Jump to content
 •  

  Koronaviruksen torjunta tehdään Helsinki-Vantaan lentoasemalla viranomaisyhteistyönä

  Hoitajat.net
  Kuva: Pekko Vasantola/Vantaan kaupunki

  Suomessa tehdään tällä hetkellä eri viranomaisten välistä tiivistä yhteistyötä, jotta koronaviruksen leviämistä voitaisiin torjua mahdollisimman tehokkaasti. Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä on Helsinki-Vantaan lentoasemalle avatut terveysneuvonta- ja koronatestauspisteet.

  Maahan saapuvien matkustajien koronavirustestauksen uudelleen käynnistäminen ja terveysneuvontapisteen avaaminen ovat osa STM:n asettaman rajanylityspaikkojen terveysturvallisuuden yhteistyöryhmän koordinoimaa toimintaa.

  Kaikki maahan saapuvat matkustajat saavat ohjeet ja neuvontaa

  Vantaan kaupunki vastaa Helsinki-Vantaan lentoaseman terveysneuvonnan järjestämisestä sekä siihen liittyvästä viestinnästä. Finavia vastaa yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa lentoaseman opasteista ja ohjeiden esillepanosta ja jakaa THL:n laatimia ohjeita. Rajavartiolaitos tukee terveysviranomaisia oman rajaturvallisuustyönsä ohella ja osallistuu ohjeiden jakamiseen.

  Kaikki maahan saapuvat matkustajat saavat THL:n yleisohjeet sekä oirearviolomakkeen. Niin sanotuista korkeamman riskin maista saapuvat saavat lisäksi kirjalliset ohjeet omaehtoiseen 14 vuorokauden karanteeniin siirtymisestä.

  Korkeamman riskin maista on lisätietoja THL:n sivuilla: Matkustaminen ja koronavirusepidemia (THL)

  Kaikkia maahan saapuvia matkustajia, joilla on mahdollisia koronaviruksen aiheuttaman covid-19-sairauden oireita, kehotetaan menemään terveysneuvontapisteeseen. Sieltä heidän ohjataan tarvittaessa edelleen koronatestauspisteeseen. 

  Jos matkustaja tulee korkeamman riskin maasta tai on ennen Suomeen tuloaan oleskellut sellaisessa maassa, hänet ohjeistetaan jäämään omaehtoiseen 14 vuorokauden karanteeniin. Suositusta ei voi välttää kiertämällä matalamman riskin maan kautta Suomeen saavuttaessa. Karanteenisuositus on myös voimassa, vaikka matkustaja olisi käynyt koronatestissä ja saanut negatiivisen tuloksen.

  Lue lisää karanteeniohjeista: Matkustaminen ja koronaviruspidemia (THL)

  Kaikkien oireisten matkustajien testaaminen on erittäin tärkeää, jotta tartuntaketjut saadaan katkaistua ja koronaviruksen leviäminen ehkäistyä. 

  Korona ei tunne rajoja - Vastuullinen matkustus pienentää tartuntariskiä

  Viranomaisten viestintä ja toimet eivät kuitenkaan yksin riitä – ratkaisevaa on matkustajan oma, vastuullinen toiminta. Matkustajan pitäisi aina noudattaa viranomaisten antamia matkustusrajoituksia ja -suosituksia.

  Teksti: STM


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...