Jump to content
 •  

  Hoitajien hätähuuto – ”Esimies ei ole käynyt paikan päällä neljään viikkoon”

  Hoitajat.net

  Sairaanhoitajaliiton koronkyselyn mukaan hoitajien huoli ja epätoivo kentällä kasvaa. On kova huoli suojaimista ja sitä kautta työ- ja potilasturvallisuudesta. Potilaan, kollegan ja oma sekä läheisten terveenä ja hengissä säilyminen huolestuttaa.

  Sekä sairaanhoitajat että esimiehet kyselevät yhä enemmän tuen, oikeudenmukaisuuden ja kohtuullisuuden perään.  Esimiesten vastausten määrä on noussut. Lähiesimiehet ovat kovilla. Osassa vastauksia ollaan todella vihaisia ja ajatukset alanvaihdosta ovat selvästi vahvistuneet. Sairaanhoitajilla on myös kova huoli siitä, saavatko he pitää vapaapäivänsä ja lomansa.

  "Pääsiäisen aikana tilattiin ruumisauto aika monta kertaa. Kävin keskusteluja ja tein päätöksiä, jotka olisivat kuuluneet lääkärille. Olisimme tarvinneet tukea ja apua. Tämä aika jää kyllä kummittelemaan mielen sopukoihin.”

  ”Esimies kertoi eilen, että kesälomia voidaan antaa lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi 3–5 päivän pätkissä ja tarvittaessa voidaan myös määrätä lomalta töihin 24 h kuluessa.”

  ”Oma esimies ei ole käynyt yhtään kertaa paikan päällä neljään viikkoon.”

  ”Lomat peruttu ja voivat siirtyä syksyyn sanoo esimies. Miten se on mahdollista?!? Koska olen vaihtanut työpaikkaa, niin viimeisin kesäloma oli syksyllä 2018. En jaksa. Työnantaja sanoo, että minut voidaan siirtää toiseen yksikköön töihin sadan kilometrin päähän, jos siellä ilmenee koronaa ja sairaanhoitajista on pula."

  ”Kannatte huolta jäsenistänne, jotka tekevät arvokasta hoitotyötä. Toivon, että annatte tuen myös meille, jotka omassa johtamistyössään haluavat toimia ammattimaisesti. Ministeriö ajoi meidät johtajat ahdinkoon.”

  ”Tunnelmat on aika ahdistavia esimiesnäkökulmasta katsottuna. Suojanaamareita ei juuri ole antaa hoitajille ja nyt tuli ommeltuja kasvosuojia koekäyttöön. En taida tarjota niitä hoitajille. Pelottaa minkälaisia syytteitä alkaa sataa, kun ensimmäinen hoitaja tai asukas kuolee suojan puutteen takia.”

  ”Ei millään muulla toimialalla voida kuvitellakaan, että kriisitilanteessa toimintaa organisoidaan ja johdetaan muun työn ohessa!?”

  Sairaanhoitajaliiton koronkysely on ollut avoinna maaliskuun puolivälistä asti. Kyselyn vastauksia on tähän mennessä analysoitu ja julkistettu kolmessa erässä. Kun Sairaanhoitajaliitto edellisen kerran (17.4.) tiedotti kyselyn tuloksista (noin 700 vastausta), sairaanhoitajien vastaukset lähes tuplaantuivat (noin 1300 vastaukseen) seuraavan kolmen päivän aikana.

  Sairaanhoitajat voivat kertoa liitolleen tunnelmia ja kokemuksia täällä.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Yks vaan

  Posted

  Olen nähnyt oman esimieheni viimeksi noin 2v sitten.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  tähdenlento

  Posted (edited)

  Esimies vaihtui. Uutta ei saa edes puhelimella kiinni, vaikka tekee etätöitä. Tosi kummallista ja huonoa johtamista. Miksi kukaan ei puutu epäkohtiin.

  Edited by tähdenlento

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Onpa kummallista. Taitaa olla tosi ammattitaidoton ja kykenemätön esimieheksi. Eikö ole kehityskeskusteluja ole pitänyt? Voi kunpa joskus kuulisi nykyesimiehistä jotakin positiivista! Kaikki tuntuvat vain enemmän tai vähemmän kusipäiltä. Eipä kyllä itselläkään mitää hyvää sanottavaa, pärjäisin ilmankin. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Ärtynyt ja kovasti

  Posted

  On käsittämätöntä miten aikana, jolloin joukkoja pitäisi johtaa edestä, esimiehet härskisti jättävät alaisensa oman onnensa nojaan. Kyseessä on joko typeryys tai pelkuruus, eikä kumpikaan niistä ole mikään puolustus. 

