Jump to content
MAINOS

Hoitoalan liitot mukana kilpailukykysopimuksessa


Hoitajat.net
 Share

Molemmat hoitajia edustavat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattiliitot (KoHo) ovat mukana kiky-sopimuksessa. SuPerin hallitus ja Tehyn valtuusto hyväksyivät tänään kunta-alan neuvottelutuloksen kilpailukykysopimuksen soveltamisesta. Tehyn valtuusto korostaa tiedotteessaan, että se ei jatkossa tee työmarkkinaratkaisuja, jotka eivät edistä tasa-arvoa ja samapalkkaisuutta.

Viikoittaista työaikaa pidennetään 30 minuutilla. Yleistyöajassa ja jaksotyöajassa viikoittainen ja jaksokohtainen työaika pitenee 30 minuutilla. Esimerkiksi kolmen viikon jaksokohtainen ylityöraja on 1.2.2017 alkaen 116 tuntia 15 minuuttia. Työaikapankkia koskevaa ohjeistusta tarkennettiin. Sopimuskausi on 1.2.2017-31.1.2018. Työaikamuutokset tulevat voimaan 1.2.2017 lukien. Keskusjärjestöjen sopiman kilpailukykysopimuksen mukaisesti julkisen sektorin lomarahoja leikataan 30% vuosina 2017-2019.

Lähteet:

http://www.tehy.fi/fi/mediatiedote/tehyn-valtuusto-hyvaksyi-pitkan-keskustelun-jalkeen-kilpailukykysopimuksen

https://www.superliitto.fi/viestinta/tiedotteet-ja-kannanotot/kunta-alalle-on-syntynyt-paaratkaisu/

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Hirveetä puuhastelua koko touhu. Tällä me nostetaan muka vientiteollisuus nousuun, höpö höpö! Ja 40 000 uutta työpaikka :)  Itse olen leikkurissa töissä ja tommoinen 30min viikossa on  yhtä tyhjän kanssa, toki parempi vaihtoehto kuin lisää kokonaisia työpäiviä. Tällä halutaan lähinnä kyykyttää naisvaltaisia aloja, kun Sari Sairaanhoitaja on törkeesti saanut palkankorotuksia huimaan palkkaansa ja ajanut näillä koko kansantalouden syöksykierteeseen! VMP!

Link to comment
Share on other sites

Tehyn tiedotteessa oli, että valtusto hyväksyi yksimielisesti. Vaikea uskoa. Tulen ottamaan yhteyttä äänestämääni valtuuston jäseneen. Hän on sitten joutunut ilmeisesti muuttamaan mielipiteensä aiemmasta. 

Link to comment
Share on other sites

Aika vähällä selvittiin. Kertokaapa te jotka aiotte nyt erota tehystä että millaisen ratkaisun TE olisitte hyväksyneet? Meinasitteko muuten metalliliittoon lähteä? Ajaisikohan paremmin hoitajan etuja? Mitenkäs sitten kun työpaikalla tulee riitaa asiasta X ja pitäisi saada jelppiä? Omalla rahalla lakimiehelle puhelu? Kyllä silloin kelpaa liiton apu varmasti. Vai olisiko JHL tai PAM parempi vaihtoehto. Kelpaa kuitenkin tehyn neuvottelemat työsopimusasiat kuitenkin, siivellä on hyvä ratsastaa vai mitä?

Naurettavaa ja lapsellista uhoamista liitosta eroaminen. Toki jos on pettynyt niin on pettynyt eihän sille mahda mitään. Liiton vikako se on että ehdot tulee valtiovallalta? Joku mainosti eipähän menetä liitonmaksuja palkassa. No, verotuksessa ne on tähän mennessä tulleet takaisinpäin. Työantaja taputtaa käsiään miten saadaan lyötyä AY-liikettä kun erotaan suutuspäissään.

 

Hyvä meno.

Link to comment
Share on other sites

5 tuntia sitten, kahvikuppi_ kirjoitti:

Aika vähällä selvittiin.

No, katsotaan nyt syntyykö kiky ja millä ehdoilla. Pakkolait on noiden yksien ay-jäärien vuoksi ihan mahdollinen vaihtoehto, ei hallitus niitä mihinkään ole lopullisesti haudannut..

Link to comment
Share on other sites

Jos hoitajat haluavat työnsä arvoista palkkaa, on joukkoero näistä liitoista ainoa vaihtoehto. Joukkovoimalla ja tosiasioiden tunnustamisella asioita saadaan aikaan eikä hyssyttelyllä mitä valitettavasti harrastetaan naisvaltaisilla aloilla. Sen jälkeen uuden liiton perustaminen.Tosiasia on se, että nykyiset liitot eivät aja pienipalkkaisten hoitajien asiaa. Tai sitten ammatin vaihto on hyvä vaihtoehto. Itse kuulun aivan muuhun liittoon, missä myös paremmat edut ja ammattiakin olen vaihtanut todettuani tilanteen mahdottomuuden sairaanhoitajana.

Link to comment
Share on other sites

Guest Tiskaajaksikin mieluummin

Posted

Oletteks huomannut kuinka työpaikat on yksinkertaisesti lähestulkoon hävinnyt, sijaisia ei saa palkata juuri minnekään, yksityiset hoitoketjut valtaa alaa tosissaan, ja sairaanhoitajien palkat on näiden lomariistojen lisäksi pari palkkaluokkaa alemmat kuin aiemmin tes:ssä ollut. Esim jopa alle 2000 e (G19 ja 20)  Ja miten vaikeaselkoiseksi palkkataulukot nykyisin on hämärretty. Miten helvetissä tähän on suostuttu, kun taas 2500 e/kk alkaa olla jo muiden alojen harjottelijoiden palkkataso. Lisäksi teetetään törkeän alimitoitetulla väellä ja vastuu on epäinhimillinen. Yhtenä räikeänä esimerkkinä Pihlajalinna, joka ostaa valtakunnallisesti koko ajan yksityislääkäriasemiakin ja yllättäen Pihlajalinnan omistajina on vakuutusyhtiöt ja eläkevakuutustyypit, joita tämä soteuudistus eniten hyödyttää. Lisäksi ne kun pääsee eväämään ihmisten tukia sekä määräämään hoitopaikkojakin. Ja tätä kehitystähän on ihan systemaattisesti ajettu sote politiikalla ihan tarkoituksella. Eikä tämä tähän lopu, Työpaikkaväkivalta (kiusaaminen) ja hoidon laiminlyönnit ja uupumiset lisääntyy entisestään, sitten voidaan "kuntouttavilla" toimenpiteillä uupuneita ja masentuneita laittaa töihin ilman palkkaa. Ei jumalauta. Puhumattakaan hoitoa tarvitsevien tilanteesta!!! Mitä hemmettiä korruptiolle oikeasti voisi tehdä?

Link to comment
Share on other sites

Samaan aikaan hoitajien koulutuspaikkoja vaan lisätään ja koulujen resursseja vähennetään (ohjataan amk oy:n voittoihin). Saadaan paljon tottelevaisia hoitajia kun ei ole liikaa osaamista ja aina on 10 työtöntä jonossa jos joku on "hankala" koittaa perätä oikeuksiaan...

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...