Jump to content
MAINOS
 • Hoitotyön henkilöstömitoitukseen kehitetty työkalu säästää kuluja jopa 20 prosenttia


  Hoitajat.net
   Share

  Itä-Suomen yliopiston tutkimuksesta syntynyt spin-off -yritys Finnish Lean Solutions Oy aikoo kaupallistaa hoitotyön henkilöstömitoituksen työkalun (HMT). Tekesin rahoitusta saaneessa hankkeessa yliopiston tutkijat loivat henkilöstömitoituksen laskentamallin, josta on kehitetty kaupallinen tietojärjestelmäpohjainen työkalu sairaaloiden ja terveydenhuollon yksiköiden käyttöön. Yritys vie mitoituspalvelun aluksi yliopistollisiin sairaaloihin. 

  – Kehitetty palvelu mahdollistaa jopa 20 prosentin kustannussäästöt hoitotyön henkilöstökuluissa ja tehostaa samalla hoitotyötä. Palvelun käyttöönoton kustannukset ovat terveydenhuollon organisaatiolle erittäin maltilliset ja investoinnin takaisinmaksuaika voidaan laskea jopa viikoissa. Palvelu on myös käytettävyydeltään ja informatiivisuudeltaan erinomainen. Sitä voidaan käyttää vaikka älypuhelimella, kertoo Finnish Lean Solutions Oy:n toimitusjohtaja Antti Väänänen.

  Finnish Lean Solutions etsii aktiivisesti uusia pilottikohteita kaikilta palvelulle soveltuvilta toimialoilta. Palvelusta toivotaan syntyvän tärkeä väline henkilöstömitoituksen toteutukseen sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

  Huoli terveydenhuollon henkilöstön, erityisesti hoitohenkilöstön, riittävyydestä ja tarkoituksenmukaisesta käytöstä väestön ikääntyessä ja hoidon sekä hoivan tarpeiden lisääntyessä on kansallinen ja kansainvälinen. Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneratkaisujen perustaksi tarvitaan näyttöä. Potilaiden hoidon tarve ja sitä vastaava henkilöstöresurssi on pystyttävä määrittämään mahdollisimman luotettavasti ja vertailukelpoisesti. 

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Mielenkiintoista ja innovatiivista, vasramati. Asia, jonka kanssa työskentelen myös päivittäin .Nähtäväksi jää , miten toimii 24/7 vs ajanvaraustoiminnassa. Miten henkilöstömitoitustyökalu ottaa huomioon ei pelkästään potilaan hoitoisuuden ( esim Rafaela) vaan puhelinliikenteen, omaiset, siirtotilanteet, potilaan voinnin romahtamisen vaativan resurssin sekä vaihtelun jopa tunneittain? Miten huomioi olemassa olevan osaamisen ja sen jakautumisen vuoroittain/vastaanotoittain  (lh/sh/ hoiva-avustaja jne), vaihtelun loma-aikoina jne selä potilastietojärjestelmien tuoma  viive hoidon etenemiseen?  Päästäänkö tällä työkalulla ratkaisemaan mm. vanhustenpalveluissa pitkään ollut henkilöstömitoitusongelma? Siirrymmekö vaan eri laskentamalliin ? Kaikki uudenlainen tapa/väline/laskentamalli on tervetullutta , mutta yksi tapa on myös keskittää hoitotyö hoitotyön ammattilaisille. Lean - hankkeilla on jo saatu sekä sujuvuutta ja tarkennuksia sekä laatua jo aikaiseksi, saadaanko tässä vain lukuja/ vuoro/yksikkö/sairaala?

  Link to comment
  Share on other sites

  Eli nyt saadaan laskennallisesti perusteltua entistä pahempi aliresursointi? Niinä harvoina hetkinä jolloin ei ole ihan saatananmoinen kiire ja jouduta tekemään töitä hutiloiden, on selvästi liikaa väkeä töissä.

  Ja ei ole tarkoitus dissata työkalua, se varmaan on ihan asiaa... mutta tuntien miten tätä systeemiä johdetaan niin hyvääkin työkalua voi väärinkäyttää.

  Edited by jupet
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...