Jump to content
 •  

  Hoitajat ja palomiehet osoittavat mieltään vain vapaalla

  Hoitajat.net

  Palomiesliiton, SuPerin ja Tehyn jäsenet osallistuvat perjantain suurmielenosoitukseen vain omalla ajallaan. Liitot tuomitsevat hallituksen toimet ja kannustavat jäseniään osallistumaan runsain joukoin Helsingin Rautatientorilla järjestettävään mielenosoitukseen. 

  Työnseisausten ja lakkojen järjestäminen terveydenhuoltoalan työpaikoilla edellyttää potilasturvallisuudesta huolehtimista ja suunnitelmallisuutta. Toisin kuin monilla muilla aloilla, hoitohenkilöstö ei voi ilman ennakkovalmistelua vain kävellä ulos. Sama koskee vuorossa olevia pelastajia. 

  - Hoitopaikkoja ei ole määrä sulkea, eikä potilaiden turvallisuus saa missään nimessä vaarantua, Superin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo Ilta-Sanomissa.

  - Hoitohenkilöstöön kipeästi purevat leikkaukset ja pakottava lainsäädäntö eivät missään tapauksessa käy Tehylle. Ensimmäisessä vaiheessa tulevana perjantaina osoitamme näkyvästi mieltä, kuten on alun perin suunniteltu. Jos hallitus todella haluaa kriisiyttää tilanteen eikä neuvottelutietä tai ratkaisua löydy, tullaan tarvitsemaan myös kovempia toimia. Tehy on valmis lakkoon, jos tilanne niin vaatii, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo. 

  Lisätietoja:

  http://www.tehy.fi/tehy/ajankohtaista/?x22250=30999780

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015091420350969_uu.shtml

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1442111031169.html


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest #eikäy mun järkeeni...

  Posted

  ...miksi yleensäkään kannattaisi mennä barrikadeille. Harmi, kun on perjantaina vapaapäivä, mielelläni olisin mennyt rinta rottingilla töihin.

  Mielenilmaus ei kohdistu hallitukseen, se kohdistuu tavallisiin ihmisiin! Niin no, ehkä hallitus joutuu miettimään lisää leikkauksia, jotta saa kokoon perjantaina menetetyt sadat miljoonat. Suomi on ihan oikeasti suossa, pakko tehdä jotain kurssin kääntämiseksi. Ja mielellään nyt heti, eikä viimeisessä hädässä, jolloin käskyt tulevat muista €uromaista.

  Teen vuorotyötä ja loma on pitkä yli 25 vuoden työkokemuksella. Silti aiotut leikkaukset ja tulon menetykset ovat minulle henk.koht. pienempiä kuin TEHYn "järjestämä"  5 kk:n palkaton virkavapaa viime syksynä. Olin nääs jäämässä vuorotteluvapaalle, mutta TEHY eväsi sen suuressa viisaudessaan. TE-toimisto oli ehdottomasti puoltamassa vuorotteluvapaata ja yritti puhua järkeä työttömyyskassalle, mutta ei. AY-liike on siis työntekijän asialla, hah.

  Me työelämässä olevat olemme joka tapauksessa etuoikeutettuja. Aina on joukko ihmisiä, jotka tuhlaavat kaiken viimeistä senttiä myöten, vaikka rahaa tulisi kuinka paljon. Taito sekin, että osaa elää tulojensa mukaan - raha ei tee ketään onnelliseksi, olkoonkin, että tiettyyn rajaan asti se helpottaa elämää. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Olin nääs jäämässä vuorotteluvapaalle, mutta TEHY eväsi sen suuressa viisaudessaan. TE-toimisto oli ehdottomasti puoltamassa vuorotteluvapaata ja yritti puhua järkeä työttömyyskassalle, mutta ei. AY-liike on siis työntekijän asialla, hah.

  Muuten ihan turhaa lätinää, mutta tämä kiinnostaa. Miten Tehy voi evätä vuorotteluvapaan? Eikö se ole lakiin perustuva oikeus? Kerro vähän lisää.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Kerron lisää

  Posted

  Vuorotteluvapaa edellyttää työntekoa vähintäänkin 75%:sti, jonka tarkistin yli vuosi etukäteen ennen aiottua vapaata. Olin osittaisella hoitovapaalla, työaika 78. rapiat%. Tehy katsoi, että minulla oli liikaa palkattomia vapaapäiviä. Vuorotyöläinen kun ei liioin voi lyhentää työpäivää, minkä ehkä luulisi olevan ammattijärjestönkin tiedossa. Tiedän, että vastaavissa tilanteissa väki on ollut nauttimassa lakisääteisistä eduistaan, mutta ehkä yli 25v työkokemuksella olisin ollut liian kallis maksettavaksi. Työnantaja oli ihmeissään ja harmissaan puolestani, luottamusmies...hm., niin no, olihan se...

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

   Tehy katsoi, että minulla oli liikaa palkattomia vapaapäiviä.

  Eli sulla oli yli 30 päivää palkatonta poissaoloa edeltävän 13 kuukauden ajalta?

  Miten se on Tehyn syy jos et täyttänyt lain vaatimia kriteerejä?

  Edited by -VF-

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...