Jump to content
MAINOS

Hoitotyön taakkaa pienemmäksi ennaltaehkäisevän elämäntapamuutoksen avulla - maailman ensimmäinen hoitotyön scithon


Hoitajat.net
 Share

Suomessa järjestetään maailman ensimmäinen hoitotyön Science Hackathon, eli Scithon, maaliskuun 14. päivä Rovaniemellä, Lapin ammattikorkeakoulun tiloissa. Scithonin järjestäjinä toimivat Hoitotyön tutkimussäätiö HOTUS, verkkokoulutuspalvelua tuottava Skhole Oy, Lapin ammattikorkeakoulu sekä NASA:n tutkimuskeskuksesta ponnistanut keinoäly-startup Iris AI.

Scithonin tavoite on kansanterveyden ja hoitotyön kannalta mitä mielenkiintoisin - kartoittaa ja nimetä vaikuttavat menetelmät ennaltaehkäisevään elintapojen muuttamiseen. Mitä siitä seuraisi, jos kaikki söisivät terveellisesti, liikkuisivat ja nukkuisivat riittävästi? Uudenvuodenlupausten hautajaiset? Koetun hyvinvoinnin ja onnellisuuden kasvu?

Hae mukaan!
Scithoniin osallistuvat tiimit rakentavat päivän aikana tutkimuskartan olemassa olevan tutkimusaineiston perusteella ja tekevät yhteenvedon keskeisistä tuloksista. Tiimit saavat käytettäväkseen keinoälyllä toimivan tutkimusassistentti Iris AI:n sekä muita tutkimustyökaluja. Voittajatiimi palkitaan 3000 ja kaksi seuraavaa 1000 euron rahapalkinnoilla. Kilpailuun voi hakea joko tiimin kanssa tai ilman, mikäli haet henkilökohtaisella hakemuksella, osallistut osana muista hakijoista kasattua tiimiä. Kilpailu siis soveltuu uteliaille tutkijoille ja opiskelijoille miltä tahansa tieteenalalta. Terveystiedon tai elintapojen tutkimuksen tuntemus ei ole edellytys hakemiselle.

Päinvastoin: monitieteiseen ongelmaan etsitään osaamista monista eri taustoista. Kannattaa muistaa että tottumusten muuttaminen on vaikeaa. Vaikka ihmisillä on yllin kyllin tietoa terveellisestä ruokavaliosta tai liikunnan ja riittävän unen merkityksestä, elintapoihin liittyvät kansantaudit yleistyvät. Muutosten toteuttaminen on vaikeaa.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Tuleeko materiaali jossain vaiheessa julki ?

Olisi mielenkiintoista tietää, että mitä on kehitelty. Tää on semmonen mikä kiinnostaa.

  • Tykkää 1
Link to comment
Share on other sites

Hei, 
keskustelimme aiheesta tapahtuman järjestäjien kanssa ja tavoitteena on vähintään raportoida tuloksista. Se millaista materiaalia saadaan tuotettua ja missä muodossa sitä voidaan julkaista riippuu kovin monesta muuttujasta. HOTUS tavoitteena on saada aikaan katsaus jonka perusteella parhaassa tapauksessa saadaan tehtyä näyttövinkkiä, ja koulutusmateriaalin tuottajana Skhole taas toivoo saatavan tuloksia joiden pohjalta pystytään verkkokoulutusmateriaalia tuotettavan.
Jos olet tulossa käymään sairaanhoitajapäivillä niin sekä Skhole että HOTUS ovat paikalla ja mielellään kertovat tarkemmin tuloksista - sairaanhoitajapäivät kun sattuvat osumaan sopivasti Scithonin jälkeen.
Terveisin, 
Lauri hoitajat.net/Skhole 

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...