Jump to content
MAINOS
 • Kansanedustaja: Lapsilisät pois rokotekielteisiltä


  Hoitajat.net
   Share

  Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä valmistelee lakialoitetta, joka veisi lapsilisät vanhemmilta, jotka kieltäytyvät rokottamasta lapsiaan kansallisen rokotusohjelman mukaisesti. Kärnä korostaa, että aloitteessa on kyse ainoastaan perusrokotuksista. Lääketieteellisistä syistä rokotteista voisi kieltäytyä jatkossakin.

  - Vastaava käytäntö on olemassa esimerkiksi Australiassa. On huolestuttavaa, että rokottamattomuus on Suomessa yleistymässä ja meillä on alueita, joilla rokotekattavuus on jopa alle 60 prosenttia. Rokottamaton lapsi ei ole ainoastaan itse vaarassa, vaan vaarantaa myös kaikki muut, koska mikään rokote ei anna sataprosenttista suojaa taudinaiheuttajia vastaan. Lapsen rokottamatta jättämistä voi perustellusti verrata pahoinpitelyn tai kuolemantuottamuksen yritykseen. Se on vastuuttomuutta, ei mitään muuta, totee Kärnä tiedotteessaan.

  - Yleinen turvallisuus sekä kansanterveys on erittäin tärkeää ja rokottamattomuus on sille vakava riski. Aloitteen toinen osa koskee rikoslain muuttamista siten, että lapsen rokottamattomuudesta voidaan tuomita rangaistus lapsen huoltajille, mikäli lapsi itse tai joku muu kuolee, vammautuu tai sairastuu vakavasti rokottamattomuuden seurauksena, Kärnä jatkaa.

   

   

   

   

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Totta, lapsia pitää suojella ja holhota valtion taholta jos vanhemmat eivät osaa ja/tai ymmärrä. Sitä vaan jäin miettimään että onko se lapsen etu jos lapsilisät viedään..? Monessa perheessä just noilla rahoilla ostetaan lapsen vaatteet, koulureput yms..

  Ja sitten tietysti sekin että jos lapsen terveyden vaarantaminen sanktioidaan, pitää listaan lisätä rokotuskiellon lisäksi paljon muutakin; mm. turvavöittä ajo, kypärättä fillarilla ajo, vanhempien ylinopeus lapsi kyydissä, vanhempien tupakanpoltto samoissa tiloissa, lapsen mopon virittämisen salliminen, veneily ilman liivejä, liikkuminen ilman valoja/heijastinta jne. jne..

  Monet näistä ovat myös merkittäviä terveysriskejä lapselle, mutta eipä näistä kukaan poliitikko yritä irtopisteitä näin voimallisesti kerätä. Syykin siihen on enemmän kuin ilmeinen, kaikki vanhemmathan syyllistyvät joihinkin näistä ja paljon mukavampaa ja palkitsevampaa on nostaa tällaisia marginaalisempia ihmisryhmiä koskevia asioita tikunnokkaan..

  Link to comment
  Share on other sites

  34 minuuttia sitten, Osku kirjoitti:

  Turvavöittä ajo yms ei aiheuta vahinkoa sivullisille. Rokotekattavuuden lasku aiheuttaa.

  Isin ylinopeus ja viritetty mopo tappaa omia ja sivullisia ja kyllähän jos lapsi on takapenkillä turvavöittä niin voi tappaa myös etupenkkiläisen...:cool: 

  Joo, periaatteessa ollaan kyllä oikeilla jäljillä, painostuskeinoista ja sanktioista voidaan keskustella.

  Ja onko muuten missään sanottu että lapsilisillä painostaminen edes auttais? Oman lapsen rokottamisen kieltäminen olis edelleen laillista ja jos vakaumus on vahva niin alkaisko nämä äidit rahan voimalla rokotuttamaan lapsiaan..? Vai olisko viranomaisten ja lääketeollisuuden jakama asiallinen ja rehellinen informaatio + valistus kuitenkin se paras keino, onhan tällä nykyiselläkin valistuksella saavutettu jo aivan erinomainen yli 90 prosentin rokotuskattavuus maassamme. 

  Edited by dino
  Link to comment
  Share on other sites

  22 minuuttia sitten, dino kirjoitti:

  Vai olisko viranomaisten ja lääketeollisuuden jakama asiallinen ja rehellinen informaatio + valistus kuitenkin se paras keino, onhan tällä nykyiselläkin valistuksella saavutettu jo aivan erinomainen yli 90 prosentin rokotuskattavuus maassamme. 

  Valitettavasti on alueita, jossa ituhipit mellastavat ja tilanne alkaa olla ihan oikeasti ongelma laumaimmuniteetin kannalta. 

  http://www.hs.fi/sunnuntai/a1468559196637?jako=e5050441057169abc332f90025f4a8de

  http://www.iltalehti.fi/terveys/2016071921926914_tr.shtml

  Edited by Osku
  Link to comment
  Share on other sites

  5 tuntia sitten, Osku kirjoitti:

  Valitettavasti on alueita, jossa ituhipit mellastavat ja tilanne alkaa olla ihan oikeasti ongelma laumaimmuniteetin kannalta. 

  http://www.hs.fi/sunnuntai/a1468559196637?jako=e5050441057169abc332f90025f4a8de

  http://www.iltalehti.fi/terveys/2016071921926914_tr.shtml

  Tuo on kyllä mielenkiintoista miks just varakkaat ja ruotsinkieliset vieroksuvat rokotuksia enemmän kuin tavalliset maatiaiset. No, meistä vanhemmista on moneksi, tietyn kansanosan iskät ja äipät eivät osaa laittaa muksujaan turvavöihin ja -istuimiin ja osa silpoo lapsiaan ihan luvan kanssa kulttuurillisten ja uskonnollisten syiden perusteella. Pitäiskö vanhemmuus laittaa lisenssin taakse..?

  Edited by dino
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...