Jump to content
 •  

  Hoitohenkilöstölle lähes 600 euron bonus kiitoksena koronapandemian hoidosta Skotlannissa – "Taputukset ovat tärkeitä, mutta ne eivät riitä"

  Hoitajat.net

  Skotlannin yli 300 000 sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista saa kertaluonteisen 500 punnan palkkion kiitoksena heidän kovasta työstään koronapandemian aikana.

  Sairaaloiden henkilöstön lisäksi muun muassa kotihoidon ja vanhainkotien työntekijät saavat bonuksen. Se myönnetään myös heille, jotka ovat eläköityneet pandemian aikana. Osa-aikatyöntekijöille palkkio myönnetään osittain.

  – Keväällä ensimmäisen aallon aikana moni meistä osoitti julkisesti kiitosta sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle. Taputukset ovat tärkeitä, mutta ne eivät riitä. Meidän on osoitettava kiitollisuutemme konkreettisemmin, sanoo Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon.

  Kokonaan työehtosopimusten ulkopuolinen ylimääräinen bonus kustannetaan Skotlannin valtion koronaviruksen vastaiseen työhön varatusta tukipaketista. Sen kustannus on noin 180 miljoonaa puntaa.

  – Tällainen raha ei tietenkään voi lähellekkään osoittaa riittävästi kunnioitusta heille, jotka ovat niin sankarillisesti pitäneet meistä huolta. Mutta hoitohenkilöstöllemme se on osoitus siitä, mitä olemme heille yhteisönä velkaa ja kiitos heidän uhrauksistaan, pääministeri jatkoi.

  Skotlannilla ei ole valtuuksia antaa bonusta verovapaasti, mutta pääministeri Sturgeon vetosi Iso-Britannian pääministeri Johnsoniin verovapauden puolesta.

  – Meillä ei ole oikeutta myöntää tälle verovapautta, mutta pääministeri Johnson, sinulla on. 

  Katso koko puhe oheiselta videolta.


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...