Jump to content
MAINOS
 • Kätilön antama synnytysvalmennus sairaalassa vähentää tehokkaasti synnytyspelkoja


  Hoitajat.net
   Share

  Kuvituskuva: Shutterstock

  Synnyttämiseen liittyvien asioiden pelkääminen on ensisynnyttäjillä nykyään yleistä ja synnytyspelkodiagnoosin saaneiden äitien määrä on Suomessa viimeisen viiden vuoden aikana kaksinkertaistunut. Ensisynnyttäjien synnyttämiseen valmentavia palveluita on resurssipulan vuoksi kuitenkin karsittu ja esimerkiksi synnytyssairaalaan tutustuminen toteutetaan yhä useammin virtuaalisesti.

  Tuoreen väitöskirjan mukaan sairaalassa järjestetty valmennus on tehokas keino ensisynnyttäjien synnyttämiseen liittyvien pelkojen ennaltaehkäisemisessä ja lieventämisessä. Synnytysvalmennus näyttäisi auttavan erityisesti niitä ensisynnyttäjiä, jotka eivät kovastakaan synnytyspelosta huolimatta hakeudu synnytyspelkohoitoihin. Sairaalassa toteutettuna synnytysvalmennuksella pystytään myös tehostamaan äitiyshuollon toimintaa vähentämällä valmentautumisen päällekkäisyyttä. 

  Vanhempien kokemusten mukaan sairaalassa valmentautuminen mahdollistaa kokonaisvaltaisen synnytysympäristöön tutustumisen. Valmennus vähentää myös sairaalaan tulemisen jännittävyyttä synnytyksen käynnistyttyä, lisää luottamuksen tunnetta sekä oikaisee virheellisiä synnyttämiseen liittyneitä mielikuvia.

  Väitös: Synnytysvalmennus kätilötyön interventiona: Ensisynnyttäjien valmennuskokemukset ja valmennuksen vaikuttavuus

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...