Jump to content
 •  

  Ensihoitajille jättikorvaukset varallaolosta

  Hoitajat.net

  Kolme ensihoitajaa haastoi työnantajansa oikeuteen, koska se oli velvoittanut heitä oleilemaan varallaoloaikana työpaikalla maksamatta siitä kuitenkaan täyttä palkkaa. Oikeustaistelu kannatti, sillä ensihoitajat voittivat kanteensa Oulun käräjäoikeudessa. Asiasta kertoi Tehy verkkosivuillaan.

  Ensihoitajien oli pysyttävä varallaoloaikana työpaikalla. Asioille ja kauppaan pääsi vain työparin kanssa työnantajan luvalla. Ensihoitajat olivat myös joutuneet siivoamaan ja täydentämään autoja varallaoloaikana. Oikeudessa todettiin, että koska työnantaja oli velvoittanut ensihoitajia pysymän varallaoloaikana työnantajan tiloissa, se oli luettava työajaksi. Northern One Oy:n (ent. Sairaankuljetus Haataja) ja Oulun Seudun Sairaankuljetus Oy:n tuomittiin maksamaan ensihoitajille palkkasaatavia yli 300 000 euroa korkoineen sekä työntekijöiden oikeudenkäyntikulut.

  Tuomiot eivät ole vielä lainvoimaisia, koska asian käsittely saattaa jatkua hovioikeudessa.

  Käräjäoikeuden totesi myös, että viimeaikaisissa varallaoloa koskevissa samankaltaisissa oikeustapauksissa on ollut kyse eri tilanteista, koska niissä työnantaja ei ollut rajoittanut työntekijöiden varallaoloajan käyttöä muutoin kuin valmiusajan perusteella. Nyt käsitellyssä tapauksessa ensihoitajien oli oltava työnantajan käytettävissä työpaikalla varallaoloaikana.


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...