Jump to content
 •  

  Kätilöiden ammattitaitoon ollaan tyytyväisiä ‒ kehitettävääkin löytyy

  Hoitajat.net
  Shutterstock

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kyselyn mukaan perheet ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä synnytyssairaaloiden palveluihin, mutta kehitettävääkin löytyy. Paljon positiivista palautetta saa kätilöiden ammattitaitoinen toiminta ja synnytyksen aikana antama tuki ja kannustus.

  Potilasturvallisuudesta huolehtiminen sai myös kiitosta. Perheet kokivat myös, että oman sairaalan sijainti oli hyvä ja he olivat päässeet synnyttämään juuri siihen sairaalaan, mihin olivat halunneetkin.

  Useimmissa sairaaloissa eniten kehitettävää ilmeni imetysasioissa. Imetysohjaus koettiin heikoksi ja erot eri kätilöiden antaman tuen välillä olivat suuria. Samalla osastolla annetut ohjeet saattoivat olla keskenään myös ristiriitaisia. Eniten ohjauksen puutteesta kertoivat ensisynnyttäjät, mutta myös uudelleen synnyttäjät kaipasivat parempaa imetysohjausta. Moni kiittää Imetyksen tuki ry:n nettisivuja, joiden avulla imetys saatiin kotona käyntiin. 

  Puutteita oli myös synnytyssairaaloiden tiloissa: perheet kokivat etenkin isojen sairaaloiden osastot rauhattomina ja ahtaina. Perhehuoneita toivottiin lisää. Juuri synnyttäneistä äideistä oli erittäin raskasta se, että puolison piti lähteä osastolta yöksi kotiin ja äidit jäivät vastuuseen vauvasta osastolle, jossa he eivät pystyneet nukkumaan ja toipumaan synnytyksestä hälinän takia.

  Kysely toteutettiin syksyllä 2016. Synnytyssairaaloiden kysely toteutettiin ensimmäistä kertaa koko maan laajuisena ja siihen osallistui 26 synnytyssairaalaa. 

  Lisätietoja www.thl.fi/fi/web/sote-uudistus/palvelujen-tuottaminen/asiakkaat-ja-osallisuus/asiakaspalaute


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...