Jump to content
MAINOS

Sh-opintojen orientoivan harjoittelun kuittaaminen näyttönä?


Piudis

Recommended Posts

Millaisia tehtäviä olette tehneet näyttönä ettei orientoivaan harjoitteluun tarvitse mennä? Anteeksi huono ulosanti... Ei järki juokse... Mutta tarkoitan siis esim. lähihoitajia joiden ei orientoivaa tarvitse käydä jos osaamisen pystyy näyttämään.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 kuukausi myöhemmin...
MAINOS

Meillä Turun AMK:ssa ei olla käytetty termiä orientoiva harjoittelu, mutta oletan sen tarkoittavan käytännön harjoittelua koululla. Meillä käytetään termiä laboraatiotunnit tai simulaatiotunnit. Itse aloitin sh-opinnot 2012 ja tuolloin sai meidän koulussa lähihoitajakoulutuksesta hyväksiluvun perushoidon labratunneille, jos näytti osaamisen tunnin alussa. Piti näyttää ainakin potilassiirto, katetrointi, nenämahaletkun laitto ja verenpaineen mittaus elohopeamittarilla. Kun oli näyttänyt, sai lähteä kotiin. Muut harjoittelivat vielä muitakin juttuja esim petaamista ja haavasidosten vaihtoa ja muuta sellaista.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kätilötyössä täällä päin oli opintojen alkuun 2 viikon "harjottelu" naistentaudeilla tms. yksikössä. Käytiin katselemassa hommaa. 

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

SAMK:ssa harjoittelu I:stä sai hyväksiluvun esittämällä työtodistuksen mistä tahansa terveydenhuollon tehtävästä, jossa oli toiminut vähintään 240 (en ole ihan varma tästä luvusta) tuntia ja pohtimalla 2-3 sivun verran osaamistaan ja sen kehittämiskohteita. Sitten oli erikseen opintojakso nimeltä "Työelämän kanssa tehtävä yhteistyö", josta sai samalla menetelmällä pojot. Tämä jälempi taisi olla valinnainen.

Uusi opetussuunnitelma astui kyllä vissiin voimaan meidän ryhmän jälkeen, en tiedä mitä muutoksia se tuo tullessaan. Olen kuitenkin käsittänyt, että nämä hyväksiluku -systeemit on melko villi kenttä ja käytännöt vaihtelevat oppilaitoksittain. Itse sain varmaan likemmäs sata pointsia erilaisia hyväksilukuja ja osaamisen tunnustamisia, joten kyllä niillä ihan olennaisesti voi opintotaakkaansa keventää. Hauskaa oli, että monessa tapauksessa oli helpompaa aloittaa se korvaava suoritus sen sijaan, että olisi käynyt opetussuunnitelman mukaiset kurssit.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Jos tosiaan tarkoitat ensimmäistä harjoittelua (meillä perushoidon harjoittelu eli vanhainkoti, tk vuodeosasto tmv), niin meillä Turussa sen sai hyväksiluettua pelkällä työtodistuksella. Työpätkä piti olla tehty lähäriksi valmistumisen jälkeen ja sen tuli sisältää muistaakseni joku 10 viikkoa töitä, mutta ei tarvinnut olla yhtäjaksoisesti.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Perushoidon perushoitoteoria meni lähärinpapereilla ja ehkä piti olla jotain työtodistuksia (siis en tiedä niistä joilla ei ollut) ja eka perusharkka. Kokeeseen piti osallistua siis teoria- ja näyttökokeeseen. 

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...