Jump to content
 •  

  Hoitaja varasti lapsen lääkkeet

  Hoitajat.net
  Kuvituskuva, kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen. iStock

  Kokkolan poliisilla on ollut esitutkinnassa lääkevarkaus, jossa hoitajan epäillään anastaneen hoidossaan olleen lapsen lääkkeitä.

  Hoitajaa epäillään huumausainerikoksesta, varkaudesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

  Varkaus on johtanut lääkkeiden virheelliseen hoitotasoon ja siten aiheuttanut kärsimystä lapselle.

  Tapaus on lähetetty syyttäjälle syyteharkintaan. Asiasta kertoi Kokkolan Poliisi.


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest ex-hoitsu

  Posted

  hyvä että tällaiset tapaukset tulevat julki. Hoitoalaa on aina pidetty yhtenä luotettavimmista ammattiryhmistä mutta nyt vasta herätty huomaamaan miten paljon alalla on päihdeongelmaisia työssä. Huumetestit pitäisi olla pakollisia. Ja kun kiinni jää lääkevarkaudesta niin kenkää vaan ja ammattioikeudet kokonaan pois. Niin kauan kuin varas saa jatkaa ammattiaan varastaminen siirtyy paikasta A paikkaan B eikä lopu koskaan.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Henkilökunta

  Posted

  Paljon sijaisuuksia tehneenä ja elämää nähneenä hoitajissa ja lääkäreissä on paljon lääkeiden, päihteiden  ja yms. sekakäyttäjiä. On aika tavallista, että lääkekaapista hoitajat ottavat itse omaan käyttöön lääkkeitä. Monien käytös on aika epäinhimillistä ja puolueellista. Kohtelu riipuu usein pärstäketoimesta tai kemiosta. Lasten osastoilla, jos vanhemmat on koko ajan läsnä, niin hoitajien käytös potilasta kohtaan on asiallisempaa. Monesti hoitajat provosoivat väkivaltatilanteita ja kiusallisia tilanteita. Potilastekstit on hyvä tarkastaa käyntien jälkeen. Siellä on paljon asiavirheitä. Esim. psykiatrisessa hoidossa on paljon potilaita, jotka ei pitäisi olla siellä eikä mitenkään lääkittynä. Heille terapiat, sivistys ja muut keinot olisi paljon tehokkaampia ja tuloksellisempia. Paljon on käytöshäiriöisiä ammattiinja naamaan katsomatta, joiden pitäisi olla jossain aktiivisemmassa seurannassa tai hoidossa. Pahommillaan nämä valehtelevat, varastelevat, akressiiviset, juopot sekäkäyttäjät on hoitamassa niitä potilaita tai vastaanottamassa potilaita ja antamassa diknoosejä ja vaikuttamassa lääkehoitoon, joiden itse pitäisi olla hoidettavana. Kaikista viimeisin paikka heille on hoitoalan ammatit, farmaseutin/apteekin alat, lääketide ja ymss. missä pääsee lääkkeisiin ja lääketieteseen käsiksi. Noille voisi opettaa samalla asiakaspalvelua. On tavallista, vaikka väärinkäytökset on tiedossa niin esimiehet/osastonhoitajat ei puutu noihin tilanteisiin. Aioita peitellään ettei ylin johto edes tiedä mitä osastolla tapahtuu, jos saa tietoonsa niin siellä on iso joukko selittelemäässä edukseen väärinkäytöksiä ja paljastajalla ole mukavaa sen jälkeen työyhteisössä. Joillekkin näytää ymmärtämyst' löytyvän työyhteisöstä riippuen. Yleensä ne yritetään savustaa työpaikoista ulos tai siirretään toisiin tehtäviin. Aina voi toivoa, että asiat menee eteenpäin, fiksuus ja oikeudenmukaisuus tulee noillekkin aloille

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...