Jump to content
 •  

  Hallitus: Hoitajamitoituksen alarajaa ei lasketa

  Hoitajat.net

  Hallitus on sopinut, että jatkossakin ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen hoitoon osallistuvan henkilöstön mitoituksen pitää olla vähintään 0,5 hoitajaa asukasta kohden. Siltä osin tilanne säilyy nykyisen vanhuspalveluiden laatusuosituksen mukaisena. Asiasta kerrotaan hallituksen tiedotteessa.

  Hallituksen tiedotteen mukaan henkilöstömitoitukseen lasketaan jatkossa mukaan joustavammin perustein hoitoon osallistuva henkilökunta. Muutokset kohdistuvat mitoitusperusteisiin kaikilla tasoilla. Hoitoon osallistuvan henkilöstön mitoitusta yhdenmukaistetaan siten, että mitoitus on jatkossa sama yksityisillä ja julkisilla palvelutuottajilla.

  Hallitusohjelman mukaan henkilöstömitoituksen täsmentämisellä ja hoitajamitoitukseen laskettavan henkilöstön uudelleenmäärittelyllä haetaan julkiseen talouteen 70 miljoonan euron säästöä vuoden 2019 loppuun mennessä.

  Vanhuspalvelulain mukaan henkilöstön mitoituksen perusteena on aina oltava asiakkaiden hoidon ja palvelujen tarve. Nyt tehtävä muutos joustavoittaa toimintaa niin, että asiakkaiden hoitoisuus ja siinä tapahtuvat muutokset otetaan paremmin huomioon.

  Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmässä on meneillään laatusuosituksen uudistaminen hyvän ikääntymisen turvaamiseksi ja palvelujen parantamiseksi. Tämän työn yhteydessä pohditaan laajasti keinoja, joilla hoitoon osallistuvan henkilöstön määrään voidaan sisällyttää muita työtekijäryhmiä sekä ottaa huomioon esimerkiksi turvateknologiaa. Tarkastelun kohteena ovat myös mm. tukipalveluhenkilöstöä koskevat erilliset lupavaatimukset sekä toimiluvat.

  Lähde


  User Feedback

  Recommended Comments

  Tarkoittaako tämä nyt sitä, jatkossa mitoitukseen laskettavan henkilökunnan ei tarvitse osallistua välittömään hoitotyöhön, jolloin esim. siivooja lasketaan mukaan mitoituksen? 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Kai tämä on hyvä uutinen, tai sitten puettu hyvin sellaiseksi. 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  jupet

  Posted (edited)

  Kyllähän tämä haiskahtaa kusetukselta... Todellinen mitoitus laskee jos mukaan hoitajamitoitukseen otetaan talonmies, nurkan takana olevan siwan kassatyöntekijä, kunnan keskuskeittiön väki ja tietenkin postinkantaja.

  Edited by jupet

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...