Jump to content
MAINOS
 •  

  Kansalaisaloite sairaanhoitajien palkkatason nostamiseksi eduskuntaan – seuraa lähetystä

  Hoitajat.net

  Joukko aktiiveja laittoi viime keväänä vireille kansalaisaloitteen sairaanhoitajien palkkojen nostamiseksi. Aloite keräsi nopeasti tarvittavan kannatuksen, se luovutetaan eduskunnalle 11.2.2021. Luovutusta voi seurata Facebook-tapahtumassa ja sosiaalisessa mediassa tunnisteella #hoitajanpalkkapäivä.

  Suomessa palkka määräytyy yleensä joko työehtosopimuksen tai työsopimuksen perusteella. Kansalaisaloitteen laatijat perustelevat aloitettaan kansanedustajille näin:

  – Suomessa ei perinteisesti ole muutettu palkkoja lailla. Toisaalta Suomessa ei perinteisesti ole myöskään otettu käyttöön valmiuslakia, joka kaatuu yksittäisen ammattikunnan harteille. Vuonna 2016 edellinen hallitus leikkasi hoitajien lomarahoista ja pidensi työaikaa kilpailukykysopimuksella. Kysymmekin teiltä, voiko olla niin, että lainsäädännöllä voidaan ainoastaan huonontaa hoitohenkilökunnan etuja, mutta ei parantaa niitä, kirjoittavat aloitteen laatijat Facebookissa. 

  Myös lähihoitajille perustettiin samanlainen aloite, se ei kuitenkaan saanut tarvittavaa määrää nimiä taakseen. 


  User Feedback

  Recommended Comments

  tähdenlento

  Posted

  Juhlapuheissa toreilla ja somessa arvostetaan hoitotyötä ja kiitellään hoitajia jaksamisesta. Tämä arvostus ei vain konkretisoidu työolosuhteissa eikä palkkauksessa. Päinvastoin  kilpailutus ja yksityistäminen ovat vain huonontaneet hoitajien asemaa. Nyt ihmetellään, miksi ei hoitoala kiinnosta nuoria. ?

  • Surullinen 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...