Jump to content
 •  

  Hoitajajärjestöt aloittavat työtaistelun

  Hoitajat.net
  Ammattiliitot vastustavat hallituksen suunnitelmia helpottaa irtisanomista alle 20 hengen yrityksissä. Kuvituskuva.

  Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ja sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy aloittavat työtaistelun. Kunta-alalla ja yksityisen sektorin työpaikoilla aloitetaan ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaen 26.9. klo 6.00. Kielto päättyy 28.9. klo 23.59. Toimenpide kohdistuu hallituksen esitykseen työsuhdeturvan heikentämisestä alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä. 

  Mielenilmaisun aikana liittojen jäsenet tekevät normaalit työvuoronsa, mutta eivät jousta ylitöillä tai vuoronvaihdoilla. Ylimääräiseen työhön ja työnantajan aloitteesta tehtäviin vuoronvaihtoihin ei suostuta. 

  – Ay-liikkeen tehtävä on suojella jäseniään perusteettomia heikennyksiä vastaan, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola sanoo. 

  – Emme voi hyväksyä jäsentemme työsuhdeturvan heikentämistä näin. Edellytämme, että kaikkia työntekijöitä kohdellaan samanarvoisesti riippumatta työnantajan koosta ja vaadimme, että hallitus vetää esityksen pois, sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen. 

  Ylityö- ja vuoronvaihtokielto on laillinen toimenpide. Vaikka kieltoa ei olisikaan, työntekijän ei tarvitse suostua ylityöhön eikä vuoronvaihtoihin. Hoitoalalla teetetään paljon yliyötä ja paikataan näin liian pientä henkilöstömäärää. On työnantajan tehtävä huolehtia aina siitä, että henkilökuntaa on riittävästi eikä potilasturvallisuus vaarannu. 

  Myös muilla aloilla on aloitettu järjestöllisiä toimenpiteitä hallituksen esitystä vastaan. Mukana ovat esimerkiksi Teollisuusliitto, AKT ja Ammattiliitto Pro.

  Lisätietoja: SuPer, Tehy


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Taja ry

  Posted

  https://www.taja.fi/uutiset/akavan-sairaanhoitajat-ja-taja-vastustaa-irtisanomissuojan-heikentamista/

  Lainaa

  Akavan sairaanhoitajat ja Tajan hallitus on kokouksessaan 19.9.2018 päättänyt, ettei liitto aloita poliittisia työtaistelutoimenpiteitä irtisanomissuojan heikentämistä vastaan tässä vaiheessa. Taja ei siis liittona liity mukaan 26.9. alkaviin usean sosiaali- ja terveysalan liiton julistamiin ylityö- ja vuoronvaihtokieltoihin.

  Höh.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...