Jump to content
 •  

  Dokumenttiprojekti kerää hoitajien kokemuksia koronaepidemiasta

  Hoitajat.net

  Noin kolmenkymmenen ohjaajan yhteishanke ”Poikkeustila” tallentaa hoitajien kokemuksia koronaepidemian aiheuttamasta poikkeustilasta. Dokumenttielokuvaan kerätään hoitajien muistiinpanoja, havaintoja, kertomuksia ja kokemuksia koronaepidemian ajalta Suomessa.

  – Haluamme kertoa siitä, miten suomalainen yhteiskunta ja terveydenhoitojärjestelmä selviää kriisistä. Haluamme kertoa niistä ihmisistä, teoista ja arjen näkymättömästä sankaruudesta, jotka tuohon selviytymiseen oleellisesti vaikuttavat, kertoo dokumenttiohjaaja Susanna Helke.

  Sairaaloiden henkilökunta, hoitajat ja lääkärit joutuvat kantamaan suuren taakan. Elokuvaan halutaan tallentaa työn merkitys ja tärkeys tuleville sukupolville.

  – Ehkä tästä selvittyämme voisimme myös viimein ymmärtää esimerkiksi sairaanhoitajien ja lähihoitajien työn tärkeyden.

  Lue ohjaajan viesti hoitajayhteisölle


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Susanna Helke

  Posted

  ETSITÄÄN SAIRAANHOITAJIEN JA MUIDEN TERVEYDENHOIDON AMMATTILAISTEN KOKEMUKSIA ”POIKKEUSTILA”-ELOKUVAAN

  Keräämme dokumenttielokuvaan sairaanhoitajien ja muiden hoitoalalla työskentelevien muistiinpanoja, havaintoja, kertomuksia ja kokemuksia koronaepidemian ajalta Suomessa .

  Millaisia kokemuksia sinulla on tänä aikana ollut? Miten poikkeustila on vaikuttanut omaan työhösi? Miten olet jaksanut työssäsi? Millaista arjen sankaruutta havaitset työpaikallasi? Miten suomalainen terveydenhoitojärjestelmä mielestäsi tilanteesta suoriutuu? Millaisia ongelmia olet havainnut?

  Kirjoita konkreettisista tilanteista kuvauksia ja havaintoja.

  Kerro vapaasti ajatuksistasi, kaikkea materiaalia käsitellään luottamuksellisesti. Voit halutessasi antaa yhteystietosi mutta voimme käyttää myös nimettömiä vastauksia.  Otamme huomioon tietoturvaan ja potilaiden yksityisyyden suojaan liittyvät seikat.   

  Lähetä kirjoituksesi sähköpostiosoitteeseen: poikkeustilassa@gmail.com

  Poikkeustila -elokuva on n. kolmenkymmenen dokumenttielokuvaohjaajan hanke, jossa tallennetaan epidemian aiheuttaman poikkeustilan kokemuksia Suomessa seuraavien kuukausien aikana. Elokuva koostuu useasta lyhyestä episodista, ja terveydenhoitojärjestelmän näkökulma on elokuvassa yksi monista.

  Haluamme kertoa siitä, miten suomalainen yhteiskunta ja terveydenhoitojärjestelmä selviää kriisistä. Haluamme kertoa niistä ihmisistä, teoista ja arjen näkymättömästä sankaruudesta, jotka tuohon selviytymiseen oleellisesti vaikuttavat. Sairaaloiden henkilökunta, sairaanhoitajat ja lääkärit joutuvat kantamaan suuren ja vaikean taakan, ja haluan, että tuon työn merkitys ja tärkeys tallentuu tuleville sukupolville. Ehkä tästä selvittyämme voisimme myös viimein ymmärtää esimerkiksi sairaanhoitajien ja lähihoitajien työn tärkeyden.

  Elokuvan tuottaa Saara Helene Rawat (vastaava tuottaja Anu Kuivalainen) Bonsai Films Oy:sta. Elokuvaa on tarkoitus esittää televisiossa ja elokuvafestivaaleilla.

  Muista, että kerralla ei tarvitse kirjoittaa kaikkea. Voit lähettää lyhyitäkin viestejä silloin kun ehdit.  Jos haluat kertoa kokemuksistasi puhelinhaastattelussa, voit laittaa myös vain yhteystietosi. Laita vaikka vain tieto, että olet kiinnostunut, voimme sitten lähettää tarkentavia kysymyksiä. Materiaalia kerätään seuraavien viikkojen tai kuukausien aikana.

  Voimia työhönne toivottaen ja yhteistyötä toivoen,

  Poikkeustila-elokuvan työryhmän puolesta Susanna Helke, dokumenttiohjaaja.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...