Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Tämä ketju osoittaa hyvin että on lukihäiriöisiä liikkeellä....
 3. Lukeeko ihmiset edellisiä vastauksia ennen vastaamista? Yhteys opettajaan on jo otettu, asioista on jo keskusteltu.
 4. Ohjaava opettaja on nimenomaan tälläisiä tilanteita varten. Rohkeasti vaan yhteyttä opettajaan ja työpaikan esimieheen.
 5. Yesterday
 6. Kamalan kuuloista. Itsellänikin on jäänyt parilta osastolta tosi huonot fiilikset. Tuli oikein huono olo kun olisi pitänyt viereisellä osastolla töissä ollessa tehdä potilassiirtoja kyseiseen paikkaan. Mutta se mihin tartuin oli nuo opiskelijan tavoitteista kiukuttelut ohjaajan taholta. Koulussa kun lykätään niitä yleviä tavoitteita joita yrittää sitten itse soveltaa kokemiensa käytännön tavoitteiden sekaan - jos tavoitteet ovat liian laveita tai vääränlaisia niihin pitäisi puuttua heti ensimmäisinä päivinä eikä uhkailla puolta harjoittelua viitaten tavoitteisiin. Laitettaisiin yhdessä miettien tavoitteeksi joku harjoittelun tason ja osaston tehtävien mukainen taso, esim. kirralla vastaantulevat perusasiat. On myös ikävää jos toinen ohjaaja odottaa suorastaan päällekäyvää oma-aloitteisuutta ja toinen pitää puhuttelun jos vaikka ohjaa omaisen huoneeseen ("opiskelija ei puhu omaisille".). Yksi mikä on turhauttavaa on passiivis-aggresiivisuus, annetaan ymmärtää mutta ei kerrota suoraan tai peräti ei edes vihjailla vaan räväytetään hylsyllä uhkailu. Eräs kurssikaverini oli samassa paikassa harkassa ja hänelle tuli yllätyksenä että hänestä "oltiin huolissaan" ja opettajalle oli soitettu. Syy oli aivan naurettava, persoonaan liittyvä eikä minkäänlaisen vaaratilanteen tapainenkaan tai potilaiden kohtelu. Minustakin on "oltu huolissaan" kertoen se noin viisi päivää jälkeenpäin huolen alkamisesta. Syynä se, etten käynyt tarpeeksi usein kahvilla. Kerroin tutustuvani mieluummin seuraavan potilaan papereihin. Olisi myös jo pitänyt kolmen päivän jälkeen reflektoida oma-aloitteisemmin (ei pyynnöstä) millainen tämän erikoisalan hoitaja minusta tulisi. Kerroin, että osasto eroaa entisistä aivan merkittävästi enkä pysty tällaiseen vielä vastaavaan. Tuskin pystyisi edes uusi työntekijä. Ja jos opiskelija ei ole henkilö josta pitäisit vapaa-aikanasi ja päinvastoin älä anna sen vaikuttaa.
 7. Mua ahdistaa harkat. Ne on aina ihan paskaa
 8. Tällainen on jo keksitty. Kotihoito/-sairaala ja ensihoidon yhden henkilön yksiköt.
 9. Minkähän nynnyilyn? Menisinkin kuule oikein mielelläni toiseen harjoittelupaikkaan, jos niita harkkapaikkoja olisi niin helppoa löytää. Tänään opettaja suostui kuuntelemaan minun versioni tapahtumista puhelimessa. Hän oli jo yhteydessä harjoittelupaikkaan ja minulle vaihdetaan ohjaaja. Ei kuitenkaan minun vuokseni, vaan sen vuoksi, että tämä edellinen ohjaaja oli enää kieltäytynyt ohjaamasta minua, koska en pääsisi kuulemma läpi kuitenkaan ja olen kuulemma liian hankala ohjattava.
