Jump to content
 •  
  Sign in to follow this  

  Hoitajien hätähuuto – ”Esimies ei ole käynyt paikan päällä neljään viikkoon”

  Hoitajat.net

  Sairaanhoitajaliiton koronkyselyn mukaan hoitajien huoli ja epätoivo kentällä kasvaa. On kova huoli suojaimista ja sitä kautta työ- ja potilasturvallisuudesta. Potilaan, kollegan ja oma sekä läheisten terveenä ja hengissä säilyminen huolestuttaa.

  Sekä sairaanhoitajat että esimiehet kyselevät yhä enemmän tuen, oikeudenmukaisuuden ja kohtuullisuuden perään.  Esimiesten vastausten määrä on noussut. Lähiesimiehet ovat kovilla. Osassa vastauksia ollaan todella vihaisia ja ajatukset alanvaihdosta ovat selvästi vahvistuneet. Sairaanhoitajilla on myös kova huoli siitä, saavatko he pitää vapaapäivänsä ja lomansa.

  "Pääsiäisen aikana tilattiin ruumisauto aika monta kertaa. Kävin keskusteluja ja tein päätöksiä, jotka olisivat kuuluneet lääkärille. Olisimme tarvinneet tukea ja apua. Tämä aika jää kyllä kummittelemaan mielen sopukoihin.”

  ”Esimies kertoi eilen, että kesälomia voidaan antaa lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi 3–5 päivän pätkissä ja tarvittaessa voidaan myös määrätä lomalta töihin 24 h kuluessa.”

  ”Oma esimies ei ole käynyt yhtään kertaa paikan päällä neljään viikkoon.”

  ”Lomat peruttu ja voivat siirtyä syksyyn sanoo esimies. Miten se on mahdollista?!? Koska olen vaihtanut työpaikkaa, niin viimeisin kesäloma oli syksyllä 2018. En jaksa. Työnantaja sanoo, että minut voidaan siirtää toiseen yksikköön töihin sadan kilometrin päähän, jos siellä ilmenee koronaa ja sairaanhoitajista on pula."

  ”Kannatte huolta jäsenistänne, jotka tekevät arvokasta hoitotyötä. Toivon, että annatte tuen myös meille, jotka omassa johtamistyössään haluavat toimia ammattimaisesti. Ministeriö ajoi meidät johtajat ahdinkoon.”

  ”Tunnelmat on aika ahdistavia esimiesnäkökulmasta katsottuna. Suojanaamareita ei juuri ole antaa hoitajille ja nyt tuli ommeltuja kasvosuojia koekäyttöön. En taida tarjota niitä hoitajille. Pelottaa minkälaisia syytteitä alkaa sataa, kun ensimmäinen hoitaja tai asukas kuolee suojan puutteen takia.”

  ”Ei millään muulla toimialalla voida kuvitellakaan, että kriisitilanteessa toimintaa organisoidaan ja johdetaan muun työn ohessa!?”

  Sairaanhoitajaliiton koronkysely on ollut avoinna maaliskuun puolivälistä asti. Kyselyn vastauksia on tähän mennessä analysoitu ja julkistettu kolmessa erässä. Kun Sairaanhoitajaliitto edellisen kerran (17.4.) tiedotti kyselyn tuloksista (noin 700 vastausta), sairaanhoitajien vastaukset lähes tuplaantuivat (noin 1300 vastaukseen) seuraavan kolmen päivän aikana.

  Sairaanhoitajat voivat kertoa liitolleen tunnelmia ja kokemuksia täällä.

  Sign in to follow this  

  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Yks vaan

  Posted

  Olen nähnyt oman esimieheni viimeksi noin 2v sitten.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  tähdenlento

  Posted (edited)

  Esimies vaihtui. Uutta ei saa edes puhelimella kiinni, vaikka tekee etätöitä. Tosi kummallista ja huonoa johtamista. Miksi kukaan ei puutu epäkohtiin.

  Edited by tähdenlento

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Tonisen Kata

  Posted

  Onpa kummallista. Taitaa olla tosi ammattitaidoton ja kykenemätön esimieheksi. Eikö ole kehityskeskusteluja ole pitänyt? Voi kunpa joskus kuulisi nykyesimiehistä jotakin positiivista! Kaikki tuntuvat vain enemmän tai vähemmän kusipäiltä. Eipä kyllä itselläkään mitää hyvää sanottavaa, pärjäisin ilmankin. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Ärtynyt ja kovasti

  Posted

  On käsittämätöntä miten aikana, jolloin joukkoja pitäisi johtaa edestä, esimiehet härskisti jättävät alaisensa oman onnensa nojaan. Kyseessä on joko typeryys tai pelkuruus, eikä kumpikaan niistä ole mikään puolustus. 

  Alan johtamisongelmat paljastuvat lopullisesti kriisiaikoina. Monet esimiehet eivät sovi töihinsä, joten heidät pitäisi erottaa. Jopa armeijassa on koodina, että omia ei jätetä, mutta hoitoalalla, jonka pitäisi olla nimenomaan yhteenpuhaltamisen esimerkki, alaiset jätetään tylysti oman onnensa nojaan. Tämä on anteeksiantamatonta ja haluan muistuttaa tällaisia esimiehiä, että teitä ei kunnioita kukaan - enää koskaan.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...