Jump to content
MAINOS
 • Hallitus: Hoitajamitoituksen alarajaa ei lasketa


  Hoitajat.net
   Share

  Hallitus on sopinut, että jatkossakin ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen hoitoon osallistuvan henkilöstön mitoituksen pitää olla vähintään 0,5 hoitajaa asukasta kohden. Siltä osin tilanne säilyy nykyisen vanhuspalveluiden laatusuosituksen mukaisena. Asiasta kerrotaan hallituksen tiedotteessa.

  Hallituksen tiedotteen mukaan henkilöstömitoitukseen lasketaan jatkossa mukaan joustavammin perustein hoitoon osallistuva henkilökunta. Muutokset kohdistuvat mitoitusperusteisiin kaikilla tasoilla. Hoitoon osallistuvan henkilöstön mitoitusta yhdenmukaistetaan siten, että mitoitus on jatkossa sama yksityisillä ja julkisilla palvelutuottajilla.

  Hallitusohjelman mukaan henkilöstömitoituksen täsmentämisellä ja hoitajamitoitukseen laskettavan henkilöstön uudelleenmäärittelyllä haetaan julkiseen talouteen 70 miljoonan euron säästöä vuoden 2019 loppuun mennessä.

  Vanhuspalvelulain mukaan henkilöstön mitoituksen perusteena on aina oltava asiakkaiden hoidon ja palvelujen tarve. Nyt tehtävä muutos joustavoittaa toimintaa niin, että asiakkaiden hoitoisuus ja siinä tapahtuvat muutokset otetaan paremmin huomioon.

  Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmässä on meneillään laatusuosituksen uudistaminen hyvän ikääntymisen turvaamiseksi ja palvelujen parantamiseksi. Tämän työn yhteydessä pohditaan laajasti keinoja, joilla hoitoon osallistuvan henkilöstön määrään voidaan sisällyttää muita työtekijäryhmiä sekä ottaa huomioon esimerkiksi turvateknologiaa. Tarkastelun kohteena ovat myös mm. tukipalveluhenkilöstöä koskevat erilliset lupavaatimukset sekä toimiluvat.

  Lähde

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  Tarkoittaako tämä nyt sitä, jatkossa mitoitukseen laskettavan henkilökunnan ei tarvitse osallistua välittömään hoitotyöhön, jolloin esim. siivooja lasketaan mukaan mitoituksen? 

  Link to comment
  Share on other sites

  Kyllähän tämä haiskahtaa kusetukselta... Todellinen mitoitus laskee jos mukaan hoitajamitoitukseen otetaan talonmies, nurkan takana olevan siwan kassatyöntekijä, kunnan keskuskeittiön väki ja tietenkin postinkantaja.

  Edited by jupet
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...