Jump to content
MAINOS
 •  

  Koronarokotteen saanut hoitaja: ”Olen etuoikeutettu – haluan näyttää esimerkkiä”

  Hoitajat.net
  Hämäläinen Twitterissä: "Näkeekö silmistä, miten onnellinen ihminen on saatuaan koronarokotteen?" Kuvat: Envato & Rayan Hämäläinen

  Peijaksen päivystysvalvontaosastolla työskentelevä sairaanhoitaja Rayan Hämäläinen sai koronarokotteen ensimmäisten joukossa. Hän otti rokotteen vastaan positiivisin mielin.

  – Olen erittäin etuoikeutettu, että olen saanut rokotteen ensimmäisten joukossa. Halusin myös toimia esimerkillisesti alan ammattilaisena. Rokote on saanut toivon vahvistumaan sisimmässäni, kertoo Hämäläinen.

  Hämäläinen kertoo luottavansa siihen, että rokotteen testaamiseen on panostettu riittävästi resursseja lyhyessäkin ajassa.

  – Luotan myös siihen, että korkeasti koulutetut tiedeihmiset tietävät mistä puhuvat.

  Hämäläinen asui suurimman osan kuluneesta vuodesta Yhdysvalloissa, tehden sairaanhoitajan töitä. Koronarajoitusten vuoksi elämä oli melko yksinäistä ulkomaalaisena, jolla ei ole perhettä lähettyvillä.

  – Koronaan suhtauduin riittävällä huolellisuudella, mutten koskaan panikoinut. Koin, että ahdistus on vähäisempää, jos elää päivän kerrallaan ja ilman, että katastrofoi pahimpia mahdollisia skenaarioita.

  Ohjeet vaihtuivat vuoden aikana tiheään, mutta Hämäläinen kertoo sopeutuneensa hyvin.

  – Yritin ottaa muutokset vastaan sellaisenaan ilman vastarintaa. Sopeuduin enkä halunnut valittaa. Tilanne oli kuitenkin kaikille uusi eikä voinut vaatia, että osataan varautua kaikkiin toimiin, joihin lopulta päädyttiin.

  Vuoteen 2021 Hämäläinen suhtautuu toiveikkaasti.

  – Odotan, että uusi vuosi muuttaa pandemian kehityksen suunnan parempaan. Toivon, että ihmiset vihdoin ottaisivat tämän tosissaan ja tekisivät kaikkensa, jotta pääsemme takaisin ns. normaaliin elämään.

  Hämäläisen ajatuksia koronasta ja hoitotyöstä voi lukea hänen blogissaan: https://sairaanhoitajuus.blogspot.com


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.