Jump to content
 •  

  Helsingin kaupunki ottaa Haartmanin päivystyksen hoitajien huolen vakavasti


  Hoitajat.net
  Päivystyksen hoitajille on tarjottu työnohjausta. Kuvituskuva: Envato

  Haartmanin päivystyksen hoitajat ovat nostaneet esiin, että työ päivystyksessä on tällä hetkellä liian kiireistä. YLEn uutisessa kerrottiin, että hoitajien mukaan potilasturvallisuus vaarantuu jatkuvasti ja heitä kehotetaan "hallittuun rimanalitukseen". Hoitajat kokevat, että ongelma on vain pitkittynyt eikä sen eteen tehdä tarpeeksi. Helsingin kaupunki kertoo ottavansa hoitajien huolen vakavasti.

  – Etsimme ratkaisuja tilanteeseen yhdessä henkilöstön kanssa. Viimeksi tänä aamuna kokoonnuimme käsittelemään asiaa, päivystystoimintojen johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo kaupungin tiedotteessa.

  Päivystysten potilasmäärät ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana lisääntyneet. Haartmanin päivystykseen on tänä aikana palkattu lisää 28 hoitajaa. Yhteensä siellä työskentelee 103 hoitohenkilöstöön kuuluvaa. Helsingin kaupungin mukaan ruuhkaisina aikoina on aina lupa palkata lisäapua. Potilasturvallisuudesta ei missään tilanteessa tingitä.

  Kaupunki pitää myös tärkeänä, että päivystykseen ohjautuvat ne potilaat, jotka tarvitsevat päivystyksellistä hoitoa ja että potilaat myös pääsevät tarvittaessa päivystyksestä sujuvasti jatkohoitoon.

  – Tärkein tavoitteemme on aina hyvä ja turvallinen hoito. Tässä meitä auttaa, että päivystyksessä on ammattitaitoinen ja työhönsä sitoutunut henkilöstö. He työskentelevät potilaiden parhaaksi. Meidän on tehtävä oma osuutemme, että heillä on mahdollisimman hyvät työskentelyolosuhteet, Laura Pikkarainen toteaa.

  Ensi vuoden alusta lukien kaikki Helsingin päivystykset kuuluvat samaan HUSin organisaatioon. 

  Lisätietoja:  Keskustelu

  Recommended Comments

  Pomotasolta komenttina on ollut "Ei täällä ole pakko olla töissä jos ei kiinnosta. Tänne on paljon (töihin) tulijoita!"

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille

  Ottakaa vain lisää juuri koulusta tulleita 25 v töihin, niinkuin hus tekee, niin ette varmaan jaksakaan, voi olla ns. uusinta tietoa, muttei sitä elämänkokemusta, jolla sitä työtä oikeasti tehdään. Kiire on yleensä siellä pään sisällä. 

  Jaa tämä kommentti


  Suora linkki kommenttiin
  Jaa toisille sivustoille


  Osallistu keskusteluun

  Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu ensin.

  Vieras
  Lisää kommentti

  ×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Luo uusi...