Jump to content
MAINOS

Hallitus: Hoitajamitoituksen alarajaa ei lasketa


Hoitajat.net
 Share

Hallitus on sopinut, että jatkossakin ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen hoitoon osallistuvan henkilöstön mitoituksen pitää olla vähintään 0,5 hoitajaa asukasta kohden. Siltä osin tilanne säilyy nykyisen vanhuspalveluiden laatusuosituksen mukaisena. Asiasta kerrotaan hallituksen tiedotteessa.

Hallituksen tiedotteen mukaan henkilöstömitoitukseen lasketaan jatkossa mukaan joustavammin perustein hoitoon osallistuva henkilökunta. Muutokset kohdistuvat mitoitusperusteisiin kaikilla tasoilla. Hoitoon osallistuvan henkilöstön mitoitusta yhdenmukaistetaan siten, että mitoitus on jatkossa sama yksityisillä ja julkisilla palvelutuottajilla.

Hallitusohjelman mukaan henkilöstömitoituksen täsmentämisellä ja hoitajamitoitukseen laskettavan henkilöstön uudelleenmäärittelyllä haetaan julkiseen talouteen 70 miljoonan euron säästöä vuoden 2019 loppuun mennessä.

Vanhuspalvelulain mukaan henkilöstön mitoituksen perusteena on aina oltava asiakkaiden hoidon ja palvelujen tarve. Nyt tehtävä muutos joustavoittaa toimintaa niin, että asiakkaiden hoitoisuus ja siinä tapahtuvat muutokset otetaan paremmin huomioon.

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmässä on meneillään laatusuosituksen uudistaminen hyvän ikääntymisen turvaamiseksi ja palvelujen parantamiseksi. Tämän työn yhteydessä pohditaan laajasti keinoja, joilla hoitoon osallistuvan henkilöstön määrään voidaan sisällyttää muita työtekijäryhmiä sekä ottaa huomioon esimerkiksi turvateknologiaa. Tarkastelun kohteena ovat myös mm. tukipalveluhenkilöstöä koskevat erilliset lupavaatimukset sekä toimiluvat.

Lähde

 Share

MAINOS

User Feedback

Recommended Comments

Tarkoittaako tämä nyt sitä, jatkossa mitoitukseen laskettavan henkilökunnan ei tarvitse osallistua välittömään hoitotyöhön, jolloin esim. siivooja lasketaan mukaan mitoituksen? 

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän tämä haiskahtaa kusetukselta... Todellinen mitoitus laskee jos mukaan hoitajamitoitukseen otetaan talonmies, nurkan takana olevan siwan kassatyöntekijä, kunnan keskuskeittiön väki ja tietenkin postinkantaja.

Edited by jupet
Link to comment
Share on other sitesCreate an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...