Jump to content
 •  

  Hoitotyö rocks!

  Sami Sairaanhoitaja
  Kuvituskuva: Envato

  Tiedättekö mitä, tässä kirjoituksessa ei avauduta raskaasta työstä eikä huonosta palkasta. Siitä on kirjoitettu ihan tarpeeksi, en jaksa sitä mantraa just nyt. Voitteko uskoa, minä rakastan tätä duunia!

  Olen tehnyt hoitopojan hommia toistakymmentä vuotta. Vanhainkodissa, teholla, päivystyksessä ja mitä näitä nyt on. Työ on todella haastavaa, mutta se ei ole rasite, vaan tämän homman suola! Onnistumisen kokemuksia tulee joka päivä. 

  Saan valtavasti voimaa, kun näen potilaan kasvoilla hymyn onnistuneen toimenpiteen jälkeen. Tai kun pelokas lapsi muuttuu pienen keskustelumme jälkeen supersankariksi, joka on valmis ottamaan vastaan sen hoidon jota tarvitsee. Tai omaisten vilpittömän kiitoksen, kun olemme yhdessä saattaneet heille tärkeän ihmisen arvokkaasti viimeiselle matkalleen. Näitä esimerkkejä löytyy vaikka kuinka.

  Haastan sinut kollega nyt, kerro kommenteissa ainakin yksi asia, joka antaa sinulle voimaa tässä tärkeässä duunissa jota teemme?

  Ja ei, en kiistä etteikö tästä työstä pitäisi saada parempaa palkkaa, tottakai pitäisi, se on ihan selvä.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Kuuntelija

  Posted

  Se tuntuu ihanalta kun mummot ja papat kehuvat hyvästä hoidosta. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Loistava työyhteisö. Asiakkaat (käytösoireiset muistisairaat) eivät aina helpoimmasta päästä, mutta työkaverit auttavat jaksamaan päivän kuin päivän. Osaavat olla vakavana tarpeen tullen, mutta muuten ollaan yhtä hymyä ja huumoria myös löytyy! 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Se tunne kun saat kontaktin muistisairaaseen, joka on jo pitkään ollut tavoittamattomissa omassa maailmassaan. Kun pystyn omalla työlläni ja persoonallani edes vähän helpottamaan ihmisen oloa.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Satu Sairaanhoitaja

  Posted

  Se kun pystyn oikeasti auttamaan ihmisiä heidän ongelmiensa kanssa. Esim. Löydän sopivat avannesidokset ja muut apuvälineet potilaalle joka kamppailee avannelaatan pysyvyyden kanssa. Tai kun pystyn auttamaan ongelmasta ihmistä, en välttämällä antamalla vastausta, mutta osaan neuvoa häntä eteenpäin. Ja kyllä minä siitäkin saan voimaa kun pystyn auttamaan kolleegaa hänen ongelmiensa kanssa. Olivat ongelmat pieniä tai suuria, työtä tai vapaa-aikaa koskevia. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Hoitsu

  Posted

  Juuri se että onnistumisen kokemuksia tulee todellakin joka päivä! Vaikka kuinka olis ollu raskasta niin joka päivä lähden töistä tuntien että taas tänäänkin onnistuin auttaamaan toista ihmistä. Tekemään jonkun toisen päivästä vähän paremman, helpomman tai edes siedettävämmän. 

  Eli kyllä, hoitotyö rocks!!!!

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Vähän erilainen hoitaja

  Posted

  Jokainen päivä, kun pähkit potilaan ja lääkärin kanssa oikeaa hoitolinjaa. Jokaisena päivänä se onnistumisen tunne, kun hoksaat mistä on kyse ja vuorovaikutus toimii. Näiden vuosien aikana olen huomannut, että hoitajan paras työväline on hoitaja itse, hymy ja läsnäolo. Kiire? Jos vahtaat asiakaslistaa, kelloa ja tärkein asia työpäivän aikana on taukohuoneeseen shaiban levitykseen niin varmasti olisi kiire ja stressi. Minä saan voimavaroja siitä mitä teen, työ palkitsee. Palkka voisi olla parempi, mutta eiköhän me itsekkin olla vähän sen huonouteen osallisia :)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Oivaltamisen ilo, kun ymmärtää asioiden syy-seuraussuhteita. Erilaisten ihmisten ja elämäntarinoiden kohtaaminen, se on tämän työn suola. Todellakin, hoitotyö on parasta!

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Sairashoitaja

  Posted

  Tiedättekö, että tämän sivuston tarinat ei ole mitään tyhjän valittamista, vaan tilanne on ihan oikeasti räjähtänyt reisille. Avatkaa silmät, vaikka saattekin itse vielä elää perusturvan tunteessa eikä aivonne ole vielä vaurioituneet stressistä. Tottakait työ on palkitsevaa, jos olosuhteet on edes lähellä asiallisuutta. Avatkaa silti silmänne todellisuudelle.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...