Jump to content
 •  

  Hoitoalan liitot: Työmarkkinaneuvottelut keskeytettävä heti poikkeustilan takia

  Hoitajat.net

  Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer esittävät työmarkkinaneuvottelujen keskeyttämistä sekä kunta-alalla että yksityissektorilla välittömästi poikkeustilan ja valmiuslain vuoksi.

  - Kuntatyönantaja ei tämänpäiväisen tapaamisen perusteella suhtaudu neuvottelujen kiireelliseen edistämiseen tässä tilanteessa riittävällä vakavuudella, joten emme näe edellytyksiä jatkaa neuvottelutoimintaa nyt, toteavat sekä Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen että SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola.

  Poikkeustila vaatii poikkeusjärjestelyjä ja olemme hoitajajärjestöissä vakuuttuneita siitä, että kaikkien neuvotteluprosessissa mukana olevien työpanosta tarvitaan näissä oloissa nyt muualla. Neuvottelupöytään palataan vasta, kun poikkeustila päättyy, liitot toteavat tiedotteessaan.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Huolestunut

  Posted

  ”Kuntatyönantaja ei suhtaudu riittävällä vakavuudella neuvotteluiden kiireelliseen edistämiseen”

  Elämme poikkeuksellisessa tilanteessa, mutta elämän ja yhteiskunnan tulee mennä eteenpäin, asiat on laitettava tietenkin tärkeysjärjestykseen! 

  Pohdituttaa toki, muuttuuko asiaan suhtautuminen poikkeustilan purun jälkeen? Koronan talousvaikutuksista emme vielä kaikkea tiedä, mutta rohkenen epäillä kuntien talouden olevan entisestään huonontunut tämän kriisin jälkeen ja kaikkien panosta odotetaan sen parantamiseksi.

  Lähteekö tulevaisuudessa hoitoalan työntekijöiden selkänahasta vielä siivu jos toinenkin tilanteen korjaamiseksi? Millaisia konkreettisia keinoja ammattiliitto TEHY aikoo käyttää tulevissa neuvotteluissa, jotta työehtosopimusten kaavaillut parannukset ovat mahdollisia?

  Miten sopimukseton tila terveydenhuolloin työntekijöille tarkoittaa käytännössä?

  lisäksi...
  Olen äärimmäisen huolissani tulevaisuuden terveydenhuollosta, sillä se on aivan varmaa, että alalle tulijoita on entistä vähemmän ja nykyiset ammattilaiset menevät sinne, missä palkka ja vastuu kulkevat  Käsi kädessä, jos tilanne ei tule parantumaan. 

  Tulevat päätökset ja toimet näyttävät onko terveydenhuolto yhteiskunnan arvoasteikossa korkealla tai olemmeko välttämätön paha jonka nähdään olevan vain iso menoerä koko kansantaloudessa!

  Mitä TEHY vastaa?
   

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Riimmo

  Posted

  Tuskin niitä palkkoja suosiolla ovat nostamassa poikkeustilanteen jälkeenkään.

   

  Tämä olisi hyvä sauma jatkaa neuvotteluja, tämän hetkinen tilanne tuo reaalismin siihen, että hoitajat ovat tarpeellisia, vaikkakin hiljaisia.

  Jos päättäjät (taas) huomaavat, että hoitoala joustaa, ei muutosta varmasti ole luvassa 😒

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...