Jump to content
MAINOS

Hoitaja varasti lapsen lääkkeet


Hoitajat.net
 Share

Kuvituskuva, kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen. iStock

Kokkolan poliisilla on ollut esitutkinnassa lääkevarkaus, jossa hoitajan epäillään anastaneen hoidossaan olleen lapsen lääkkeitä.

Hoitajaa epäillään huumausainerikoksesta, varkaudesta ja törkeästä pahoinpitelystä.

Varkaus on johtanut lääkkeiden virheelliseen hoitotasoon ja siten aiheuttanut kärsimystä lapselle.

Tapaus on lähetetty syyttäjälle syyteharkintaan. Asiasta kertoi Kokkolan Poliisi.

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

hyvä että tällaiset tapaukset tulevat julki. Hoitoalaa on aina pidetty yhtenä luotettavimmista ammattiryhmistä mutta nyt vasta herätty huomaamaan miten paljon alalla on päihdeongelmaisia työssä. Huumetestit pitäisi olla pakollisia. Ja kun kiinni jää lääkevarkaudesta niin kenkää vaan ja ammattioikeudet kokonaan pois. Niin kauan kuin varas saa jatkaa ammattiaan varastaminen siirtyy paikasta A paikkaan B eikä lopu koskaan.

Link to comment
Share on other sites

Paljon sijaisuuksia tehneenä ja elämää nähneenä hoitajissa ja lääkäreissä on paljon lääkeiden, päihteiden  ja yms. sekakäyttäjiä. On aika tavallista, että lääkekaapista hoitajat ottavat itse omaan käyttöön lääkkeitä. Monien käytös on aika epäinhimillistä ja puolueellista. Kohtelu riipuu usein pärstäketoimesta tai kemiosta. Lasten osastoilla, jos vanhemmat on koko ajan läsnä, niin hoitajien käytös potilasta kohtaan on asiallisempaa. Monesti hoitajat provosoivat väkivaltatilanteita ja kiusallisia tilanteita. Potilastekstit on hyvä tarkastaa käyntien jälkeen. Siellä on paljon asiavirheitä. Esim. psykiatrisessa hoidossa on paljon potilaita, jotka ei pitäisi olla siellä eikä mitenkään lääkittynä. Heille terapiat, sivistys ja muut keinot olisi paljon tehokkaampia ja tuloksellisempia. Paljon on käytöshäiriöisiä ammattiinja naamaan katsomatta, joiden pitäisi olla jossain aktiivisemmassa seurannassa tai hoidossa. Pahommillaan nämä valehtelevat, varastelevat, akressiiviset, juopot sekäkäyttäjät on hoitamassa niitä potilaita tai vastaanottamassa potilaita ja antamassa diknoosejä ja vaikuttamassa lääkehoitoon, joiden itse pitäisi olla hoidettavana. Kaikista viimeisin paikka heille on hoitoalan ammatit, farmaseutin/apteekin alat, lääketide ja ymss. missä pääsee lääkkeisiin ja lääketieteseen käsiksi. Noille voisi opettaa samalla asiakaspalvelua. On tavallista, vaikka väärinkäytökset on tiedossa niin esimiehet/osastonhoitajat ei puutu noihin tilanteisiin. Aioita peitellään ettei ylin johto edes tiedä mitä osastolla tapahtuu, jos saa tietoonsa niin siellä on iso joukko selittelemäässä edukseen väärinkäytöksiä ja paljastajalla ole mukavaa sen jälkeen työyhteisössä. Joillekkin näytää ymmärtämyst' löytyvän työyhteisöstä riippuen. Yleensä ne yritetään savustaa työpaikoista ulos tai siirretään toisiin tehtäviin. Aina voi toivoa, että asiat menee eteenpäin, fiksuus ja oikeudenmukaisuus tulee noillekkin aloille

Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...