Jump to content
 •  

  AVI keskeytti kahden palvelukodin toiminnan – asukkaiden turvallisuudessa ja lääkkeiden säilytyksessä puutteita

  Hoitajat.net
  Kuvituskuva: Envato

  Itä-Suomen aluehallintovirasto on keskeyttänyt Rääkkylän Suojakotiyhdistys r.y.:n Palvelukoti Viherlaakso ja Palvelukoti Viherpolku -toimintayksiköiden toiminnan. Keskeyttäminen on voimassa siihen saakka, kunnes aluehallintovirasto toisin päättää.

  Siun sote teki kesällä 2019 valvontakäynnin Palvelukoti Viherpolkuun. Tarkastuskertomuksen mukaan tehostetun palveluasumisen asukkaiden turvallisuutta ei ole turvattu riittävällä tavalla yöaikaan. Huumausaineita sisältävien lääkkeiden säilytyksessä on ollut puutteita ja yksikössä ei käy lääkäriä eikä vuosittaisia lääkärintarkastuksia ole tehty. Hoito-, palvelu- ja kuntoutussuunnitelmien laatimisessa sekä päivittämisessä on ollut puutteita. Lisäksi vastuuhenkilölle on ollut epäselvää, ovatko asiakkaat tehostetun palveluasumisen vai palveluasumisen asiakkaita.

  Toimintayksiköiden yhteinen vastuuhenkilö on vaihtunut valvonnan aikana tiheästi vastuuhenkilöiden irtisanoutumisten vuoksi. Viimeisimmän vastuuhenkilön irtisanouduttua aluehallintovirasto pyysi Siun sotea tekemään valvontakäynnin yksiköihin heinäkuussa 2020 ja järjesti neuvottelun palveluntuottajan, Siun soten ja Terveystalon edustajien kanssa. Rääkkylän sosiaali- ja terveyspalvelut on ulkoistettu Terveystalon hoidettavaksi.

  Aluehallintovirasto ei katsonut palveluntuottajan ryhtyneen riittäviin toimenpiteisiin asiakasturvallisuuden varmistamiseksi toimintayksiköissä. Aluehallintoviraston näkemyksen mukaan palveluntuottaja ei kykene varmentamaan tehostetun palveluasumisen asiakasturvallisuutta omavalvonnan keinoin. Kesäkuussa 2019 tehdyllä tarkastuskäynnillä havaitut puutteet, muun muassa riittämättömän yövalvonnan osalta, ovat olleet palveluntuottajan tiedossa, mutta kaikkia asioita ei ole korjattu tähän päivään mennessä.

  Ottaen huomioon toimintayksikön vakavat puutteet ja puutteiden korjaamiseen annettu aika, ei lupa- ja valvontaviranomainen ole voinut vakuuttua siitä, että toiminta jatkuu asiakasturvallisena ja asianmukaisena eikä siten voi pitää uhkasakon uhalla annettua määräystä riittävänä toimenpiteenä. Tämän vuoksi aluehallintovirasto keskeytti toimintayksiköiden toiminnan.

  Itä-Suomen aluehallintoviraston valvontapäätös kokonaisuudessaan (pdf)

  Keskeyttäminen ei koske Palvelukoti Viherlaakso -toimintayksikön ilmoituksenvaraista päivätoimintaa kehitysvammaisille.

  Lähde: AVI


  User Feedback

  Recommended Comments

  Guest Hoitsu

  Posted

  Eikä ole varmaan Suomen ainoat.Jokaisessa palvelu-tai hoivakodissa on palveluesimiehen oltava täysin kartalla tilanteesta.Sijaisia niinkuin vakkareitakin kun on laidasta laitaan.Kun pomon tietoon viedään viestiä niin pomon siihen kuuluu tarttua ja laittaa hommat kuntoon niin että ne kestää päivänvalon!

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Rekisteröidy yhteisöömme

  Tervetuloa joukkoon!

×
×
 • Create New...