Jump to content
MAINOS

Hoitajaopiskelijat tarjoavat turvapaikanhakijoille terveys- ja seksuaalivalistusta


Hoitajat.net
 Share

Jyväskylän ammattikorkeakoulun sairaanhoitaja- ja kätilöopiskelijat ja Lähi-Idän kulttuurien edustajat kohtaavat Joutsassa toukokuussa. Joutsan vastaanottokeskuksen asukkaat saavat terveydenhoito- ja sosiaalialaan kuuluvaa terveys- ja seksuaalivalistusta, jonka puute on noteraattu valtakunnallisesti merkittäväksi ongelmaksi.

Tänään aiheena on terveys- ja seksuaalivalistus ja perjantaina käsitellään infektioiden ehkäisyä ja suu- ja käsihygieniaa. 

Maailmalla on monta käsitystä puhtaasta elämästä, jätehuollosta ja etenkin terveydenhuollosta.

– Turvapaikanhakijana meille saapuneiden kulttuurien edustajilla on kullakin oman maansa tavat, uskomukset ja rajoitukset. Suomessa heidän on kuitenkin määrä elää enemmän täkäläisillä tavoilla ja tietää miksi me käyttäydymme joissain tilanteissa heidän näkökannaltaan ehkä oudosti, JAMKin opiskelja Satu Vihervirta sanoo.

– Kulttuurien moninaisuus on rikkaus, mutta maassa maan tavalla. Monta rajoitusta ja vapautta, ongelmaa ja ratkaisua selviää varmasti nyt Joutsassa asuville turvapaikanhakijoille.

Tapahtumaa sponsoroi Suomen Punainen Risti ja opiskelijat tekevät oman osuutensa vapaaehtoisina ja palkatta, osana opintojaan.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...