Jump to content
MAINOS
 •  

  Hengityksensuojaimille on tarkat vaatimukset – itse tehty kangasmaski ei suojaa viruksilta

  Hoitajat.net

  Koronaviruksen leviäminen on herättänyt huolta hengityksensuojainten riittävyydestä Suomessa. Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kiertää ohjeita maskin ompelemiseen sekä ideoita viranomaisten auttamiseksi. Muotiala varoittaa omatekoisten hengityssuojainten puutteista tiedotteessaan.

  –  Ihmisillä on vilpitön halu auttaa, ja on hienoa, miten vaikea aika hitsaa suomalaisia yhteen. Tässä on kuitenkin painettava hiukan jarrua, koska hengityksensuojaimille on tiukat vaatimukset ja standardit. Mikä tahansa maski ei yleensä suojaa viruksilta, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.

  – Huoli tässä on, että ihmiset alkavat käyttää itse tekemiään suojuksia ja tuudittautuvat väärään turvallisuudentunteeseen. Itse tehty kangasmaski ei välttämättä suojaa lainkaan kantajaansa tai ympärillä olevia ihmisiä koronavirukselta. Suurimmilta pärskeiltä sen avulla toki voi välttyä, kuten myös huivia käyttämällä tai hihaan yskäisemällä, Auvinen sanoo.

  Mahdollisuuksia valmistaa selvitetään

  Toistaiseksi Suomessa suojavarusteet ovat riittäneet. Huoltovarmuuskeskus on avannut varastonsa terveydenhuollon ja viranomaisten käyttöön.

  Suomen Tekstiili & Muoti selvittää parhaillaan jäsenyritystensä kanssa suojainten valmistamisen tarvetta ja mahdollisuuksia Suomessa.

  – Haluamme varmistaa sen, että suojavarusteita on jatkossakin tarjolla. Ompelukapasiteettia Suomesta löytyy. Haastavampaa on se, valmistetaanko Suomessa sellaista kuitukangasmateriaalia, joka sopii hengityksensuojaimiin. Suomessa on kuitukangasteollisuutta, mutta ensin on varmistettava, että sen tuottama materiaali sopii myös kasvoille sijoitettavaan henkilönsuojaimeen, Anna-Kaisa Auvinen kertoo.

  Lue lisää Hengityksensuojaimien tulee olla vaatimusten mukaisia


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Hämillään

  Posted

  En nyt ihan käsitä tätä. Suojaimia kun ei löydy, niin miksi heti lytätään tää yritys tehdä edes jotain tuon koronan välttämiseksi! 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Kirsi

  Posted

  Suomessa JOUTUU A-studioon jos teet vähänkin väärin tai joku vaan on ottanut sut ideologian takia silmätikuksi (niin kuin esim Räsänen). Viimeistään sut leimataan surkeaksi ja tampataan katua vasten. Sorry, näin se menee. Tässä maan halutaan tehdä ”oikein”, mutta kuka sen päättää mikä on ”oikein”. Ruoeen kohta pitään silmälaseja väärinpäin ja siitä tulee sitten ”oikea” muoti. Olis niin paljon yksin kertaosempaa jos kynätlin olis terotettu nmolemmista päistä. Miks pitää olla vaan toinen pää??!

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Guest Epäilevä?

  Posted

  Onko asiasta tieteellistä selvitystä? Mikä ominaisuus (tiiviys) tekee kuitukankaasta  paremman? Kankaassakin on monia laatuja. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...