Jump to content
MAINOS
 • Koronavirustartuntoja myös Helsingissä hoivapalveluissa


  Hoitajat.net
   Share

  Kuvituskuva: Envato

  Koronavirustartuntoja on todettu myös Helsingissä hoivapalvelujen asiakkailla. Tarjuntoja on tähän asti ollut kolmessa kaupungin omassa ja kolmessa ostopalveluyksikössä. Asiasta kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.

  Koronavirustartunnan on saanut yhteensä 26 asukasta. Heistä on menehtynyt yhdeksän. 

  Tartunnasta epäillyt asukkaat pidetään erillään muista asukkaista ja heidän vointiaan seurataan tehostetusti. Heidät hoidetaan omassa huoneessa. Samalla kuitenkin huolehditaan, että asukkaan turvallisuuden tunne säilyy ja että hän ei koe itsenään yksinäiseksi. Myös  sairtastuneen läheisiin pidetään tiiviisti yhteyttä.

  Tartuntatilanteisessa henkilökunta käyttää henkilösuojaimia, muun muassa suu-nenäsuojainta ja suojatakkia. Lisäksi koko yksikössä tehostetaan käsihygieniaa ja siivousta. Helsingin kaupunki kertoo noudattavansa tartuntatilanteissa STM:n ohjeita henkilösuojainten käytöstä.

  Helsingissä on myös linjattu, että hoivapalveluissa tehdään matalalla kynnyksellä sekä asukkaiden että henkilöstön koronavirustestauksia, jotta tartunnoista saadaan tieto mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

  - Eristämistoimenpiteet saattavat ymmärrettävästi aiheuttaa asukkaille epämukavuutta ja heidän läheisilleen huolta. Yritämme kaikesta huolimatta tarjota asukkaille mahdolisimman turvallista hoivaa, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi kertoo.

  Helsingillä on noin 4 410 ympärivuorokautisen hoivapalvelun paikkaa. Näistä hieman yli puolet on kaupungin omissa yksiköissä ja puolet ostopalveluyksiköissä. 

  Lähde

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  En yllättynyt, koska olen hoitokodissa töissä ja meille sanottu, että ei saa käyttää nenä suojaa. Voit käyttää omat maskii ei työpaikka maskit. Riski on paljon suuri, että Hoitajat sekä asukkaat saada korona. 

  Link to comment
  Share on other sites

  Olen itse sama mieltä.Itse työskentelen myös hoivakodissa.Ja eivät hoitajat saa käyttää maskeja varatoimenpitenä.Sekä yksityisellä että kunnallisella puolella.Ei ole kaikki niin hyvin niinkuin annetaan julkisuuteen.

  Link to comment
  Share on other sites

  Guest Kirurginen suunenäsuojus

  Posted

  Meille om annetu ohje,että vain aerosoleja muidostuvissa toimenpiteissä saa käyttää FFp3 suojainta.Aerosoleja muodostuu myös yskiesä ja aivastaessa,joten kyllä pitäisi sitä saada käyttää Koronaa sairastavan hoidossa.

  Kirurginen suunenäsuojuksen voi laittaa sairastuneen kasvoille

  Link to comment
  Share on other sites

  Meillä ei ole suojavälineitä, hyvä kun vuoroon mennessä on edes työvaatteita. Dementikot pyörii yhteistiloissa niinkuin ennenkin ja vieraita sijaisia hyppii päivittäin. Peli on menetetty. 

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...