 10. Täällä sama juttu...olin monta vuotta psykan suljetulla töissä missä homma toimi, sitten halusin vaihtelua ja nähdä hieman terveempiä, ei akuutissa sairaudentilassa olevia hoidettavia ja menin yksityiseen hoitokotiin...olen todella ihmeissäni miten tuntuu yksityisellä lähes tulkoon kaikki hoitajat olevan ammattitaidottomia joilla ei tunnu olevan kokemusta oikeastaan mistään eikä tietoa ja provosoivat asiakkaita eivätkä ymmärrä esim. psykoosin ennakko-oireita saatika miten kohdata aggressiivinen asiakas...lisäävät vain vettä myllyyn, provosoivat asiakkaan ja jättävät iltavuoron kontolle joka on yksin vuorossa.... ja jos koitan neuvoa asiallisesti ja antaa työkokemukseni pohjalta vinkkejä, minut koetaan uhkana.... joo ei tällaista kauan jaksa. Ennen ajattelin että yksityisiä hoitokoteja kritisoidaan suotta mutta nyt olen huomannut että pääosin puheet pitävät paikkansa... suojatyö paikka monelle... ja kuinka moni suostuu aivan idioottimaisiin asioihin....eikä osaa lukea edes tilinauhaa...
 11. Mitä itse on hylättyjä harjoitteluja nähnyt ja kuullut, on kyse itsestään selvien hykyjen lisäksi (ei suorita harjoittelua, poissaoloja on paljon, työelämän pelisäännöt aivan hukassa) yleensä ollut siitä, että harjoittelupaikka on ollut liian haastava osaamiseen nähden. On menty päivystykseen, leikkuriin tai teholle osaamatta lääkehoitoa edes vähän alusta ja riittämättömillä teoriapohjilla jne. Tai jostain syystä joku aiempi harjoittelu on jäänyt tekemättä ja alan työkokemustakaan ei ole kertynyt ja on silti menty tekemään myöhempää harjoittelua samanlaisiin paikkoihin ja samoilla tavoitteilla kuin kurssikaveritkin ja sitten ei vain ole pärjätty. Näissä sitten on hyväksytty pienempiä opintopistemääriä (poissaolot), jatkettu harkkaa viikolla tai parilla (jos läpipääsyn kynnys on kuitenkin lähellä) tai sitten yksinkertaisesti tehty harkka myöhemmin uusiksi. Omissa kurssikavereissa näitä oli muutama, tekivät sitten rästiharkat kun lukujärjestyksessä oli löysää tai loppuvaiheessa opparia samalla tehdessä. Ei tullut yhtään huonompia hoitajia kuin muistakaan, mutta itsetunnolle toki oli aikanaan kolaus. Toinen ryhmä ovat sitten asennevammaiset. Ei oteta ohjausta vastaan, koska omasta mielestä osataan jo. Tai yritetään mennä siitä, mistä aita on matalin, ja silti alitetaan, koska ei nyt vain kiinnosta, koska "minusta tulee ensihoitaja, en minä syötä mummoja", "mä meen leikkuriin, en mä tarvi tätä mielenterveysharkkaa mihinkään", "mä aion psykiatrian puolelle, ei mua nappaa yhtään mitkään dreenit ja nenämahaletkut ja täällä haisee koko ajan paska." Mitä näitä on nähnyt, niin yleensä on saatu vähän rotia hylsyllä uhkailulla tai viimeistään sillä ylimääräisellä viikolla ja ovat sen jälkeen päässeet läpi.
 12. Ööö, tässä kysyttiin kyllä kokemuksia, ei kriteerejä.
 13. Last week
 14. Paskimmat: koivula, havula, varpula ja urpula
 15. Katkeria, väsyneitä ja muille kateellisia ihmisiä on hoitoala väärällään. Aloituspostin meno on hyvin monessa paikassa arkipäivää.
 16. Nyt lopetat ton saatanan nynnyilyn, sanot suorat sanat ohjaajalle ja meet toisen harjottelupaikkaan.
 17. Lukee varmasti arviointikriteereissä. Lue sieltä.
 18. Tulen vuoroon siihen aikaan, että olen osastolla valmiina työvaatteissa kun kello on sen, mitä vuorolistassa lukee, pukuhuoneeseen astun noin vartin tai kymmentä vaille, osastolla olen kymmentä tai 5 min vaille tasan. Mielestäni ihan riittävästi siis. Ohjaaja tosin syyttää minua myöhästymisestä sen vuoksi, koska en tule sitä puolta tuntia aikaisemmin.
