Jump to content
MAINOS
 • Hätäkeskuslaitos otti käyttöön EU:n yhteisen kadonneiden lasten ilmoitusnumeron


  Hoitajat.net
   Share

  Tänään 25.5. vietetään kansainvälistä kadonneiden lasten päivää. Samalla Hätäkeskuslaitos otti käyttöön valtakunnallisen puhelinnumeron 116 000, jossa otetaan vastaan ilmoituksia kadonneista lapsista. Numero on kaikissa EU-maissa sama. 

  Euroopan komissio on varannut yhteisen puhelinnumeron 116 000 kadonneille lapsille. Ajatuksena on ollut, että maasta riippumatta kadonneista lapsista voisi ilmoittaa kaikkialla EU-alueella samaan numeroon. Numeron yhteyteen ei tarvita missään suuntanumeroa.

  Hätäkeskuslaitoksen ja sisäministeriön välisessä tulossopimuksessa on sovittu EU:n yhteisen kadonneitten lasten vihjepuhelinnumeron käyttöönottamisesta vuoden 2016 aikana. Hätäkeskuslaitos otti numeron 116 000 käyttöön osana tulevaisuuden verkottunutta palvelua ja operatiivista toimintamallia. 

  – Tämä valtakunnallinen ympäri vuorokauden toimiva palvelu hoidetaan Keravan hätäkeskuksen kautta. Jotta 116 000 numeroon soitetut puhelut voidaan lähtökohtaisesti käsitellä eri tavalla kuin muut hätäpuhelut, erotetaan puhelut teknisesti omaksi linjakseen. Uuden palvelun käyttötarkoitus ja ei-kiireellinen luonne on hyvä sisäistää. Suomessa erilaiset akuutit lasten katoamiset ovat hätätilanteita ja näistä tulee soittaa aina hätänumeroon 112, kertoo Keravan hätäkeskuksen päällikkö Vesa Seppä.

  Ei-kiireellisessä numerossa 116 000 voit:

  • kysyä neuvoa lapsen katoamiseen liittyvissä asioissa
  • ilmoittaa kadonneeksi ilmoitetun lapsen löytymisestä
  • ilmoittaa löytäneesi eksyneen tai perheestään erilleen joutuneen lapsen
  • hakea tietoa kadonneesta lapsestasi

  Kadonnutta tai löytynyttä lasta koskeviin kiireellisiin ilmoituksiin voit käyttää myös hätänumeroa 112. Lapsella tarkoitetaan alle 18-vuotiasta henkilöä.

  Päivystysnumeron 116 000 käytön yhteydessä ei tarvita suuntanumeroa. Puhelut ovat ilmaisia kaikissa EU-jäsenmaissa.

   Share

  MAINOS

  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...