että kadotin punaisen langan. En ymmärtänyt tuosta lopulta mitään.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vierestä seuraaja

Posted

Selkeästi kotihoitoon ja nuorempiin kolleegoihin tympääntynyt. Useita viestejä eri nimimerkeillä mutta kirjoitustyyli sama.

Link to comment
Share on other sites

Guest Yks lähäri vaan

Posted

Mulla on kokemusta kotihoidosta yli 20v.

Tykkään vaihtelevasta ja monipuolisesta työstäni, tiimistä ja erityisesti asiakkaista.

En stressaa yksittäisistä kiireisistä työvuoroista, vaan hoidan työni kunnolla ja rauhallisesti.

Otan vastuun omasta työstäni, mutta koko organisaatiosta en voi huolehtia.

Meitä hyviä hoitajia on vielä olemassa ☺

I love my job ❤

Link to comment
Share on other sites

25.3.2018 klo 22.14, Vieras: Mambo kirjoitti:

Nyt oli kyllä niin pitkä vuodatus, että kadotin punaisen langan. En ymmärtänyt tuosta lopulta mitään.

Ainakin kovasti kunnioittaa auktoriteetteja yms.. mutta mutta..

Link to comment
Share on other sites

Guest Ei suosituksia, ei töitä

Posted

Kotihoidossa en saanut kunnon perehdytystä, esimies pahoitteli asiaa monesti. Työtä tein omaa maalais järkeä käyttäen, sillä kyllä pärjäsin. 

Määräaikaisen työn loputtua, pyysin suosituksia esimieheltä mutta hän kieltäytyi vastaamasta, että antaako minulle suositukset  ?

Esimies vastasi : Hän kertoo vastauksen kysyjälle,  mutta ei minulle .

Olin vasta valmistunut, joten suositukset olisivat olleet työllistymisen kannalta tärkeetä.

Nyt olen sitten työtön. 

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...