 19. Guest

  Itsemääräämisoikeus kotihoidossa

  Voi olla myös pomo joka kieltää ettei TePaan saa tilata esim. Jugurtteja tai hedelmiä asukkaille kun ne maksaa. Ei saa laittaa puuroon edes oikeaa voita, koska keskuskeittiöltä tulevassa marja-/hedelmäsoseessa on kuulemma riittävästi kaloreita täyttämään aamiaisen energiamääräsuositus. Entäs jos muori haluaisi syödä aamulla voileivän, ehkä jugurtin ja siinä samalla menisi joku viipale vaikka omenaa, iso muki kahvia, puuron sijasta, ihan kuten muori on syönyt viimeiset 70 vuotta? Kahviakin on jokaiselle asukkaalle ehkä vajaan desilitran verran tarjolla, kun ei hommata vielä yhtä keitintä lisää. Sitten ihmetellään kun aamupuuro ei maistu ja tilataan Nutridrinkkejä asukkaan piikkiin kun se ainut ja oikea puuro ei maistu. Tekisi niin mieli avata sanainen arkkuni tästä, vaan eipä rouva IsoPomon varpaille voi astua, sen tuntee nahoissaan. Toisella osastolla saa tilata mitä itse tilaaja lystää. Asukas tykkää grillimakkarasta enemmän kuin keskuskeittiön soseesta? Tilataan, ihan pätevä iltapala on kyrsä kera sinapin ja pilkottuja hedelmiä kylkeen. Ei syö puuroa? Saa toisen voileivän ja jugurttia aamupalalla. Nou problem. Johtamisella on iso merkitys myös ravitsemuksessa. Kuljetaanko talous vai asukkaiden/asiakkaiden tarpeet ja halut edellä?
 20. Kyllä nyt opettaja teki virheen kun oli suoraan ohjaajaan yhteydessä. Mielestäni hänen olisi pitänyt asettua sinun puolellesi ja olla suoraan osastonhoitajaan tai opiskelijavastaavaan yhteydessä. Sinuna menisin itsen juttelemaan jommalle kummalle em mainituista ja jos ei tuota tulosta niin vaihtaisin paikkaa. Kyllä ohjaajiakin vaihdellaan harjoittelupaikoissa jonkin verran , sillä kaikilla ei vain kemiat kohtaa.
 21. Tämä kysely on osa opinnäytetyötämme apuvälinetekniikan opinnoissa Metropolia ammattikorkeakoulussa. Tarkoituksena on selvittää, ovatko palveluasumisen yksiköissä käytettävät siirtymisen apuvälineet aktiivisessa ja tarkoituksenmukaisessa käytössä. Tavoitteena on tuoda lisätietoa ja kiinnittää huomiota tehokkaampaan siirtymisen apuvälineiden käyttämiseen ja näin vähentää hoitohenkilökunnan kuormitusta sekä parantaa asiakkaan turvallisuutta siirtotilanteissa. Kyselyn kysymykset ovat luokiteltu siirtymisen apuvälineiden mukaan ja nämä apuvälineet ovat ryhmitelty Sosiaali,- ja terveysministeriön valtakunnallisten lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutusperusteet- oppaassa. Kääntymisen apuvälineet on jätetty kyselyn ulkopuolelle, koska rajaamme opinnäytetyön aiheen siirtymistilanteissa käytettäviin siirtymisen apuvälineisiin. Kysely on tarkoitettu vain palvelutaloissa työskentelevälle hoitohenkilökunnalle ja se toteutetaan sähköisesti Google Formsin kautta. Kyselyyn vastaaminen on täysin vapaaehtoista ja kyselyyn vastaamalla annat suostumuksen käyttää vastauksia opinnäytetyössämme. Kyselyn vastaajat pysyvät nimettöminä ja vastausten analysoinnin jälkeen tiedot hävitetään. Vastauksien käsittelystä ja analysoinnista vastaavat opinnäytetyön tekijät. Opinnäytetyö on luettavissa sähköisesti Theseus- palvelussa alkuvuodesta 2020. Jos haluatte lisätietoja, voitte ottaa yhteyttä sähköpostitse; katariina.piippanen@metropolia.fi ja maija.vehvilainen@metropolia.fi Kyselyyn pääset tästä linkistä; https://forms.gle/2Zif83kptN66dbsw7 Kiitämme yhteistyöstä. Katariina Piippanen & Maija Vehviläinen
 22. "Harjoittelu voidaan hylätä mm. myöhästelyn ja alalle soveltumattomuuden vuoksi." ... luki tekstissä. Siis tarkoittako tämä sitä että tulet töihin siihen aikaan mitä listassa lukee?
