Jump to content
 •  

  Hoitajien työn merkitys kasvaa terveysasemilla

  Hoitajat.net

  Hoitajien määrä ja rooli ovat vahvistuneet terveysasemilla. Työajasta suurimman osan vie vastaanottotyö, esimerkiksi pitkäaikaussairauksien hoito. Vastaanottotyön osuus on hoitajien työstä suurin riippumatta palveluiden järjestämismallista tai väestöpohjan suuruudesta. Kiireelliset, päivystystyyppiset tehtävät ovat nyt toiseksi suurin hoitajien työtehtävien kokonaisuus, kun vuonna 2013 kiireelliset tapaukset veivät suurimman osan hoitajien työajasta.

  Tulokset käyvät ilmi THL:n Terveyskeskusten avosairaanhoidon järjestelyt -kyselystä, joka lähetettiin kaikille Suomen terveydenhuollon palveluiden järjestäjille. Kyselyssä selvitettiin terveyskeskusten avosairaanhoidon järjestelyjä sekä toimipistekohtaisia käytännön järjestelyjä. 

  Kyselyn tulokset osoittavat, että eri ammattiryhmien yhteistyö toimii parhaiten perusterveydenhuollossa. Parantamisen varaa on etenkin vanhustenhuollon sekä sosiaalialan ammattilaisten kanssa tehtävässä yhteistyössä suurissa kaupungeissa.

  Yhteistyö eri ammattilaisten kesken korostuu tulevaisuudessa, koska palveluiden asiakaslähtöisen integraation edistäminen on nostettu sote-uudistuksessa keskeiseen asemaan.

  - Eri ammattiryhmien välinen sujuva yhteistyö edellyttää eri osaamiasalueiden ammattilaisten itsenäistä työtä ja selkeää työnjakoa, korostaa THL:n erikoissuunnittelija Kimmo Parhiala.

  Erilaisten uusien toimintamallien ja sähköisten palveluiden osuus on vielä pieni hoitajien työssä. Sähköisiin palveluihin käytetyn työajan osuus vuonna 2015 oli keskimäärin 7 prosenttia. Puhelinneuvontaan kului edelleen viidesosa työajasta.

   


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...