Jump to content
 •  

  AVI määräsi Siun soten Nurmeksen yöpäivystyksen lakkautettavaksi – potilasturvallisuus uhattuna

  Hoitajat.net
  Kuvituskuva: Envato

  Itä-Suomen aluehallintovirasto määräsi Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyskuntayhtymän (Siun sote) lakkauttamaan järjestämisvastuulleen kuuluvan Nurmeksen perusterveydenhuollon yövastaanoton 200 000 euron uhkasakon uhalla.

  Nurmeksessa on Terveystalo Oy:n tuottamana toiminut yövastaanotto, johon potilas on voinut joko oma-aloitteisesti tai ensihoidon toimittamana hakeutua. Käytäntö on Siun sotesta saatujen selvitysten perusteella epävirallinen. Käytäntöä ei ohjeisteta väestölle Siun soten verkkosivuilla, vaan terveysaseman vastaanoton todetaan päättyvän klo 21. Siun soten varsinainen laaja yhteispäivystys on Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteydessä.

  – Tämän kaltainen perusterveydenhuollon yöaikainen vastaanotto ei ole terveydenhuoltolain tai päivystystoiminnasta annetun asetuksen mukainen, toteaa AVI tiedotteessaan.

  Aluehallintovirasto on huolissaan potilasturvallisuuden vaarantumisesta. Vastaanotolta puuttuvat mahdollisuudet päivystysasetuksen edellyttämiin tavanomaisiin kuvantamisiin sekä laajempiin laboratoriotutkimuksiin ja toiminta on yöaikaan yksittäisten terveydenhuollon ammattilaisten varassa. Myös Siun sotesta saaduissa selvityksissä nousi esille hoidon viivästymisiä liittyen siihen, ettei potilasta toimitettu Nurmeksen terveysasemalta riittävän nopeasti yhteispäivystykseen.

  Itä-Suomen aluehallintovirasto määräsi Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyskuntayhtymän lakkauttamaan järjestämisvastuulleen kuuluvan Nurmeksen perusterveydenhuollon yövastaanoton 11.9.2020 mennessä 200 000 euron uhkasakon uhalla. Aluehallintovirasto velvoittaa Siun soten järjestämään päivystyshoidon kokonaisuuden lainsäädännön edellyttämällä tavalla ja pyytää Nurmeksen yöpäivystyksen lakkauttamisesta selvityksen 31.10.2020 mennessä.

  Itä-Suomen aluehallintoviraston valvontapäätös (pdf)


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...