Jump to content
MAINOS

HS: Hoitajilla ei riitä rahat asumiseen, työnantaja rakentaa heille halpoja asuntoja


Hoitajat.net
 Share

Pienipalkkaisten sairaalatyöntekijöiden asuntotilanne kohentuu Helsingissä. Halvoista vuokra-asunnoista on pulaa pääkaupunkiseudulla, joten Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) päätyi rakennuttamaan itse pieniä vuokra-asuntoja helpottaakseen sairaalatyöntekijöiden rekrytointia. Viimeisin kohde on Jätkäsaaressa, jonne valmistuu satakunta vuokrayksiötä ja -kaksiota vuonna 2017. Uusien asuntojen vuokra on noin 17 € neliö. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Onhan tuossa 17 euroa/neliö maksettavaa. Muuta: sairaanhoitopiireillä/sairaaloilla oli aikoinaan paljonkin vuokra-asuntoja, mutta ne uhrattiin monessa paikassa pilkkahinnoilla sijoittajille, mm.Mikkelissä ja varmaan muusllakin.

Link to comment
Share on other sites

Täytyy kyllä myöntää, että stadissa tuo halpa on näköjään ihan eri hintaluokkaa kuin täällä maalla :D Täällä saa jo omakotitalon vuokran oheiskuluineen kuitattua sillä mitä tuolla maksaisi 60-neliön kaksiosta.

Link to comment
Share on other sites

17 eur/m2 kaksio alueelta jossa kovan rahan kämppä näyttää maksavan keskimäärin 450 000 euroa. Eli suhteellisesti ottaen todella halpaa asumista, eihän täällä periferian muuttovoittokaupungeissakaan (Tre/Jkl/Kuo/Oulu) saa uutta parinsadantonnin arvoista pikkukämppää vuokrattua läheskään tuolla neliöhinnalla.

Muuttotappiokaupungit ja pikkukylät on sitten asia erikseen, siellä ei ole töitä tarjolla ja muu eläminen kalliimpaa, eli pienemmätkin neliöhinnat tuntuu kukkarossa ihan eri tavalla.  

Edited by dino
Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...