Jump to content
 •  

  Eduskunnan oikeusasiamies tehostaa toimintaansa vanhuspalvelujen valvonnassa

  Hoitajat.net
  Kuvituskuva: Envato

  Eduskunta myönsi vuoden alusta 250 000 euroa lisää ikäihmisten oikeuksien valvontaan. Näillä määrärahoilla on jo palkattu kaksi vanhusten oikeuksien asiantuntijaa. Eduskunnan oikeusasiamiehellä on toimivalta puuttua epäkohtiin, ja lisärahat mahdollistavat vielä tehokkaamman toiminnan. 

  Eduskunnan oikeusasiamiehen saamat lisävoimavarat käytetään vanhusten hyvän hoidon, hoivan ja arvokkaan kohtelun tehostettuun valvontaan, erityisesti ympärivuorokautista hoivaa tarjoavissa asumispalveluyksiköissä ja laitoksissa. Tarkastuksia tehdään myös erilaisiin erityisen vaikeahoitoisten vanhusten hoitoyksiköihin. Lisäksi valvotaan kotihoidon saatavuutta, riittävyyttä ja laatua.

  Oikeusasiamiehen kanslian yhteydessä toimiva ihmisoikeuskeskus täydentää ja tukee oikeusasiamiehen toimintaa edistämällä perus- ja ihmisoikeuksiin liittyvää tiedotusta, kasvatusta, koulutusta ja tutkimusta sekä näihin liittyvää yhteistyötä, laatimalla selvityksiä, aloitteita ja lausuntoja perus- ja ihmisoikeuksien edistämiseksi ja toteutumiseksi.

  Oikeusasiamiehen tehtävä on valvoa, että jokainen ikääntyvä henkilö saa perustuslaissa turvatut välttämättömän hoivan ja huolenpidon sekä riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut

  Lue lisää: Eduskunnan oikeusasiamiehen tiedote


  User Feedback

  Recommended Comments

  Toimittaja puhuu toimivallasta. EOA tarkoittanee että saa tutkia. Voi ilmaista kantansa. Voinee määrätä syytteen nostettavaksi joissain tapauksissa. Ei voi keskeyttää toimintaa, ei erottaa ketään, ei palkata ketään, ei kumota kenenkään erottamista, ei antaa sitovia määräyksiä, puhumattakaan asettaa uhkasakkoja, ei takavarikoida mitään.... Valtuudet ja terveysalan osaaminen aivan toista kuin Valviralla.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...