Jump to content
 •  

  Itseohjautuvuuden lisääminen nopeutti hoitoprosessia Meilahden päivystyksessa peräti 17 %

  Hoitajat.net

  HUS:n Meilahden päivystysyksikössä on suoritettu viime huhtikuusta lähtien toiminnan kehittämiseen tähtääviä kokeiluja, jotka suunniteltiin ja toteutettiin yhdessä päivystyksen työntekijöiden kanssa. Eräs kokeiluista keskittyi potilaiden läpimenoaikojen lyhentämiseen. Kokeilun aikana yksikkö onnistui nopeuttamaan prosessia jopa 1,5 tunnilla. 

  Tavoitteena oli tutkia, miten yksikön palvelua voitaisiin parantaa lisäämällä henkilökunnan itseohjautuvuutta toiminnan kehittämisessä. Käytännön tasolla kokeiluissa tehtiin muutoksia yksikön päivittäisiin työskentelytapoihin. Esimerksi yksi kokeilu keskittyi potilaiden läpimenoaikoihin, jossa tehtiin muutoksia potilaiden kirjaamistapaan sekä hoidon tarpeen arviointiin. Prosessin katsottiin alkavan siitä hetkestä, kun potilas saapuu vastaanotolle ja kirjataan sisään. Päätöspisteenä puolestaan toimi päivystyksen osalta hoitopäätös, jonka pohjalta potilas voidaan ohjata osastolle tai kotiuttaa.

  Muutosten ansiosta potilaiden läpikäymä prosessi nopeutui peräti 17 prosenttia suhteessa vertailuajankohtaan. Kokeilussa huomattiin myös, että ruuhkalla oli vähemmän vaikutusta kokonaisprosessin kestoon.

  - Onnistuimme poistamaan pullonkauloja hoitohenkilökunnan väliltä tehokkaasti. Aiomme jatkossa suorittaa vastaavanlaisia kokeiluja enemmän. Tulevat kokeilut keskittyvät muun muassa päivittäiseen johtamiseen sekä päivystyksen ja osastojen väliseen yhteistyöhön, kertoo HYKS Akuutin toimialajohtaja Maaret Castrén.

  Itseohjautumista painottava kokeilu kerää kiitosta myös Meilahden päivystyksen asiantuntijasairaanhoitaja Henri Forsblomilta.

  - Muutos näkyi selkeästi työssä. Pystyimme auttamaan ihmisiä joustavammin ja saimme myös ohjattua ihmiset oikeaan paikkaan aiempaa nopeammin, millä on varmasti merkitystä päivystykseen tuleville ihmisille.

  Tieto nykyisen toiminnan haasteista on viime kädessä aina työntekijöillä. Sen vuoksi on välttämätöntä, että heidät otetaan mukaan suunnitteluun heti alusta alkaen.


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...