Jump to content
MAINOS

Kenttäsairaanhoitaja


Lämäri

Recommended Posts

Kovin tuoretta topiccia ei aiheesta löytynyt, niin kysäisenpä täältä...

Osaako joku kertoa kenttäsairaanhoitajan hommasta? Laitoin hakemuksen tikkakoskelle avoimeen tehtävään, kun sellainen siellä. "Maasto ja koulutuspainoitteinen työ" sanottiin kuvauksessa, itellä ei siis muuta kokemusta kenttäsairaanhoitajista, mitä nyt intissä näki että ne istu ammuntojen aikana aina autossa lukemassa lehtiä ja sitten sillo ku pitivät oppintunteja.

Tuo maastovuorokausikorvaus on käsittääkseni varsin tuntuva lisä palkkaan, varsinkin jos maastossa tulee vietettyä useampia päiviä kuukaudesta? Onko joku joka on ite työskennelly ksh:na? Osaatteko kertoa hommasta, minkälainen on päivärutiini yms.? Kovasti kyllä on nyt alkanut kiinnostamaan tuo paikka, et jos vaikka pääsiskin tuohon duuniin....

 

Kiitos!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 11 kuukautta myöhemmin...
MAINOS

Pääsitkö? Oletko tykännyt? 

Itse ajattelin myös koittaa hakea nyt kun aukesi lähivaruskuntaan kenttiksen paikka. Se jää vähän auki, että miten pörssi kestää, kun lisiä tuossa hommassa ei kovin paljon makseta pl. tuo maastopäiväraha. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintaselostus

"Y2015-05 Varusmiehen kuolemaan johtanut ampumaonnettomuus Hangon Syndalenissa 16.12.2015"

http://turvallisuustutkinta.fi/material/attachments/otkes/tutkintaselostukset/fi/muutonnettomuudet/2015/In65Z5rMn/Y2015-05_Syndalen.pdf

antaa myös kuvan (s. 41) kenttäsairaanhoitajien toiminnasta "kovissa tilanteissa".  Silmiini pisti, että sama kenttäsairaanhoitaja antoi yksin ensihoitoa ennen ensihoidon saapumista ja järjesti vielä perään henkistä tukea suurelle joukolle onnettomuuden kokeneita varusmiehiä pääosin yksin.  Yhtäjaksoista työskentelyä tuli pitkään ennen taukoa ja mahdollisuutta päästä irti tilanteesta ei ollut.  

Silloin kun tapahtuu, voi tapahtua pahin mahdollinen. Varuskunnissa kun käsitellään paljon aseita, ammuksia ja räjähteitä. Oman lisänsä tuovat vielä erilaiset koulutuksessa käytettävät ajoneuvot. Koulutusta tehtäviin saa ja usealla on vahva ensihoitotausta ennen kenttäsairaanhoitajan uraa.  Ja palveluita tarvitsevat ovat pääosin perusterveitä. Sotaharjoituksissa liikutaan joukkojen mukana ja järjestetään mm. sairasvastaanottoja ja ylläpidetään ammuntoihin liittyvää ensihoitovalmiutta. Lääkintä-AU -koulutus on siirtynyt varuskuntiin ja tämä koulutuksen järjestämiseen myös kenttäsairaanhoitajat osallistuvat. Lääkintämiehet ja  uudet taistelupelastajat myös koulutetaan varuskunnissa. Terveysasemilla on myös työterveyspalveluita palkatulle henkilökunnalle.

Kenttäsairaanhoitaja voi työskennellä  "kenttäpainotteisesti" tai "varuskuntasairaalapainotteisesti". Ne, jotka työskentelevät enemmän kentällä, saavat enemmän maastovuorokausia ja siihen liittyviä korvauksia.

Nämä kokemukset perustuvat tutustumiskäyntiin yhdessä Suomen suurimmista varuskunnista ja sen terveysasemalla, jossa toimintaa meille esiteltiin. Omakohtaisia kokemuksia ei ole.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...