Jump to content
 •  

  Espoo ulkoistaa kotihoitoaan

  Hoitajat.net
  Kotihoito tukee ikääntyneiden kotona asumista ja omatoimista elämää sekä kannustaa omien voimavarojen käyttöön. Kuvituskuva: Margit Lindholm.

  Noin 100 Espoon kaupungin kotihoidon asiakasta siirtyy Mehiläisen kotihoidon asiakkaaksi. Ensimmäiset asiakkaat siirtyivät Mehiläiselle 10.11.2020 ja viimeiset asiakkaat siirtyvät maaliskuussa 2021. Siirtyvät asiakkaat asuvat Lippajärvellä ja Jupperissa.

  Siirtyminen Mehiläisen asiakkaaksi ei vaikuta asiakkaan kotihoidon palveluihin. Jokaisen asiakkaan kanssa käydään läpi hänen hoito- ja palvelusuunnitelmansa, ja varmistetaan, että kotona asuva ikääntynyt espoolainen saa tarvitsemansa palvelut.

  Mehiläisen kotihoidon työntekijät käyvät tutustumassa uusiin asiakkaisiin yhdessä kaupungin työntekijöiden kanssa, ennen kuin asiakas siirtyy Mehiläiselle.

  Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta päätti maaliskuussa 2019 Espoon kotihoidon alueen ulkoistuksesta yksityiselle toimijalle. Espoon kaupunki valitsi keväällä 2020 kotihoidon ulkoistuskumppaniksi Mehiläisen kotihoidon. 

  Ulkoistuksella tavoitellaan kotihoidon parempaa laatua ja vaikuttavuutta. Ulkoistus toteutetaan vertaiskehittämisen idealla.  Tavoitteena on, että molemmat osapuolet oppivat toistensa toimintamalleista ja käytännöistä.

  - Meitä kiinnostaa Mehiläisen vahva hoitorinkiosaaminen ja sen hyödyntämien kotihoidon suunnittelussa, Espoon kaupungin kotihoidon päällikkö Heli Naukkarinen kertoo.

  Ulkoistuksen aloitus on viivästynyt koronavirusepidemian vuoksi. Ulkoistuksen suunniteltu kesto on kaksi vuotta.


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...