 23. Missä tilanteessa sairaanhoitajan harjoittelu voidaan hylätä? Mitä sitten tapahtuu? Haluaisin kuulla kaikenlaisia kokemuksia, omia tai vaikka kaverien.
 24. Onko tämä sinun ensimmäinen harjoittelusi vai oletko ollut jo aikaisemmin jossain? Toki sinuun tulee uudestaan olla opettajaan yhteydessä, mutta jos sinulla on aikaisempia harjoitteluja taustalla suosittelisin, että mainitset suoraan vastauksessasi, että aikaisemmissa harjoittelupaikoissa sinulla ei ole ollut mitään ongelmia, mutta nykyisen ohjaajan kanssa et missään tapauksessa suostu tätä harjoittelua jatkamaan. Et tule hyötymään harjoittelusta yhtään mitään, jos tuollainen paskapää jatkaa ohjaajanasi. Vaihtoehtoja tulisi olla joko ohjaajan vaihto tai harjoittelupaikan vaihto. Olen itsekin aikani saanut parilta ohjaajalta palautetta luokkaa ei osaa mitään, ei tajua mitään, soveltuukohan alalle, aloitekyvytön yms. mutta onneksi kukaan näistä ei ollut oma nimetty ohjaajani. Yhdessä paikassa kuulin, että se sama tyyppi antaa kaikille opiskelijoille aina aivan onnettoman palautteen osaamistasosta riippumatta. Valmistuin lopulta ongelmitta ja nykyisiltä työkavereilta olen saanut hyvää palautetta osaamisesta. Lisäksi kysyisin suoraan opettajalta, vaaditaanko harjoittelun vaatimuksissa jossain, että harjoittelupaikassa tulee olla puoli tuntia ennen työajan alkua ja miten tämä vaatimus on perusteltu. Mielestäni parasta olisi, jos voisitte keskustella tästä kasvotusten opettajan kanssa tai edes puhelimitse. Jos harjoittelupaikassa on opiskelijavastuuhenkilöitä tai osastonhoitaja mielestäni heidän myös kuuluisi ottaa tästä asiasta koppi.
 25. Lähetin aamulla opettajalle sähköpostia, missä kerroin tilanteen. Aamulla menin kuitenkin harjoittelupaikkaan, kohtelu samaa kuin eilenkin. Alkuiltapäivästä ohjaaja tuli suht nyreissään kertomaan, että oli saanut opettajaltani viestin, että en kuulemma viihdy heidän osastollaan ja alkoi tivata, oliko minulla joku ongelma. Viimeinen tunti meni minun selittäessä, miten koen hänen käytöksensä. Ohjaaja kuitenkin torppasi kaiken, mitä sanoin. En kuulemma ota tätä työtä tosissani, koska en saavu puoli tuntia etukäteen, eikä hän ollut muistavinaan eilisiltapäivän tapahtumaa lainkaan. Hän lopuksi kertoi, että aikoo ottaa opettajan kanssa puheeksi "myöhästymiseni" ja sen, olenko sopiva alalle ollenkaan. Lähdin kotiin melko huonoilla fiiliksillä. Äsken se fiilis muuttui vielä huonommaksi, koska olin saanut opettajalta sähköpostiviestin, missä hän kertoi saaneensa huolestuttavaa palautetta harkkapaikan ohjaajalta minusta. Viesti sisälsi muistutuksen, että harjoittelu voidaan hylätä mm. myöhästelyn ja alalle soveltumattomuuden vuoksi. Tämä on kuin painajaista.
 26. Ole yhteydessä osaston opiskelijavastaavaan/ osastonhoitajaan ja opettajaasi. Koittakaa keksiä jos vaikka saisit uuden ohjaajan, tuollaista käytöstä ei kuulu sietää.
 27. Ei millään pahalla, mutta jos koko osasto on tukenut ohjaajaasi, niin olisin taipuvainen uskomaan että myös sinussa on saattanut olla jotakin vikaa. Harjoitteluja ei ihan kevein perustein hylätä.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...