Jump to content
MAINOS

Kätilöiden ammattitaitoon ollaan tyytyväisiä ‒ kehitettävääkin löytyy


Hoitajat.net
 Share

Shutterstock

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kyselyn mukaan perheet ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä synnytyssairaaloiden palveluihin, mutta kehitettävääkin löytyy. Paljon positiivista palautetta saa kätilöiden ammattitaitoinen toiminta ja synnytyksen aikana antama tuki ja kannustus.

Potilasturvallisuudesta huolehtiminen sai myös kiitosta. Perheet kokivat myös, että oman sairaalan sijainti oli hyvä ja he olivat päässeet synnyttämään juuri siihen sairaalaan, mihin olivat halunneetkin.

Useimmissa sairaaloissa eniten kehitettävää ilmeni imetysasioissa. Imetysohjaus koettiin heikoksi ja erot eri kätilöiden antaman tuen välillä olivat suuria. Samalla osastolla annetut ohjeet saattoivat olla keskenään myös ristiriitaisia. Eniten ohjauksen puutteesta kertoivat ensisynnyttäjät, mutta myös uudelleen synnyttäjät kaipasivat parempaa imetysohjausta. Moni kiittää Imetyksen tuki ry:n nettisivuja, joiden avulla imetys saatiin kotona käyntiin. 

Puutteita oli myös synnytyssairaaloiden tiloissa: perheet kokivat etenkin isojen sairaaloiden osastot rauhattomina ja ahtaina. Perhehuoneita toivottiin lisää. Juuri synnyttäneistä äideistä oli erittäin raskasta se, että puolison piti lähteä osastolta yöksi kotiin ja äidit jäivät vastuuseen vauvasta osastolle, jossa he eivät pystyneet nukkumaan ja toipumaan synnytyksestä hälinän takia.

Kysely toteutettiin syksyllä 2016. Synnytyssairaaloiden kysely toteutettiin ensimmäistä kertaa koko maan laajuisena ja siihen osallistui 26 synnytyssairaalaa. 

Lisätietoja www.thl.fi/fi/web/sote-uudistus/palvelujen-tuottaminen/asiakkaat-ja-osallisuus/asiakaspalaute

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...