  Alan johtamisongelmat paljastuvat lopullisesti kriisiaikoina. Monet esimiehet eivät sovi töihinsä, joten heidät pitäisi erottaa. Jopa armeijassa on koodina, että omia ei jätetä, mutta hoitoalalla, jonka pitäisi olla nimenomaan yhteenpuhaltamisen esimerkki, alaiset jätetään tylysti oman onnensa nojaan. Tämä on anteeksiantamatonta ja haluan muistuttaa tällaisia esimiehiä, että teitä ei kunnioita kukaan - enää koskaan.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Lähiesimiehet pannaan!

  Posted

  Samat kokemukset, kuin ärtynyt ja kovasti.

  Ennen koronaa näki, millainen lähiesimies oli ja koronan aikana vain huonontunut.  Minä-asenne edellä ja suosikit. Eli suorastaan kusettaa vanhempia hoitajia kylmästi tai omaa egoa potkittaa tai onko jo vallan käyttö  ihan kyseessä? Lisäksi johtajan sana ei paina mitään, vaan lähiesimies tekee mitä haluaa.  Niin karsea henkilö, kun olla ja saattaa.  Lähiesimiehen työskentely ihan lapsen kengissä, niin olematonta. Pahin lähiesimies mihin olen törmännyt vähän aikaan. Pelko tuli, ovatko kaikki samanlaisia nykyisin? Työkaverini sai paniikkihäiriön, kiitos lähiesimiehen käytöksen. 

  Lopetti työt välittömästi. ja vaihtoi alaa. Moni ex. työkaveri on lyhyeen ajan sisällä vaihtaneet alaa, juuri näiden epäpätevien lähiesimiesten takia.

  Koeajalla oli ihan siedettävä, mutta 6kk:n päästä näytti mahtinsa välittömästi.  Kuka täällä käskee/ määrää? Hyvät kokeneet hoitajat  kävelevät ovet paukkuen ulos tai jäivät sairauslomalle.  Eräs määräaikainen hyvä hoitaja savustettiin juuri tällä  pois. Kylmä selän takana puukotus. Kuinka naisvaltaisella työpaikoilla näkyy; PAHUUS toisia työntekijöitä kohtaa kasvaa koko ajan ja lähiesimiehet eivät viitsi puuttua asiaa. 

  Kouluttomat, suorastaan valheen omaavat nuoret jääräpäiset jäävät. ketkä eivät osaa edes perusasioita käytännössä. Mm. suihkutustilanne kesti  3h ja 2 epäpätevää hoitajaa yhden asukkaan kanssa. eli yhteensä 6h.  Lisäksi jättivät puhtauspetauksen tekemättä, tässä ajassa. Hermot meni yhdeltä vakituiselta hoitajalta aamuvuorossa.

   Sama kuin hakkaisi päätä seinää näiden kanssa ikää on melkein 30v, minä olen oikeassa vaan ja te ette mitään asenne päällä. 

  Ei, ikinä enää 20-35v lapsellista lähiesiestä, joka ei osaa käyttää omaa tervettä maalaisjärkeä vaan aika menee " kusettamiseen" vanhempia hoitajia kohtaan.

  Nähty omin silmin , mikä arvostus on koulutetulla hoitajalla ja ihan kouluttamaton , joka sanelee mitä tehdään ja milloin viitsii työskennellä.   Sen työpaikan menoa ja yksikään koulutettu ei hae sinne töihin. Työ ei edes ollut raskasta, vaan aikaa oli ja leppoisaa oli.  Työaika meni vain näiden tyhjän toimittajien työn korjaamiseen ja heille palkka juoksee... Oman egon parantamiseen ja oman älypuhelimeen käytössä. Johtajan selän takana ja lähiesimiehen vieressä ollessa. 

  Lisäksi jäi kiinni " kotirauhan" häiritsemisestä, laitteli viestiä työhön keskellä yötä, omin luvin. Työaika meni näihin, mutta ei työntekoon. Jäi totaalisesti kiinni johtajan ansiosta.

  Taas vakituinen, leikki pomoa.

  Lisäksi tiesi aina mitä oli tapahtunut aamu- ja iltavuoron aikana, vaikka EI näkynyt koskaan näissä työvuoroissa työpaikalla?

  Kiusaaminen on päivän sana työpaikalla ja nämä nuoret lähiesimiehet suosivat sitä asukkaiden kustannuksilla.

  Ilman  näitä lähiesimiehiä moni hoitopaikka pärjäisi paljon paremmin.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...